Позајмување облека

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
ne sum za tie raboti zs imam drugarka koja i pozajmiv nekolku suknji ne mi gi vrati pa uste se posluzi so mojot skap kostim za kapenje koj na kraj i go podariv zs mi bese gad da go delam mi se cinese ko prsluk i gaki da sum i dala mn nehigienski mi e toa i vise ne praktikuvam da davam a nikogas i ne zimam od drugi.

Lele do sea nikad ne sum pozajmil obleka a nemam ni pozajmeno e ima se ima sluceno so crveno vino da ispoturam koslulka i pola nok od nova godina ja isterav so trenerka na edno drugarce :vozbud::vozbud::vozbud: arno so bevme vo domasna atmosfera pa nikoj ne me vide ama imam dokaz slikite :pos2:

поглупа работа од ова нема... не сфакам
една вечер ја гледаш една со таа блуза... по два дена гледаш друга ја носи истата
whatever... хаха... за греота

Се имам разменето со една другарка со маички, 2-3 пати пред неколку години, ама не би позајмувала облека веќе никогаш. Не дека нешто ми изгубиле или уништиле, ни јас не сум направила нешто такво, ама кaкo растам, се` поодвратна и поодвратна ми е навиката. Имам неколку познанички што нонстоп си ги менуваат алиштата. Кога ги гледам, толку ми делува одбивно и нечисто, имам впечаток како ниедна од нив да нема нешто свое. Ко се` да им е заедничко. Како некои уличарки :Ѕ

Никогаш не сум имала некоја таква навика. Ретко на одмор кога сме оделе другарки порано, знаевме да си позајмиме некоја маичка за излагање навечер. Вака не. Никогаш не сум била по тоа, едноставно, што знам...нема некоја посебна причина, ама јас си се држам до мојата облека. :)

Оваа работа е карактеристична за женските пошто сме зависни од облека и дотерување, нали? добро, не сите...
Јас никогаш не сум се довела во ситуација да позајмам нешто од другарка (освен некои аксесорис како ташна, ланче, каиш). Кога моите другарки ми бараат нешто да им позајмам не ми е многу пријатно затоа што работи како панталони маички не сакам да позајмувам, а од друга страна пак, не ми е згодно да ги одбијам. Можам само без да се устручавам да ги одбијам ако ми побараат чевли, штикли затоа што тоа ни под разно не би го позајмила.
Добро што сум послаба од другарките и моите панталони и сукњи не ги собираат. :icon_lol:

aaaa si pozajmuvam od sestra mi,ama na kraj sekogas doplakjam ili peram na raka hahaha so drugarki reeeetko...moze da si zamenime kaputi ili sl:)

Поише сум давал него што сум земал,не ми е гад ни едно ни друго,не земам пошто све ми тамн :P

Ме потсети темава кај Манс иам една блуза забораено пред три годиини,пичко една врати ќетибам крвта :)

Не давам,не барам. Чиста сметка,дуга љубав. Башка тотално глупа ствар.

Јас не давам на брат ми не на други ќе давам, до душа и никој не ми побарал а и не сум барал така да за мене тоа е глупа работа...

Никогаш не сум позајмувала облека ниту моите другарки ми барале мене.
Едноставо ни им барам ни ми бараат.
Немам нешто против тоа и би им дала ако им треба на моите најверни другарки но едноставно немаме таква 'навика' во друштвово.:wink:

Немам обичај да позајмувам облека.

Vo sredno dosta cesto menuvavme obleki, megutoa sega ne go praktikuvame toa, nitu jas nitu moite drugarki, izgleda ko pomladi poveke sme se zamarale da bideme sekogash ralzicni (grevcinja, a kolku se primetuvalo deka sme gi vrtele ednite isti obleki megu sebe).Sega i ne se cuvstuvam ubavo vo neshto tugo :toe:

Не барам... Она што е туѓо не е мое и нејќам да носам туѓа облека. Не позајмуван дури ни од таткоми и братми. А тоа што го имам е мое, и не го давам бе!

Се случи 2-3 пати брат ми да ми “дрпне“ кошула, за на вечер, а јас сакав да ја носам наредниот ден. Па кога ке ја видам, извалкана + мириса на цигари (братми е пушач, јас не) се почнува трета светска војна дома.

Јбг, за некои работи сум принципиелен.

можеби некогаш со другар ми кога му треба јакна, дуксерка, тренерка а ладно му е или обратно
или со братучед ми некогаш (не е од мојот град) и коа сме еден кај др на гости, ама стрикно по потреба ама не и по луксуз, имаме некој премолчен договор:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom