Позајмување облека

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Лоша работа е позајмувањето на облека јас порано си имав проблем со тоа..едно детенце така поголемко ама мало во мозокот секоја вечер пред излегување си идеше кај мене и си бараше облека онака без срам ко моите државни да се алишта,ај му давав што му давав, но најтрагично од сето тоа е дека никогаш не му текнуваше да ги врати земенети работи па бев приморан да одам сам да си ги барам, многу ретко се случуваше да бидат испрани и чисти ама што да правиш тоа е како да му речиш немам што да ти дам.. а иначе немам навика да барам туѓа облека а и несакам да носам пошто цело време ќе пазам да не ја извалкам, скинам или слично а и нема да се чувствувам убаво.

kako pomala pozajmuvav i mi pozajmuvale.ali sekoj covek e razlicen i ako ti si vnimatelen so tugata obleka ne se site taka vnimatelni. otkako mi upropastija nekolku canticki i dzaketce ne pozajmuvam na nikoj, ni pak baram da mi pozajmat. podobro ke iskombiniram nesto od toa sto go imam, a toa ne e malku.

nikogas ne pozajmuvam obleka a i nikogas ne zum zela obleka od drugi toa so si e moe e samo moe i nemam navika drug da gledam so moja garderoba ili obratno

Против позајмување облека сум освен во случаи кога се работи за некоја свеченост или за уникатно парче облека.

Не позајмувам од проста причина што по една пијана вечер фустан од 300 евра ми заврши во кофа со солна киселина. Од тогаш, ми се има случено само еднаш, бевме на екскурзија а една другарка носеше зимска гардероба и одеднаш се стопли и немаше што да облече, па и дадов обична маичка со кратки која следниот ден ми ја врати испрана и испеглана.

Бедно ми е тоа, секој нека си го носи она што го има, нема зошто да изиграваме црвен крст и да делиме облека. Мене ме нервира она што сестра ми ми краде облека, а не пак некој друг.

Никогаш не сум позајмувал од никого ниту сум позајмил на некого облека, од причина што нема ниту мене ниту нив да им биде точна. Се има случено случка на сите да им украдат дел од гардеробата само мене не, тешко се наоѓа ама и не ми ја крадат :icon_lol:.

Не сум позајмил, а ми побарале :pos2: не сум ни дал,зашто не ни барам.Имам многу гардероба и не дошло ред а нема ни да дојде да позајмам од некој гардероб ! :pipi:

Никогаш

Сметам дека менувањето облека е тотално не-хигиенски. Од тој аспект избегнувам да позајмувам парчиња облека и накит, ниту барам...

Во моите тинејџерски денови, често менувавме облека со другарките .. па дури сум им позајмувала електричен депилатор ... среќа што не сме си пренеле некоја болест или сл.

Сега веќе нема шанси тоа да ми се случи, толку сум станала гадлива, што помнам каде одам на гости, со која облека, чорапи ... зависно од луѓето може веднаш штом се вртам дома да се пресоблечам или избањам .. или гледам дали чашите, шољлите, приборот во кој ме служат на гости дали е добро измиен ... а камоли повеќе ...

Пазете, пазете...позз:smir:

Не позајмувам никому и никогаш во животот не сум побарала да ми позајмат.
Почетно поради стилот.. уживам во сопствените парчиња облека.
Ретко, но, се случува да позајмам облека некому.. ако на пример братучетка ми или некој ми е дојден непланирано на спиење, па сме решиле да излеземе.
Но, знам дека облеката се враќа со мене дома како и да е.
Мразам да загубам нешто, односно да не ми го враќаат со векови, поради што не практикувам позајмувања.

Оффф вечната моја болка...
Си менуваме некогаш со братучедките и ми е мило кога ќе земам или им дадам нешто затоа што знам дека кога и да им побарам ќе ми го вратат.
А имам другарка малку покрупна од мене има навика да ми бара облека.Глупаво ми е да ја одбијам, а не сакам да и давам.Пред некое време се случи да ми го побара фустанчето што си го купив за нова година.Го имав само тогаш облечено и сепак и го дадов.Ми го износи којзнае колку пати...Стоеше кај неа две недели.Најтрагично е тоа што твое е а срам ти е да си го побараш.И ми го врати неиспрано и усмрдено.
Исто ми се има случено на една другарка да и дадам нови штотуку купени фармерки и ми ги скина по работ.
Ама ете...Таква сум и незнам како да одбијам.:toe:

Не го практикувам ова.. само со sisот ..со никој др.. !! :wink::wink:

Не давам на никој од моите алишта не ни сакам да носам туѓи т.е гадно ми е кога знам дека некој друг ги носел фуј

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom