Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Jazik koj go zboruvate vie ne e makedonski, tuku e slavjanski, najdi mi ti mene vo koja grupa ste vie ? Se razbira , SLAVIC.

w7084p.jpg

Дардан, има една изрека за таквите како тебе...ЕМ ШУТО, ЕМ БОДЕ

А ти поима немаш твојот јазик во која група спаѓа...

w7084p.jpg

Дардан, има една изрека за таквите како тебе...ЕМ ШУТО, ЕМ БОДЕ

А ти поима немаш твојот јазик во која група спаѓа...
Od slikava isto taka se gleda deka moderniot albanski jazik spaga vo sopstvena grupa vo sklop na indoevropskite jazici. Taka? Ili mozebi ne gledam dobro?

A ovaa ?

The Macedonian language belongs to the eastern sub-branch of the South Slavic branch of the Slavic branch of the Indo-European family of languages. The closest relative of Macedonian is Bulgarian, spoken in Bulgaria, and parts of the Republic of Macedonia, Greece and Turkey. Bulgarian and Macedonian properly form a dialect continuum and share a set of grammatical features which set them apart from other Slavic languages, with the Bulgarian standard being based on the more eastern dialects, and the Macedonian standard being based on the more western dialects. Macedonian is mutually intelligible with Bulgarian and the Torlakian dialect of the Serbian language, which are spoken as well in parts of Bulgaria and Macedonia. Following that, the next closest languages are also Bosnian and Croatian. Macedonian is also a constituent language of the Balkan Sprachbund, a group of languages which share grammatical and lexical features based on geographical, rather than genetic proximity.

Nesto mnogu bliski ste so bugarite ?

Ne be coveku, mozam da se sluzam i so govorite na vasite omileni pisateli , heroi... itn.
Eve na primer sto veli Misirkov :) Za "antickite makedonci"

Настана часот кога сите словенски народи треба да го издржиме притисокот од целото обединето германство. Настана времето кога е нужно не само да сс одбрани честа на словенската татковина и слободата на словенскитс народи од германскиот Drang nach Osten, туку исто така настапи времето па испитание на словенската солидарност и заемната искреност.

За среќа, во сегашниов тежок момент, кога е крајно неопходно единството на целото словенство, тоа се пројавува во целиот свој сјај: Полјаците сс борат рамо до рамо со Русите, Чесите откажуваат да кренат рака против своите браќа Руси и Срби; Македонците, од неодамна поробени од Србите и Грците, го бранат словенското Дело борејќи се за словенска Србија во најопасните места, а имено во северо-западниот крај на Србија, на бреговнте на Дрина и Сава2.

Како татковина на словенските апостоли светите Кирил и Методија, на словенското писмо и на древниот литературен и црковен јазик на целото православно словенство, имајќи ја најдревната словенска култура, како земја што ја одбрани својата национална словенска самобитност во текот на 1400 години, издржувајќи ја најупорната борба со исконските непријатели на словенството на Балканот: Грците н Турците, при што последниве 20 години во историјата на Македонија претставуваа постојано и сеопшто востание на Македонците против Турците, Македонија со учеството во Првата балканска војна против Турција и во борбата на Србија со Австро-Унгарија си ги заслужи истите оние ветувања и истата онаа награда како и раздробената на три дела Полска.

http://www.misirkov.org/govor.htm

Antickiot makedonec zaluben vo slovenstovoto , sekoj 2 zbor SLOVENITE , pa SLOVENITE.
Zosto ovoj veli deka se slovenci, ako ne se soglasuvate so nego zosto mu pravite spomenici ??
Lugje dajte razbudete se, navistina smesno e za 10 godini da stanete makedonci. Koj ve manipulira olku jako?

Antickiot makedonec zaluben vo slovenstovoto , sekoj 2 zbor SLOVENITE , pa SLOVENITE.
Zosto ovoj veli deka se slovenci, ako ne se soglasuvate so nego zosto mu pravite spomenici ??
Lugje dajte razbudete se, navistina smesno e za 10 godini da stanete makedonci. Koj ve manipulira olku jako?

Не него како ти не можеш да сфатиш дека античките македонци биле словени.

Дека Александар македонски бил од словенско потекло може да се прочита од историчарот Плутарх во делото "Славните ликови на антиката" втор дел страна број 101, во поглавјето "Предците и родителите на Александар" А таму читаме дека Александар од таткова страна бил Хераклид Кароновата Лоза пишува Плутарх.

Потомок на Херакле

Значи Александар е по потекло од лозата на начувениот јунак Херакле кој покасно Римјаните ќе го наречат Херкулес а кој бил вистинска историска личност. (прочитајте што пишува нострадамус која националност бил Херкулес ) тоа ни го потврдува и славниот француски историчар од 1 век Prico de Sent Mari во своето дело "Les Slave Meridionauh, Armand Le Shevalir", Paris 1674 година. Тој во своето дело наведува мислења од стари историчари кои тврдат дека Илија или Илион е основоположник на Троја, по чие име покасно овие простори на денешна Србија ќе се наречат Илирија а племињата илирски племиња, а всушност тој илија бил у ствари син на Херакле, односно син на "Богот Сербона" како што Херакле е наречен од тогашниот свет.

Овдека не се работи за митологија затоа што позади името на Богот Сербон се крие вистинска историска личност - Сербо Мекеридов, голем освојувач и водач на вториот поход на Ариевците во Азија 133о год. пред нашата ера.

Инаку потеклото на херакле е многу распространето. Самиот Хераклид потекнува од најстариот син на херакле - Нил од кого се роди Клеодеја а од него Аристомаха, а овој го роди Темена.

Ова античко братсво го населувало просторот кај денешен Темнича односно обалата на горниот тек на Велика Морава. Од родословот на Хераклида понатаму наоќаме дека Темен го родил на Каран основачот на племето Каран односно каранович од чија лоза е потеклото на Александар Велики.

Зборот - Каран - е од санскритско потекло и значи - рака - ракотворец, народ на среќна рака и итн. Да се потсетиме дека стариот назив на денешниот град Краљево бил - Карановац, а во Темничу денеска постои село кое се вика - Карановци. по оваа слика племето на Каран живеело во пределот измеѓу Морава и Ибар (Карановци), значи во соседтсво на своите роднини Темничите што е и логично.

Каран(ович) од Македонија

Како Караните или Карановичите се нашле на просторот на денешна Македонија од чие племе ќе се појави царот на светот? И тој податок можеме да го најдеме кај Плутарх. Темен родоначелник на Темана, го довел своето племе на просторот на денешна Македонија од Арга пишува Плутарх.

Значи со ова се докажува дека вистинското презиме и име му е Александар Каранович а македонски му е надимак дека доаѓал од територија со такво име.

Значи Александар има Словенско потекло

Значи Александар има Словенско потекло

:uvo: :nesvest:

Ovoj 2 raboti kazuva, priznava deka ne se anticki makedonci ,tuku sloveni. Odnosno deka voopsto nemalo makedonci kako takvi, tuku samo sloveni.

Cekaj be sizofrenicare, pa jas ti najdov od SRPSKI izvor, od istite od koj sto se sluzis i ti . Ti najdov deka albancite bile iseleni od tie reoni, reoni koi odat do NISH.
Jazik koj go zboruvate vie ne e makedonski, tuku e slavjanski, najdi mi ti mene vo koja grupa ste vie ? Se razbira , SLAVIC.
sipac...tvoite idoli imaat tapija za sizofrenija...toa jasno go iskaza na lazno-ilirska tv...
za razlika od GEGO-KAVKAZKIOT ti jazik,MAKEDONSKIOT JAZIK e cisto IE...
kako sto se i jazicite na site indo-evropejci...
tvojot jazik,koj nema nikakva analogija so IE jazikot,tuku so URDU-KAVKAZKIOT,jasno pokazuva koj si...
no,najsmesno e,nekoj koj ima anadolsko-romski geni,da zboruva za ilirstvo i slovenstvo...
site tvoi epiteti..alban,arvan,sqip,imaat analogija samo na KAVKAZ....
dokaz za tvojata sizofrenija ti e nikot..
kade ima crnec so nik imwhite....
dardan-IJAAAAAAAAAAA....

Cekaj be sizofrenicare, pa jas ti najdov od SRPSKI izvor, od istite od koj sto se sluzis i ti . Ti najdov deka albancite bile iseleni od tie reoni, reoni koi odat do NISH.
eve jas ti najdov stranski izvor..
anglisko-cecenski..
sporedi si go jazikot so KAVKAZCITE..
http://ingush.narod.ru/chech/awde/

Znam deka maka vi e sto ste 1,5 milion, a albancite 15 milioni, sorry :)

kolku mnogu zloba, a i glupost, se krie vo tolku mala recenica...

te prasav nesto na edna druga tema:

- so koj namus (obraz, lice) se kazuvas za naslednik na Kastriot, koga tvoite "komandanti" gi palea istite crkvi i manastiri koi istiot toj Kastriot gi stitese?

a okolu komentarot vo vrska so Bitola mozam samo da se smejam ili vas da vi se smejam...

pa jasno e deka trebalo nekoj PISMEN (Sloven) da vi napravi azbuka, ko ste nepismeni...

se nadevam ke se najdi i nekoj Umen sho UM ke vi daj...

Албанции - Немате појма од историја! Не знаете ништо, нит до Скендербег не можете да се вратите затоа што не сте постоеле, а не пак Илирите... Никогаш нема да знаете што е разликата помеѓу Античките Македонци и Словените, зашто не знаете очигледно да го читате и разберете тоа што ви се изнесува на форумов. Разликата е само името, тоа е истиот народ, само веројатно треба многу да се глоба, за да се разбере!!!!!!!

eve jas ti najdov stranski izvor..
anglisko-cecenski..
sporedi si go jazikot so KAVKAZCITE..
http://ingush.narod.ru/chech/awde/

Ti mozes da gledas vo Rusija, tamu ti se korenite, gledaj gi gradovite NOVOsibirsk , NOVOkuznetsk, LeninGRAD , VolgoGRAD , NIZHNI Novgorod.... baraj gi tamu korenite.
Slusaj si go Misirkov, na kogo mu napravivte spomenik, toj veli deka ste braka (ne po vera) so slavjanite.

Како татковина на словенските апостоли светите Кирил и Методија, на словенското писмо и на древниот литературен и црковен јазик на целото православно словенство, имајќи ја најдревната словенска култура, како земја што ја одбрани својата национална словенска самобитност во текот на 1400 години, издржувајќи ја најупорната борба со исконските непријатели на словенството на Балканот: Грците н Турците

Албанции - Немате појма од историја! Не знаете ништо, нит до Скендербег не можете да се вратите затоа што не сте постоеле, а не пак Илирите... Никогаш нема да знаете што е разликата помеѓу Античките Македонци и Словените, зашто не знаете очигледно да го читате и разберете тоа што ви се изнесува на форумов. Разликата е само името, тоа е истиот народ, само веројатно треба многу да се глоба, за да се разбере!!!!!!!
E dobro de, a zosto togas kako glaven argument za negiranje za albanskata nacija ja koristeta razlikata vo imeto, albanci, shqiptari i tn.?

Edna rabota sto me iritira kaj vas Albancite e sto kade dobivte dvojazicnost,ogromni privilegii za edno malcinstvo vo edna drzava,se veat albanski znaminja vo cela zapadna Makedonija koja sto posle Kosovo kje sakate da ja konzumirate i ostanati sranja se osmeluvate da zboruvate za potekloto na Makedoncite.Epa fuck off...:bip:

sipac...tvoite idoli imaat tapija za sizofrenija...toa jasno go iskaza na lazno-ilirska tv...
za razlika od GEGO-KAVKAZKIOT ti jazik,MAKEDONSKIOT JAZIK e cisto IE...
kako sto se i jazicite na site indo-evropejci...
tvojot jazik,koj nema nikakva analogija so IE jazikot,tuku so URDU-KAVKAZKIOT,jasno pokazuva koj si...
no,najsmesno e,nekoj koj ima anadolsko-romski geni,da zboruva za ilirstvo i slovenstvo...
site tvoi epiteti..alban,arvan,sqip,imaat analogija samo na KAVKAZ....
dokaz za tvojata sizofrenija ti e nikot..
kade ima crnec so nik imwhite....
dardan-IJAAAAAAAAAAA....

Od shipac deca da gledash....(daj boze moi, dobar sum sigurno zenati ke me saka poveke od tebe)

Slushaj klinkure malecko, nedozreano, kompleksirano, nedoebano...
Ednash zasekogash da znaesh, i da naucish, ti i ovie tvoi prijateli takanareceni magistri, pagirstri, kalgistri, i publika shto te opkruzuva i ti aplaudira na sekoja imitacija na kloshar tretorangiran cija ambicija e da poentira cisto istoriski, jedino selektivno pole kade shto toj saka da dozivuva orgazam.
Losho e samo koa nekoj go drka i fantazira na necie pole, a doma nekoj mu ja ebe zenata.
Dete, odi doma, ti ja toporat zenata, ne se fakaj tamu kade shto ne mozesh da doigrash, ti i tvoite "prijatelcinja".
Zenata vi ja trti nekoj od pozadi vie tuka mi tinkate kurac i idealizirate so izobliceni fantazmagorii, prikazuvajki neshto vo "vozdushni" ramki, so slika na nevidliva konstelacija i sushtina.
Jedino kaj vas Makedoncite shto e cuden fenomen, aj toa shto ste isotricari i politicari site, me cudi toa shto odite bash po stapkite na vashite "neprijateli", i seto toa nesvesno patentirano vo nekoja istoriska etika, i cudno no vistinito bash tamu kade shto se jade i se sere...
EDNO DA VI BIDE JASNO VAS NA SITE TUKA VO OVOJ FORUM, OVA NAJMNOGU VAZI ZA ONIE TAPOGLAVCI NACIONALISTI, KOJ SHTO SE POVEKE I POVEKE GLEDAAT DA PLUKAAT I DA MAVNAT NA ALBANSKO-MUSLIMANSKI MISLEJKI DEKA BASH TIE SE VINOVNI ZA NIVNATA PROPAST. DECA NE SE LAZETE, BEZ Albanci, NEMA MAKEDONIJA, BEZ ALBANCI NEMA MAKEDONIJA, BEZ SHIPOVI, NEMA MAKEDONIJA.
DA NE SE Albancite, MAKEDONIJA NEMA DA POSTOI, KE BIDE PROTEKTORAT NA ZEMJA CLENKA NA NEKOJA UNIJA SHTO E SINONIM ZA MANIPULACIJA VO EVROPA...

P.S. Malku e off topic, malku ima i dnevna politika, ali sevo ova go gledam kako taka, kako toa... POLITIKA, prashajte zoshto, ke vi objasnam...

Inaku shta se tice o citiraniov shupak, ja kako golem antidemokrat i covek shto mnogu go poshtue toj eks-"komunisticki" kodeks, navistina na mnogu dushi bi im iskornal jazici, a potoa i prsti...
Ne im se dava na site pravo na razmisluvanje...
Da zivee ednoumieto...

EDIT:
Toa so Capsot, go napishav da ne pisham vo podforum politika, poshto znam istite krlezi doagjaat i tuka, pa ke procitaat moj stav okolu nekoe nivno mislenje, odnosno pasija:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom