Балканче насекаде те има

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Си доаѓам завчера од факултет и свртувам накај мојата улица и на аголот, на едно пано за историски написи, махинално прочитувам нешто на кирилица. Мојата потсвест ми рече “Нормална работа и не обрнав внимание на напишаното“.

Потоа, кога се напив кафе и си ги средив мислите, ми “тилтна“ мозочето исцрпено од секојдневните обврски, и го отворив прозорот за да видам што е напишано. Гледај, гледај, 6 навечер, не се гледа!!!

Слегов на улица и... Што ќе видам! Српска работа :pos:

Си реков само : “Ех Балканче Балканче - насекаде те има!!!“

Еве ги сликите што ги направив денес од балкон :

2.JPG

3.JPG

1.JPG

Па... Како што би рекол Ѓорги Крстевски, „Таму некаде„ :icon_mrgr

Зезам :wink:

Во Perpignan, Јужна Франција...

Закон!!! Мада се гледа дека типот не знае добро српски,или пак живее таму веќе подолго време па заборавил.

ЈЕБЕМ БАМ,а ваљда на третата слика пишува:ПУШИТЕ МN СБИ МАЈКU ВАМ ...

Типов заборавил што е Б а што е В.

Да :pos:

И мене тоа прво ми падна у очи... Башка - прееска една другарка ми се јавува и вика ”Срам те било!!! Одма да прошараш по ѕидови за да се види дека си Балканец”... А она србинка т.е. београѓанка :pos:

А ја и викам : ”Не ми саботирај екстериер на улица криминалке една... Те видов со црна маска у 3 сабајле како шараш по ѕидови! ” :pos:

Важно типот/типката обележала територија.
Србија до Токија, дај плз.

Сношти запознав ептен многу балканци : може десетина еј!!! Искрено кажано - не ни верував дека во градчево ги има толку!!!

Macedalien напиша:
Сношти запознав ептен многу балканци : може десетина еј!!! Искрено кажано - не ни верував дека во градчево ги има толку!!!
И фино завршила дружбата - што е најважно. Сега можеби и си убеден дека Србија е до Токио.:icon_lol::icon_lol::wink:

Дааааааааааааааа - море и до Аљаска ќе идеше да не ни снемаше ракија!!! Опили смо се као говеда!!!!!

Саде за опивање ни пишуе овој Мацедалиен! Послем, во такво зтање пишуе графити, ги слика и набедуе други.

The machinist филмот, ви текнуе!

БАЛКАНЦИТЕ , како и Паланчаните , секаде ги има!!! А знаете зошто????
ЌЕ ОТИДАТ И НЕ ЗНААТ ДА СЕ ВРАТАТ!!

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Е вака се немав смеено од пред некој ден еј.... Гусар - анализава ти е повеќе од ”на место”.

Macedalien напиша:
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Е вака се немав смеено од пред некој ден еј.... Гусар - анализава ти е повеќе од ”на место”.

Е што, неми е така????

ПОТОЧНО:
Ќе отидат и КЕ ЗАБОРАВАТ да се вратат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom