Ае баталете децата, јас видов и стари панкеришта што се шуткаа

Оние кои се шуткале на Гол коа се појави песната
http://cooltura.mk/?p=947 Еве нешто набрзинка напишано од Кики и набрзинка спремени фотки од мене. Има уште, ама едитираните ми останаа у компјутерот на работа.
Значи Хикси у Колосеум. Бев пред колосеум уште у 8 саат. Околу мене децимали, дропки

Си викам, добро е, има подмладок
Некаде 9 и кусур почнаа Новиот почеток. Бенд кој егзистира веќе 9 години и кој си имаа своја малубројна, но верна публика. Дорбо загревање пред Хикси. Додека да завршат со својот настап Колосеум се наполни до крај.
После нив Славемурат Нијазов на грамофони

Распали со олд скул рапови, исто како кога меша „Манџа“ во Кастро. Дел од она што пушти има во постот на Др-аган погоре

И одеднаш музиката од Кум, со која излегоа Хикси на сцена, дотерани ко мафијаши од минатиот век, со чаша виски наздравија за својот роденден и ја поздравија публиката. И распалија здраво

На целата таа костимографија и атмосфера одлично се надополни Раде Рогожаров во бело одело. Атмосферата беше премногу жешка и во публиката и на бината поради што Хикси отидоа во бекстејџ да се пресоблечат во покомотна облека. На паузата за полувреме Славе рокаше тупани и басови
Во вториот дел продолжија уште појако, јуришно. Некој да ми кажеше некогаш дека у Колосеум пола подиум ќе ссе шутка, немаше да му верувам, ама на „Лута рана“ доле беше кланица и ладилник

Нелектронски Гуру гостуваше на „Тоа не сум јас“. Пеце спомна дека требало да имаат и гости од Бугарија но не дошле. Како и да е, се повлекоа пак во бекстејџ додека публиката повикуваше за уште. Ги отсвиреа уште Глупави песни и.... (тука се обидувам да се сетам на втората песна), по што ставија крај на еден од највеселите, најенергичните, слободно може да се каже и еден од најдобрите концерти на кој сум бил последниве неколку години.
Догодина уште повесело, помасовно
Пофалби за тоа што конечно почнаа да штампаат мајци. Мојата сепак ќе остане уникат

Целиот концерт беше сниман од Алфа ТВ, и Пеце најави дека снимката од овој и од уште неколку претходни концерти ќе се најде на големо ДВД издание.
Edit:
Кики направи интервју со Пеце