Што рокна?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас и Акаша дешифрираме. Наводно некоја експлозија во Тирана. Она ми пишува на албански некоја телевизија од кабловска, јас преведувам... Повеќе детали кога Акаша ќе научи албански :D

Јас и Акаша дешифрираме. Наводно некоја експлозија во Тирана. Она ми пишува на албански некоја телевизија од кабловска, јас преведувам... Повеќе детали кога Акаша ќе научи албански :D
Туу која експолозија треба да е таа за од Тирана да се почуствува во Ск ??
Што експлодирало ???

Па може е само коинциденција, има некои вонредни вести наводно во некое место Воне близу Тирана и даваат само болнички коли...

Штом се спомнува експлозија, мене ме асоцира на ова нашево. Ваљда ќе има вести во 2 па ќе слушнеме.

Едит:

Силна експлозија во магацин за оружје во Албанија

Силна експлозија одекна денеска во магацин на албанската армија во Вора, 12 километри северно од Тирана, пренесуваат локалните медиуми, повикувајќи се на очевидци.

Експлозијата била почуствувана и во главниот град на Албанија, а засега нема информации за настрадани.

Сите стакла на прозорците од аеродромот Ринас – Тирана, кој што се наоѓа на неколку километри од магацинот испукале поради силината на експлозијата, а оштетени се и неколку возила.

По првата експлозија, која што е регистрирана нешто по 12 часот, имало и неколку други експлозии.

Албанската полиција соопшти дека воената болница во Тирана се наоѓа во состојба на тревога. Движењето во правец на аеродромот е блокирано.

Извор: Макфакс.

Ова е тоа претпоставувам...

Нема логика ова на Princ и Акаша.
Погледнете ја мапата на регионот, ако не ви е јасно...

Нема логика БИЛО КАКВА (освен нуклеарка :pos:) експлозија да се чуе од Тирана до Скопје. Нормално, уште помала логика има да се чуе до Скопје, Битола и Велес, а во Охрид (кој е МНОГУ поблиску) до Тирана да не се чуе воопшто :)

Во Македонија беше ова.

http://alsat-m.com/mk/index.php
Еве вести за експлозијата што ја спомнувате..можеби е ова..во Градец
Во местото Градец во близина на Тирана, претпладнето дојде до силна екплозија во која се стравува дека има голем број жртви.Интензитетот на експлозијата бил таков што таа се слушнала и во Тирана.Кон местото на несреќата се упатени воени хеликоптери и спасувачки екипи подготвени да им помогнат на повредените и да го евакуираат населението. Се уште се непознати причините за екплозијата.Првичните информации говорат дека станува збор за експлозија во магацин на оружје во моментот кога требало да биде изведена операција за негово уништување. Во Тирана е свикана итна седница на владата, а на јавноста и се обрати и претседателот Сали Бериша. „Ситуацијата е многу тешка и алармантна во Градец на Вора“ изјави Бериша.
Дали е ова незнам.:vozbud::vozbud::vozbud:

Јас па мислев дека Принц ќе каже дека Он.нет ги рушат старите базни станици :)

Се работи за експлозија на магацин со оружје..Можно е да се чуло..

Во Албанија се случила експлозија на магацин за оружје како што ми кажа, се случила во Ринас. Други информации ке пишам подоцна

Нема логика БИЛО КАКВА (освен нуклеарка :pos:) експлозија да се чуе од Тирана до Скопје. Нормално, уште помала логика има да се чуе до Скопје, Битола и Велес, а во Охрид (кој е МНОГУ поблиску) до Тирана да не се чуе воопшто :)

Во Македонија беше ова.
Точно така јас погоре го испуштив деталов - како е можно во Ск да се чуе а во Ресен не ???? Па да му се сневиди есплозии од каменоломите се слушаат а не па таква експлозија.

Во Македонија беше ова.
Ако де сеа да си направиме по некој филм :pos:

Јас па мислев дека Принц ќе каже дека Он.нет ги рушат старите базни станици :)

I wish, I wish... Really do :)))

Ацид, магацин за оружје, целиот експлодирал. Знаеш, парче... Владата свикала итна седница, аеродромот е затворен, бла бла... Не е нешто ситно.

eeeee тоа рокање ме разбуди од спиење се извадив од памет :nesvest:

а убаво си кажаа чичкоми ова мене на атомска бомба ми личеше (дури ме испокара зашто сум спиела до толку касно и не сум го видела облакот како печурка) :pos2: :pos2::pos2:

али сега подобро е штом знам дека е во Албанија и не е нешто страшно кај нас :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom