Отфрлање од партнерот

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Дали сме подготвени да бидеме отфрлени од партнерот? Како ќе го поднесеме тоа и што можеме да направиме? Како е полесно да прифатиме: едноставно "нешто не оди" или пак "нешто не е во ред со мене".. прашање на его? Депресија, страв или ...

Отфрлување од партнерот: дали тоа било на почеток на врска, за време на врска, после прв секс.. Кога и да се случи отфрлувањето секогаш има негативни последици, кај некој повеке кај некој помалку. Оние првите две не се толку страшни и повеќепати без големи последици, но одбивањето поради незадоволување на сексуалните желби навистина може да направи проблеми како психички така и физички.

Сексуалното разочарување е најлошото нешто што може да се доживее во една врска. Способноста за самоконтрола е она што треба многу добро да се научи! Што е тоа? Како да бидеме подготвени на одбивање? Никој човек не може да остане имун посебно не на повеќе од едно отфрлање - без да знае дека тоа и не е така страшно... Сексот како потреба и задоволување на таа потреба по дефиниција и не мора секогаш да ни се допаѓа со дотичниот партнер, а ако тоа се случи најмалку што можеме да направиме е безболно да си заминеме.

Не постои такво нешто како безболно заминување. Барем малку, барем на кратко, нечија суета ќе биде повредена.
Сексуалното разочарување е најлошото нешто што може да се доживее во една врска.
Тука никако не би се сложила. Ладнотијата во сексот или неговото отсаство е резултат на многу претходни несложувања, премолчувања, подголтнувања (не мислам на голтање) и расте бубубуљицата - до пукање. А, кога ќе пукне, секогаш сме изненадени - ко "Македонија пат" од снегот у сред јануари. И нема начин да се вакцинираш против болката, односно емотивно да се набилдаш и со мирна душа да сочекаш да те отфрлат.
Ама затоа, после дожд, секогаш доаѓа - што? Повторно :love1: сонцеее.

Не се сеќавам дека некој некогаш бил спремен на отфрлање. Стварно тоа понекојпат се осеќа како „виси” во воздухот, ама тогаш или ти го правиш исчекорот и ја удираш цртата - па другиот е изненаден, или само мислиш дека ти се чини, па те изненадува коа ќе те стрефи. Во секој случај : она што е битно е да ја задржиш главата горе.

Се разбира, многу повеќе боли кога си имал чувства и доверба - па те ногирале, ама и да си ги немал, во најмала рака егото ти е повредено, Егото некако полесно се исправа, додуша.

@Вукајлија : Дејче, таму знаеме дека ве отепаа урагани, ама не се давај. Евакуирај се на право место и во право време и сончко ќе излезе. Гарант.

OBDN напиша:
Posle kolku vreme srekjo? Posto ovde vrne, istura, nebo se otvara vekje so nedeli .... sonce sram da go fati.
Е, да. Лошиот дел е што знае да потрае дождливиот период. И во природа и во фигура, шо вика Максо.:wink: Ам, ко ти пее тебе пилето внатре, шо те боли за хјумидити.

The`bItCh напиша:
Дали сме подготвени да бидеме отфрлени од партнерот? Како ќе го поднесеме тоа и што можеме да направиме? Како е полесно да прифатиме: едноставно "нешто не оди" или пак "нешто не е во ред со мене".. прашање на его?
Никој не е подготвен да биде отфрлен од партнерот, најчесто кога има проблеми во една врска некои оставаат демек работите да се средат сами по себе, но тука е грешката. Почетокот на муабетот дека нешто не е во ред "нешто не оди" е глупаво клише заедно со "нешто не е во ред со мене". Штом дојде до тој муабет, дефинитивно според мене ништо нема од врската и "тури и пепел".

The`bItCh напиша:
Отфрлување од партнерот: дали тоа било на почеток на врска, за време на врска, после прв секс.. Кога и да се случи отфрлувањето секогаш има негативни последици, кај некој повеке кај некој помалку. Оние првите две не се толку страшни и повеќепати без големи последици,
The`bItCh напиша:
но одбивањето поради незадоволување на сексуалните желби навистина може да направи проблеми како психички така и физички.
Отфрлањето од партнерот на почеток на врска и не е толку страшен, па чувствата сеуште не се засилени, не би требало да доведе до некои последици. Девојките (повеќето) обично се тие кои се филмаат дека се заљубени од старт, а всушност после сфаќаат дека биле во заблуда и се залетале.
Доколку врската зела замав (трае малку подолго), последиците може да се почувствуваат, но сепак на секој човек може да му се случи да се излаже во сопствените чувства, да сфати дека едноставно не се за да бидат заедно.

Секоја врска е "учител" и секој може да сфати што треба да се направи за сопствениот свет да се врти во правилна насока.

А во врска со незадоволувањето на сексуалните желби и проблемите - психички и физички... Нормално дека ќе се појави незадоволство ако се има секс од грешни побуди, ако се базира се на "психички секс" и доколку не се разговара со партнерот што го прави задоволен.

А во врска со ова:
Aceva напиша:
Ладнотијата во сексот или неговото отсаство е резултат на многу претходни несложувања, премолчувања, подголтнувања (не мислам на голтање) и расте бубубуљицата - до пукање. А, кога ќе пукне, секогаш сме изненадени - ко "Македонија пат" од снегот у сред јануари. И нема начин да се вакцинираш против болката, односно емотивно да се набилдаш и со мирна душа да сочекаш да те отфрлат.

се имам изјаснето во врска со ова, но пак ќе се цитирам самата што сум кажала на една друга тема, за да не куцам повторно:
FortunE напиша:
Повеќето сексуални проблеми се симптоми за проблеми од друг карактер. Ако се обидуваат да ги прикријат нерешените конфликти и противречности во нивната врска, тие ќе излезат кога најмалку се очекувани - во постелата. Сексот е одличен прецизен барометар кој може точно да покаже дали добро се развива една врска или има проблеми на кои треба да им се обрне внимание. Сексуалните проблеми се симптоми за подлабоки нешта во врската, на пример незадоволство, разочарување, губење доверба, нерешени конфликти или некоја внатрешна несигурност. Затоа, кога заедно со партнерот се откријат вистинските причини, сексуалните "проблеми" постепено би намалиле, а на крај би исчезнале.

Јас се чувствувам отфрлено. Не знам зошто ама глупаво ми е. Не сум ни претпоставувала дека вака ќе се чувствувам кога сум “отфрлена“ .. а може не сум, може ми е страв од нешто како што имам напишано и во постот.:cry: Може поминувам низ некој таков период па ништо не ми се погодува .. од едната страна се изгледа во ред, ама од моја перспектива многу работи не се како што треба .. може и постов не е за тука туку за во совети, ама и за тоа во моментов гајле ми е.:cry:

Кога се осеќаш орфрлена , тогаш и си отфрлена. Запоставеност , ладни односи тогаш неизбежен е крајот , нема што да чекаш сонце оти сонцето помина - замина. Колку и да сакаш , љубиш полесно е тогаш точка да се стави оти не излегва ништо добро од таква ситуација , кога тогаш ќе пукни .

Ready to die, togash za ova ne e problem. Dobar post, ragazza.

...vo sekoja vrska postojat nekoi poladni momenti na kriza(ako moze da g narecham taka-otfrlanje na partnerot ama za kakvo konkretno otfrlanje ne ni stana zbor na temava taka da ke generaliziram sea)...takva e vrskata-takva e ljubovta...ako bi bila obratno od toa ne bi bilo logichno-nemoze se i celo vreme da bide standard i konstantna...sekoja vrska ima up and down...toa e toa sto ja pravi vrskata interesna i ja stava na test na vremeto...vredi da se pomogne ako se oseti slabost od drugata strana na partnerot...poshto sekoj ima svoi bubici i go fakaat od vreme na vreme(pa toa e i cela finta na vrskata spord men da mu se najdesh na nekogo i vo dobro i vo zlo-da go podignesh koga e dole)...e sea ako nekoj saka da ja zavrshi taa vrska...toa se gleda se oseka mnogu dobro...ali generalno nikoj so nikogo ne e od nekoja navika ili poseben interes i zatoa vredi da se potrudi chovek da ja zacvrsti vrskata sekako niz dijalog-nikako kako vozvrakanje na udarot so ista merka i polosho zasto tuka e greshkata na poveketo raskinati vrski...te.gordosta i inaetot od mashka i zenska strana...

Отфрлање од партнет којшто ни значи, никогаш не е безболно. Без разлика како и да ни раскинал, на "најубав" можен начин или само не шутнал, Кога чувствуваме за него, боли.
Како ке пројдеме низ тоа зависи од особата, има особи коишто не покажуваат слабост иако ги боли, има особи коишто цмиздрат деноноќно( јас спагам во тие:jaj:).
Не знам колку може самоконтрола да помогне во пребродување на тој период, може да, да бидам јака пред другите и пред него, али мене тоа уопште не ми е битно, кога јас од внатре се чувствувам како гом*о.:nesum:

И мислам мислам дека кога се губи страста во сексот, подолг период нема емоции во кревет, задоволство, немате желба итн. тогаш е најопасно и се гледа крајот на врската.:smir:

Али како и да е, се што не не убива не прави посилни...

Ми се случувало често ова, да го орфрлам партнерот на помал период, бидејќи сакам да знам до кај сум и сакам одредена слобода во врската. И тоа се дешава од некое си гушење што го чувствувам.

Дали сме подготвени да бидеме отфрлени од партнерот? Како ќе го поднесеме тоа и што можеме да направиме? Како е полесно да прифатиме: едноставно "нешто не оди" или пак "нешто не е во ред со мене".. прашање на его? Депресија, страв или ...

Никој човек не е подготвен да биде отфрлен од партнерот.
Сепак човекот е само човек и отфрлувањето сепак влијае на егото и суетата колку и да не сакаме да го признаеме тоа.
Сум се почувстувала отфрлена,глупо сум се осеќала,али јбг тоа е.

Пред се никој од нас не може да знае дали ќе биде отфрлен од партнерот за да може да се подготви во буквалната смисла на зборот, а стравот како страв секогаш постои и е дел од нашата психа и дотогашно искуство кое што постојано не потсетува дека не е се така сјајно.
Како ќе се соочиме и како ќе ги прифатиме последиците е индивидуална работа која што, често зависи и од тоа колку била длабока и интензивна врската на прво место.
Кога би се водела по себе, егото веројатно би ми било најлесна мета, а во депресија, не паѓам толку лесно.

Отфрлување од партнерот: дали тоа било на почеток на врска, за време на врска, после прв секс.. Кога и да се случи отфрлувањето секогаш има негативни последици, кај некој повеке кај некој помалку. Оние првите две не се толку страшни и повеќепати без големи последици, но одбивањето поради незадоволување на сексуалните желби навистина може да направи проблеми како психички така и физички.
Сексуалното отфрлање е тикет за неуспешна релација, кога тоа ќе се случи ... нема повеќе врска.

:sovinizam:

Никогаш не сме подготвени без оглед на тоа дали сме заљубени во партнерот или само губиме време.Никој никогаш не сака да биде отфрлен од никого а најмалку од партнерот. Значи без оглед на интензитетот на чувствата во нас нешто ќе се руши. Кој како ќе го прифати тоа, кои ќе бидат последиците и сл. зависи од индивидуата и нејзината чувствителност. Некој може да падне во депресија а потоа долго време да помине за да повторно се излечи, некој може само да се изнервира и за неколку дена да му помине.

Сексуалното разочарување е најлошото нешто што може да се доживее во една врска.

Навистина лошо ама и ова зависи од чувствителноста на индивидуата и кој како го сфаќа проблемот. На крај краева ако нему не му чини на некого другого ќе чини и ќе си се тешиш некако :toe:

Сексуално отфрлање може да се појави на почеток и на крај на врска.Ако е во почеток,дефинитивно партнерите не се еден за друг,нема главоболки,патетики и депресии.Не ви оди и готово,нема потреба од мачење.Можеби некој ќе се одлучи на компромис,на взаемно надополнување,учење,но јас не градам кула на тотален неуспех.Во моите очи него не го бива,не го посакувам повторно,неможам со сила да се трудам втор,трет..пат.Можеби во неговите јас сум очај и добивам црвен картон.Како што и форнч кажа ова сексуално отфрлање не е трагично доколку е на почеток.Затоа треба веднаш да ја пробате стоката:pos:
Но мене ме плаши оној вториот случај,кога се губи страста и сексот не е повеќе она што бил.Едноставно си досадиле партнерите,ја нема енергијата како на почеток,ебнале нешто ново на страна и се оди во неповрат.Болат тие моменти,но секогаш постои шанса да се вратат коцките на место.Па како иначе би издржале оние во брак:smir:
Несакам да ме отфрлат сексуално,само тоа не:pos:друго што сака нека ми прави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom