Односите на бугарското општество кон Република Македониjа

• Креатор на темата Креатор на темата BraneM
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа у превод значи, да молчиме кога се обидувате да ни крадете историја, идентитет итн? Тоа се позитивистички постови според тебе?

Отвори тема со некоја статистика...Но, статистика е едно, а нечии не баш "позитивистички" тенденции кои траат и траат, се друго.

Која ти е уствари целта на податоците дај просветли не. За што дискутираме?

За тоа ние да ги отфрлиме „стереотипите“ за нив, за тие непречено да си ги вршат своите бугарски националистички хистерии и планови врз нас, без никаков отпор

Ти му постираш дека 70% од Бугарите jа сакаат Република Македониjа во ЕУ, а овоj па збори за навреди... Очаjно. :tapp:

ами вашио министер на казива такво нешто, тук подржува ја Грција

епа вие престанете да не навредувате и да ни ја крадете историјата, и се ке биде хубаво

Кога Бугарија влегуваше во НАТО и ЕУ Македонците од Пиринска Македонија не правеа опструкции, туку славеа со нив, а сега нашите браќа б'лгари да можат со нула ќе не помножат... Фер ли е тоа ? Дали е тоа коректно од православен кон павославен брат ? Значи ниедна вера се и тие и Грците.

Ти му постираш дека 70% од Бугарите jа сакаат Република Македониjа во ЕУ, а овоj па збори за навреди... Очаjно. :tapp:

Во која квота е твојот министер Ивајло Калфин со неговите идиотски изјави ? Кога некој излегува со такви перверзни изјави во ваков чувствутелен период за Македонија, а истовремено е министер на Бугарија, не може да ме гали по глава и да ми кажува приказни колку ме сака, нели ?

епа вие престанете да не навредувате и да ни ја крадете историјата, и се ке биде хубаво

епа вие не преставате да не навредувате и да ни jа крадете историjата, па гледај какво е отношението на б'лгарите кон Македониjа

А зошто ли е такво отношението. Да не е заради Сан Стефано и времето на Егзархијата?

Кога Бугарија влегуваше во НАТО и ЕУ Македонците од Пиринска Македонија не правеа опструкции, туку славеа со нив, а сега нашите браќа б'лгари да можат со нула ќе не помножат... Фер ли е тоа ? Дали е тоа коректно од православен кон павославен брат ? Значи ниедна вера се и тие и Грците.

Da bideme iskreni: koi opstrukcii ke mozea da ostvarat makedoncite vo Bugarija? Ona sto mozele go pokusavale samo bez znacajen uspeh, gotovo bez nikakov.

Inaku mislam ne e tocno deka bugari bi sakale da pomnozat makedonci so nula. Vecinata bugari ne e nitu svesna za toa so e i kaj e Makedonija. Drugo gi interesira lugjeto, najmanje ona kako da pravat steta na Makedonija.

епа вие не преставате да не навредувате и да ни jа крадете историjата, па гледај какво е отношението на б'лгарите кон Македониjа

да се разбереме:

1. Вие ја крадете нешата историја и нашите херои

2. тоа го правите зато што од секогаш сте биле шуга народ, и тие херои што сега вие викате дека се Блгари биле убиени од ваши тајни служби!!!!!!!!!!

и што друго тука не е јасно, Македонија на македонците ако тоа не го сватите кој ве ебе, значи неможеме да се трпиме

Vecinata bugari ne e nitu svesna za toa so e i kaj e Makedonija. Drugo gi interesira lugjeto, najmanje ona kako da pravat steta na Makedonija.
Да, да...
*У позадина иде песната: Лажи, лажи, лажи мe...*

Da bideme iskreni: koi opstrukcii ke mozea da ostvarat makedoncite vo Bugarija? Ona sto mozele go pokusavale samo bez znacajen uspeh, gotovo bez nikakov.

Inaku mislam ne e tocno deka bugari bi sakale da pomnozat makedonci so nula. Vecinata bugari ne e nitu svesna za toa so e i kaj e Makedonija. Drugo gi interesira lugjeto, najmanje ona kako da pravat steta na Makedonija.

Очигледно Софија, Перник, Ќустендил, Дупница (Станке Димитров) и Пиринска Македонија знаат и се интересираат за Македонија. Натаму на исток, Шумен (Коларовград), Карнобат, Асеновград, Ивајловград, Тополовград, Свиленград, како што сум видел не ги ни боли уво, европејски живот си тераат. Мислам сигурно од системот се оптеретени за Македонија и Македонците, и си ја поддржуваат државата во тоа, но сепак не се преокупирани со Македонија.

Затоа софијанците биле најгласни во анкетава

да се разбереме:

1. Вие ја крадете нешата историја и нашите херои

2. тоа го правите зато што од секогаш сте биле шуга народ, и тие херои што сега вие викате дека се Блгари биле убиени од ваши тајни служби!!!!!!!!!!

и што друго тука не е јасно, Македонија на македонците ако тоа не го сватите кој ве ебе, значи неможеме да се трпиме

:wink:

Nejkum ja niko da lazam, pa i zasto?

Братче Бугарин ли си? Од западна Бугарија блиску до Србија (Белоградчик, Видин) кај што се зборува торлашки? Или си од Куманово? Или пак си од Босилеград и Димитровград во Србија?

Говоров не ти е малце, бугарски.

Nejkum ja niko da lazam, pa i zasto?
Искуството и праксата кажува нешто многу поинакво од твоето за односот на Бугарија кон се што преставува Македонија.

А кога некој прави едно, а збори друго, тогаш лаже. Ете затоа.

Бугарите никогаш не лажеле, ха ха ха ха ха ха ха ха и не сакале да лажат ха ха ха ха ха :pos: :pos: :pos:

Живи смешки!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom