Поздрави од Пиринот

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
ili prv pat slusnav vo SK -sto ke se napieme?pa pomisliv -jas da ne sum pijanica.....razlican stil na izrazuvanje.....inaku ste srdecni ljuge,imam videno

Пиринка, добредојде.

Информативно, за да не пишуваш пост под пост, имаш опција ИЗМЕНИ која може да ја користиш до 30 минути после објавување на пост. По прегледно е :)

Добредојде Пиринке, поздрави од мене, од Струмица!
Ти пожелувам пријатен престој и пријатни мигови на Кајгана!

Pozdravi za ubavata Strumica!Petric e blizu do vas.Imam rodnini tam.I vo Kulata i Sandanski imam rodnini:smir: :helou: imam ednas pominato preku STR
silna poezija Serpico,idniot pat koga dojdam ke ti nosam knizkata so stihovi od Javorov,da ti napisam malko,mislam ke ti bendisa
Pejo Javorov ,zaginat poet kaj Dojran ,vo Prvata balkanska vojna,spodvizhnik na Jane Sandanski

Голем поздрав до Pirinka и до сите пирински Македoнци.

Да знаете дека Ве обожаваме и секогаш сме со Вас!

Pirinka, ќе биде интересно да ни кажеш нешто за тоа како тече животот во Петрич, Сандански, итн.

Vo Petric,Sandanski zivotot tece kako sekogas-sporo.Samo sega site odat na kon Grcija da rabotat,ne ni sakaat vizi ,samo so licna karta pominuvame grckata granica.Polno e vo Grcija so ljuge od BG da rabotat,sekoj bara leb,znaete.Tamu plakat podobro otkolku na kon nas.Povisok im e standartot
Fala ,Misirkov na komplimentite deka ni obozavate.Znaete ima ljuge kod nas koi ve pocituvaat i to mnogo
Berovo ,Pehcevo ,mali gradceta do granicata,samo tolko znam ,Mali za Berovo
Delcevo obace imam odeno so avtobusot ot Blagoevgrad
Na Krste Misirkov grobot e tuka vo Centralni grobishta vo Sofija,neli?
www.dir.bg
www.aktualno.bg
eve dva novinarski saita da citate za najnovite nastani kaj nas ako se interesirate

Pozdravi za ubavata Strumica!Petric e blizu do vas.Imam rodnini tam.I vo Kulata i Sandanski imam rodnini:smir: :helou: imam ednas pominato preku STR
silna poezija Serpico,idniot pat koga dojdam ke ti nosam knizkata so stihovi od Javorov,da ti napisam malko,mislam ke ti bendisa
Pejo Javorov ,zaginat poet kaj Dojran ,vo Prvata balkanska vojna,spodvizhnik na Jane Sandanski
Pejо Jаворов не е убиен каj Доjран. Таму е убиен Димчо Дебелјанов. Jаворов е сподвижник на Гоце. Еехх Пиринке, не е убаво така. :smir:

додека ти се помируваш со нив..тие те ништат во пирин а копаат и тука..

само вие помирувајте се со сите....
Ne e taka,nikoj ne vi saka zlo od nas!Zboram za vistinskite ljuge ot Pirinsko,koi ja sakaat Makedonija.So sto mozeme bihme pomognali,ne mora taka so loso

Pejо Jаворов не е убиен каj Доjран. Таму е убиен Димчо Дебелјанов. Jаворов е сподвижник на Гоце. Еехх Пиринке, не е убаво така. :smir:
Dobro de ,i od Debelianov ke mu napisham neshto da procita Serpico,otdamna mi pominaa uceniceskite godini:)koga gi citav i dvajcata.Ama zarad teb i zarad Serpico ke gi najdam knizkite doma:)

Dobro de ,i od Debelianov ke mu napisham neshto da procita Serpico,otdamna mi pominaa uceniceskite godini:)koga gi citav i dvajcata.Ama zarad teb i zarad Serpico ke gi najdam knizkite doma:)

Ај кога ептен реши поезија да ми дадеш, обавезно да ги најдеш :)))

А на тој шо ти реплицираше, не му замерај....

Ne e taka,nikoj ne vi saka zlo od nas!Zboram za vistinskite ljuge ot Pirinsko,koi ja sakaat Makedonija.So sto mozeme bihme pomognali,ne mora taka so loso

Пиринке, македонка ли си?ако си дали живееш таму или си дојдена Тука

под претпоставка дека си јас зборам за Бугарската држава и во голем дел народ...одам за пирин тие доагаат тука...ги знам отприлика работите...а и да не ги знам..имаме телевизија па гледаме...

Не знам која е таа Пиринка. Но и јаз сум на това мнение. Сакам дедо ми, сакам татко ми, сакам моите брачеди от Солун(они веке не говорат нашиот език), сакам брачедите от Велес. Не им сакам земјата, сакам тех. Сакам да нема граници, сакам да не се караме, сакам да не спреме кој, каков е, сакам да си помагаме. Сакам да са добре. Ајде откријте една тема"Македонија-Бугарија, како да сме си полезни" и само луге дека имат добри намери как да си помагаме да пишат тамо. Да напраеме нешто арно. Лека нок момци и момички от чичо ви Илија.

Ах бе Ил-и-ја богу на светлината, коренот ти е во антиката.
Не разделија, ни ставија многу имиња, силата ни ја одземаа, Римјаните први беа во тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom