Има ли најава за нов протест за името? Ни снемува време!

• Креатор на темата Креатор на темата perseus
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за да се одржи нов протест за името на Македонија?

• Да

Гласови: 77 83,7%
  • Не

Гласови: 15 16,3%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
sto odlucivte ke ja radikalizirame sostojbava.

jas stojam zad toa.

Ќе умрам оној момент кога ќе видам дека македонска партија не игра...

Ќе немаме држава бе мочковци, и едни и други... од кого ќе крадете маме ви ебам...

Очигледно нема спремни македонци кои би се собрале да дадат поддршка пред понеделничките преговори во Виена за името.
Ни мирни ни радикални

Ќе умрам оној момент кога ќе видам дека македонска партија не игра...

Ќе немаме држава бе мочковци, и едни и други... од кого ќе крадете маме ви ебам...

пишав некаде, ко неколку водачи на штрајкот во Фрижидери Битола.

Се сложија некако да штрајкуват конечно, почнаја и си штрајкуват, и дојдоја истите батки кои ја упропастија фирмата, им понудија да го прекинат штрајкот, за да можат овие убо да ја продат фирмата.

За возврат, ќе си ставеле шеф на погон.

Шутрациве одма филм штрајкбрејкери, го прекинаја штрајкот, без и за момент да се прашаат, на КОЈ КУРЧЕВ ПОГОН ЌЕ БИДИ ШЕФ, ако СЕ ПРОДАДЕ ИЛИ ЗАТВОРИ ФАБРИКАТА.

јбг... има такви, ама мислам ека се малцинство.

Нема протести мачор, пошто луѓево му верват на Грујо изгледа, и пошто мислат дека никој нема мадиња да ги продај (не сум сигурен дали арно мислат :))

ко шо врват денојте, ќе знајме шо и како е...

Најважно од се!!! Сите кои што пишувате на оваа тема, луѓето што ги познавате да ги запознаете за ситуацијата со името и за евентуално одржување на нов митинг. Можите сите да видите како медиумите известуваат, како многу политичари и експерти се желни за компромиси. Јас на пример кога пишувам по форумите имам чувство дека сите во Македонија се загрижени за проблемот со името и дека знаат каква е ситуацијата, но кога сум на улица чувството не е такво. Луѓето не се запознаени доволно, потклекнуваат на влијанието од медиумите. Еве на пример за претходниот протест многу луѓе појма немаа дека воопшто ќе има таква работа. Мора да се рашири информацијата за неприфаќање на ништо друго освен името Македонија и за евентуален митинг.

епа ајде веќе нека се реши некој да организира митинг.кажете само кога

Јас сум за... и навистина сметам дека треба тоа да се случи ден - два или во самото предвечерје на Самитот... за да имаат педериве тазе импресии... временски означен да биде само почетокот... додека за останување да се остане ако треба и цел ден и цела ноќ....
Јас сум ЗА.... бтв не гласав на анкетата пос денес се докопав до нет а анкетата е затворена

Aj be vi go nastaam. Ajde site utre vo 18h 00 min pred Sobranie, kazete doma da ne ve cekaat.

Ама да биде протест да привлечеме внимание, значи да и дадеме на знаење на Бившата Македонска Република Грција (БМРГ) и НИВНАТА АМБАСАДА дека ние сме тука и постоиме и дека што и да прават 2013 се ближи! ВАРДАРСКА+ЕГЕЈСКА+ПИРИНСКА = ЕДНА ДРЖАВА МАКЕДОНИЈА

Aj be vi go nastaam. Ajde site utre vo 18h 00 min pred Sobranie, kazete doma da ne ve cekaat.
ова да се собереме 10 души на кафе не викаш?... треба да се организираме стварно мислам... а господин гарфилд може да се зеза дур му се сака

Gospodin Garfield moja draga tikvi4ke, samo vi posoci kako se pravi toa. Ili sakas da te vodat kako ofca cel zivot.

Povtorno da se javi nekoj koj zastapuva tugji interesi???

Mora da ima orgqanizacija??

ne moze 10000 dusi da se pojavat spontano??

Ne mi brici madiinja.

Uste ne znaese za sto sluzi dundeto koga jas organizirav protesti i spontani i nespontani.

асерикс, јас сум убеден дека пропагаторите кои тука се испокакаа од радост шо државата ни е во тешка ситуација не се Македонци по род :)

Само лудаци ко Игор Малиновски и некакви србо/бугарско/влашко/албански ГОМНА ПРОПАГАТОРИ партиски, ненародни, можат да го прават тоа.

ХИЕНО ВО ЧОВЕЧКА ФОРМА, заборави да цитираш другиот дел?

прочитан си, и имаш среќа шо не сум повеќе мод, ќе те најдев по адресата и ќе ти ја столчев главата ко на обична гнида.

ajd sega odebaj.

Sakas ja da ti ja dadam adresata moja pa da te vidam so fraer (seljak) :drk:

гарфилде еве шо мислам :
треба да се организира масовно , не само во македонија туку насекаде во светот ...
мислам дека треба да пратиме на сите порака во која ќе ја објасниме политичката состојба ...
резолуцијата да ја пласираме до сите невладини организации и да им дадеме објаснување дека Република Грција ги прекршува човековите права ...
треба да најдеме начин како медиумите да ја пренесат веста ...тоа е многу битно ...
да бараме сите да ја осудат Р.Грција за нелогичните барања ...
Геноцидот е дело кое незастарува да притиснеме со таа солуција ...
шо мислиш !?

Mislam deka sekoe ti e na mesto.

Se brka taa rabota, ama OMD-USA nema da pravi protest, ke teraat so pisma i deklaracii. Avstralijcite ne znam. kanagjanite tesko da se soberat ako ne gi vikne popot od Toronto.

Nasite vesnici se plateni krelci.

Teska e borbata, ama ke mora da se prodolzi.

Mora da pocne od Skopje, povekedneven i sto pomasoven, za da isprovocira nioz svetot kade sto ne ima da izlezat i tie.

Mesto NY times da pisuva za meckata sto ja osudile robija vo Bitola, da pisuva deka nardoto na Makedonija izlegol so krv vo oci kon sekoj koj pomisli; da mu meni ime.

Treba, ama se nekoj drug cekaat da im bide Vojvoda.

Ajde, pocnete, od eden pocnuva.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom