Има ли најава за нов протест за името? Ни снемува време!

• Креатор на темата Креатор на темата perseus
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за да се одржи нов протест за името на Македонија?

• Да

Гласови: 77 83,7%
  • Не

Гласови: 15 16,3%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
За ова со визите си сложувам со тебе. Ми се чини дека првото нешто кое најповеќе ќе го остетиме од членството во ЕУ ќе биди баш тоа што ќе можеме слободно да одиме во европските земји.

Визите воопшто не се поврзани со членство во ЕУ а Македонија нема ни да стане членка пред 2015 година.

Треба да има протести секој ден и ако треба и државен удар само да не се промени името.
Затоа што ако се промени после бадијала се протести и востанија.

hahaha on tamu e ... a kaj e toa tamu bre solid ? :) :) :) :)
ti ako si ja procital temava... ja ke bidam rimski papa....
btw...
protestite prethodni bea top...
ali mislam deka e rano za nov protest... treba da ostavime da pomine nekoe vreme... ako nema pozitivni rezultati od glaucite na vlast... kje organizirame uste eden da im gi protreseme glavite :)

Zevsus nemoj da me citiras i da pises deka sum za sdsm :) :) :) toa sto gi narekov glauci... ne e deka ne sum za niv..
sepak sum partiski neopredelen.
Таму каде што ќе бидит евентуалниот протест.:helou:

Јас сум ЗА.
И треба да протестираме нон-стоп што е можно почесто, за да им се даде на знаење на македонскава власт дека не може и не смее да прави компромиси со името.

Треба да има протести секој ден и ако треба и државен удар само да не се промени името.
Затоа што ако се промени после бадијала се протести и востанија.

Баш така, ако отиде името џабе е се' после. Мора да се делува пред тоа.

Визите воопшто не се поврзани со членство во ЕУ а Македонија нема ни да стане членка пред 2015 година.

Знам. Сега треба да се почнат преговори со ЕУ за укинување на визите. Ама друго ќе биди, здравје боже еден ден да стигнеме да бидеме во шенген зоната, па кога ќе си одиш на кафе во Виена само со лична карта. :vozbud:

Sum za protest, ali mislam deka nema kojznae sto da promenime, budalata e sekogas budala, ako nekoj se nameri da si poigra so nas ke si poigra, ali ako treba protesti bev prethodno ke bidam i pak.

Е па подобро да се чуе нашиот глас,отколку вечито да ќутиме и со главите надолу.

Главата горе! (Леле звучам као бивш слоган на една политичка партија.:pos:)

Koe fajde od protest platen od politiski opcii. Oti se ponatamu ke bide samo toa.

Treba bunt pred VELEPREDAVSTVOTO!

I Germanija ni otkaza poddrska kako i Francija, za NATO, dodeka ne se dogovorime okolu imeto t.e go prodademe i predademe.

Гарфилд ај ако не ти е тешко да ми посочиш по што виде дека германија ни ја откажала поддршката.

Нуланд започнува посредничка улога меѓу Македонија и Грција

Новонаименуваниот американски олеснувач за името, амбасадорката на САД во НАТО, утре започнува со својата нова улога.
Откако помошникот на Рајс за Европа, Даниел Фрид во Скопје објаснил дека Грција нема да попушти на американските притисоци, доколку Македонија барем симболично не се повлече од своите позиции, Викторија Нуланд утре на Министерот Еленовски треба да му ги пренесе американските конкретни планови за решавање на спорот.
Дипломатски извори сугерираат дека новите консултации ќе се водат меѓу Нуланд и амбасадите на двете земји во НАТО, но во нив по потреба би се вклучил преговарачот Димитров и други високи грчки дипломати.
Засега во игра се неколку сценарија кои предвидуваат различни решенија, но основата порака која ќе ја добијат двете страни од САД е дека мора да се најде средно решение кое ќе биде добитно за двете страни.
Нуланд во октомври во Скопје ги поддржа македонките аспирации за влез во Алијансата, но прецизно порача дека САД сака да види компромис меѓу двете страни во спорот.
„Ние сакаме да ги видиме Скопје и Атина повторно и да разговараат околу решавање на ова прашање во рамките на процесот на Нимиц под покровителство на ОН и бевме искрени денеска, дека сакаме да видиме дека и двете страни активно се ангажираат во овој процес“, изјави Викторија Нуланд , амбасадор на САД во НАТО.
Исто како и инструкциите кои на последната рунда во Њујорк ги добил преговарачот Димитров и Еленовски на средата со Нуланд ќе го пренесе стариот став за двојната формула која се уште е единствената официјално прифатлива за македонските власти.
Еленовски во дипломатските кругови важи за еден од пофлексибилни министри, кога се во прашање односите со Грција.
Мината година донесе наредба за повлекување на сите историски карти и книги од воените институции за да ги прекине грчките обвинувања дека Владата се обидува да ја украде грчката историја.
Неговиот се уште формален партиски шеф Петковски по октомвриската средба со Нуланд во Собранието, изјави дека за прв пат некој американски висок функционер јавно повикал Македонија да се подготви за промена на името.

Линк:

http://a1.com.mk/vest.aspx?VestID=90653

Е, заради ова ја отворив темата. Морало да се најде средно решение, Еленовски бил пофлексибилен, сакаме да ги видиме Скопје и Атина да разговараат.... А бе ми се смачи. Го кажуваат ова како да се работи за комшии кои се расправаат за нивата, а не за име или идентитет на еден народ. Е затоа мора да има уште еден протест.

Koe fajde od protest platen od politiski opcii. Oti se ponatamu ke bide samo toa.
Добро, што се вика пред очи сме ти...За какво плаќање од политички опции збориш ти?! Кога не си сигурен во нешто целосно, немој те молам да го тврдиш тоа...
I Germanija ni otkaza poddrska kako i Francija, za NATO, dodeka ne se dogovorime okolu imeto t.e go prodademe i predademe.
А тоа нема да се случи затоа, кој ги тркала, и германците, и французите.

По темата: Се сложувам дека треба да се протестира, не секој ден, туку да не се прибере никој дома додека не се прекине со оваа голгота. Цел месец? Цел месец!

А инаку, генералната проба е пред државниот удар што ќе следи ако некој се дрзне да потпише хартија со која ќе ми ја смени историјата, идентитетот и името.

ама размислувај со своја глава, а не со онаа Гвујо или на Рада.
Гвујо има две, Рада има една...ко ниедна :)

И? Пак јас со негативен став за протестов. Ајде кој ќе биде сега организатор? Боби беше, Миленко исто така беше......сега? Кој тоа сака да се појави на телевизија.
Кој тоа ќе отиде на протест и на каков протест ќе отиде? Пак наводно мирен протест па да заврши пред грчка? Таков протест....не се изгоревте па пиете од жешкото.
Протест ко протест пак истото, застани пеј мрчи пуши цигари пиј пиво два саати урлај и ајт накај дома или евентуално копиљана пилиштарци накај грчка амбасада.
Едно нешто ми е смешно, се појавува еден човек кој кажува ајде да правиме протест онака од курташак и досада по дома, одма почнуваат да се палат и диват бе. Тоа доаѓа ко оноа една овца е доволна да се фрли во река за сите други се фрлат по неа......
Дали сте прашале што треба за да се организира протест? Сте организирале? Не верувам....да седиш од дома и да тропаш по тастатура е едно, а да застанеш како одговорен пред огромна толпа народ е друго. Плунки залепи си мислат работава, тато носи мама меси јас го дрвам.

Бев/помагав/горд сум што сум направил нешто. Лепев плакати по 65ки и низ цело Ченто. Ќе јадев ќутек и за тоа сум горд. Доста беа тие два протести, покажавме дека сме живи. Секое наредно масовно излегување ќе биде гола вода, веќе измиена работа ОСВЕН ако не се направи ко што треба....горе на Кале за да нема одма трчање накај амбасада од млади мајмуни

Мислам ако некој наш политичар сака да искуси како е да висиш обесен на плоштад или пак како е да се гори на клада на сред плоштад, слободно нека каже, бар нам не мора да ни создава дополнителна работа да поништуваме потпишани договори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom