Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Отешево е прекрасно место за возење

Ја извозив таа тура лани, најдобар впечаток ми остави делот од Вевчани до Дебар

1237162_624087637623714_166198470_n.jpg

1233366_624087607623717_1966038546_n.jpg

1236930_624087584290386_1911527005_n.jpg

1240218_624087717623706_1652668037_n.jpg

1234432_624087787623699_681949279_n.jpg

За оние на кои им треба добро точаче.Еве едно по добра цена
кочници,менувачи и тркала лудило!А за амортизерот не ми се ни збори.Стварно одлична цена.ммммм:)
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...ikli-7/canon-scandium-na-prodaju#.VBo0WVfcjVE
Е па што чекаш, земај одма. Ептен ќе те отвори овој, по твој мерак е. Постаро моделче, ама многу добро. :)

За оние на кои им треба добро точаче.Еве едно по добра цена
кочници,менувачи и тркала лудило!А за амортизерот не ми се ни збори.Стварно одлична цена.ммммм:)
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...ikli-7/canon-scandium-na-prodaju#.VBo0WVfcjVE

Е па што чекаш, земај одма. Ептен ќе те отвори овој, по твој мерак е. Постаро моделче, ама многу добро. :)
Издркан е баеги овој, се гледаат гребаниците по менувачите...Мој совет е никогаш да не купуваш точак од човек кој вози саглам МТБ по планини, а овој што го дава е баш таков.
Не верувам дека некој кој вози рекреативно ќе направи ваква машина за да ја вози педантно по асфалт, ова е акано по планинки и време му е за комплетен сервис кој ќе те чини еден куп пари ако сакаш да биде на онакво ниво, во спротивно не го продава.

момчина мене следно ме интересира :D :
јас не сум професионален велосипедиста но сакам да направам подвиг да одам во друга држава ..... е сеа со велосипед во друга држава ??????? чудно но ништо не е чудно http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=B62BA21EDCE0AD45A90761191077CA90 еве некој пред мене бил.... не сум во состојба да барам закони и правила за возење на велосипед по автопат и сл. имам возачка и знам дека не е дозволено по автопат и пат за моторни возила да се вози , но за специјални подвизи како на линкот (за кој во детали не видов) , дали постои некое одобрение или нешто слично кое се вади од државите во кои сакаш да ја поминеш маршутата (од секоја држава поединечно , вклучуваќи ја и нашата ) ? дали треба некои посебни документи за велосипедот за излез од граница и т.н ??? или на пр. лекарско уверение ... друго не ми текнува да прашам , дали е дозволено да се вози без придружба од возило т.е пратна со резервни делови, доктор храна и сл. ??? тие што возат нека кажват :D aee ...
иначе маршута на рамно имам направено за еден ден 200km , каде има успон до кај 100 км дневно , мислам дека не е мн. но сепак не е ни малку.

јас не сум професионален велосипедиста но сакам да направам подвиг да одам во друга држава ..... е сеа со велосипед во друга држава ??????? чудно но ништо не е чудно http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=B62BA21EDCE0AD45A90761191077CA90 еве некој пред мене бил.... не сум во состојба да барам закони и правила за возење на велосипед по автопат и сл. имам возачка и знам дека не е дозволено по автопат и пат за моторни возила да се вози , но за специјални подвизи како на линкот (за кој во детали не видов) , дали постои некое одобрение или нешто слично кое се вади од државите во кои сакаш да ја поминеш маршутата (од секоја држава поединечно , вклучуваќи ја и нашата ) ? дали треба некои посебни документи за велосипедот за излез од граница и т.н ??? или на пр. лекарско уверение ... друго не ми текнува да прашам , дали е дозволено да се вози без придружба од возило т.е пратна со резервни делови, доктор храна и сл. ??? тие што возат нека кажват :D aee ...
иначе маршута на рамно имам направено за еден ден 200km , каде има успон до кај 100 км дневно , мислам дека не е мн. но сепак не е ни малку.
Не би знаел да ти одговорам, но зошто не се информираш во АМСМ или МВР/Сообраќајна полиција ?? Тие сигурно ќе ти дадат инфо за подвигот. :)

Не возиш по автопат, него по регионални патишта, колку што знам нема да имаш никаков проблем на граница ниту пак по пат.
Би те советувал прво да се развозиш низ Македонија па после да правиш поголеми тури и да си се спремиш во било кој аспект, кондиционен, финансиски, со опрема и најважно ментално.
200 км ти е многу дневно да возиш, нема потреба од толкава километража, односно затоа ти викам да се развозиш локално да видиш до каде си што си.
Разгледај ја странава, тука ќе дознаеш се што треба да дознаеш за шетњи со точок.
https://www.crazyguyonabike.com/
Поздрав.[/quote]

Не би знаел да ти одговорам, но зошто не се информираш во АМСМ или МВР/Сообраќајна полиција ?? Тие сигурно ќе ти дадат инфо за подвигот. :)
zs ? zs mi e sram da prasam i ne se imam 100 % odluceno,( nekade 75 % sum odlucen , treba da si najdam drugar i sto e najbitno finansiski dobro da se spremam ne e seedno da ides taka ) :D .... ete zatoa .[DOUBLEPOST=1411576403][/DOUBLEPOST]
Не возиш по автопат, него по регионални патишта, колку што знам нема да имаш никаков проблем на граница ниту пак по пат.
Би те советувал прво да се развозиш низ Македонија па после да правиш поголеми тури и да си се спремиш во било кој аспект, кондиционен, финансиски, со опрема и најважно ментално.
200 км ти е многу дневно да возиш, нема потреба од толкава километража, односно затоа ти викам да се развозиш локално да видиш до каде си што си.
Разгледај ја странава, тука ќе дознаеш се што треба да дознаеш за шетњи со точок.
https://www.crazyguyonabike.com/
Поздрав.
[/quote]
200 km ne pravam sekoj den ... , pa i ne vozam sekoj den velosiped , koga mozam i koga vremeto dozvoluva togas vozam... kako NE profesionalen velosipedista ja imam taa kilometraza izvozeno , dokolku se spremam dobro mozebi bi postignal i pogolema kilometraza . Toa e toa... za mentalno se nadevam deka nema da imam problem , samo da otkacam mi e tesko :D potoa ke vidime , samo zdravje pa se ke bidi .... :) .

Последно уредено:
zs ? zs mi e sram da prasam i ne se imam 100 % odluceno,( nekade 75 % sum odlucen , treba da si najdam drugar i sto e najbitno finansiski dobro da se spremam ne e seedno da ides taka ) :D .... ete zatoa .[DOUBLEPOST=1411576403][/DOUBLEPOST]
200 km ne pravam sekoj den ... , pa i ne vozam sekoj den velosiped , koga mozam i koga vremeto dozvoluva togas vozam... kako NE profesionalen velosipedista ja imam taa kilometraza izvozeno , dokolku se spremam dobro mozebi bi postignal i pogolema kilometraza . Toa e toa... za mentalno se nadevam deka nema da imam problem , samo da otkacam mi e tesko :D potoa ke vidime , samo zdravje pa se ke bidi .... :) .[/quote]

Немаш апсолутно никаква потреба од припреми и слично ако имаш извозено 200 км. за еден ден, а си рекреативец.
Цепај братеууу!

@moongoses

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=360108994147695&set=pcb.464575567013688&type=1&theater

Го продава 240 евра, ќе го пушти најверојатно и пониско.
10325518_360108994147695_6031003386387575862_n.jpg

481317_360109014147693_2063408660474392312_n.jpg

10003068_360109040814357_3359092960172624634_n.jpg

http://velosprint.com.mk/oprema/obleka-za-vozenje , nemam do sega noseno pa da znam :D , dali zastituva dobro od vetar , posle vozejne se javuva temperatura (normalna , no cuvstvoto e poinakvo ) , dali fantomkata zastituva (cel den na promaja ne e seedno ) ??? imam problem so sinusi , se nadevam deka ke se najde ako trgnam :D .
So hranava ne znam da se snajdam onaka poprofesionalno , ako jadam i odma vozam stomakot pocnuva da zeza , treba da pocekam bar 2 h pa da vozam , ili da najdam soodvetna hrana ..... ne znam okolku toa , dali se upotrebuvaat soodvetno dozvoleni suplementi koi ne se smetaat za doping ? imam slusnato za energetski bar .. samo za energija e toa mislam . ili naj cista rabota da mi kaze nekoj da kupam nekoja kniga (ako ima , kade ja ima ?) , zs na net me faka nernoto i ne mozam da citam :D

Вредат овие за 1500 денари? Зборувам за нови, мислам дека точниот модел е Shimano ST-EF51 (7x3).
$_12.JPG
Да се самоцитирам. Имам можност да ги земам за околу 1000 денари, вредат за таа цена или не?

Препорака за добро средство за подмачкување на ланец ?
моментално ставам машинско уље и не го бива ич, многу собира ѓубре, ѕвездата и ланецот се цели лепливи и често знае да припука ланецот кога ќе се залепи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom