Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Со MAX во акција!
KOc7kW5.jpg

денес се уверив дека е полош стварно...на лице место ги видов абе она железоно или гусано е или не знам што мислам дека со рака можам да го извиткам рамот. Местата кај што се варени се живо срање..абе Собим да ти бил поим за овие :D a баш ми се скрши филм :( ... глеј дури и на фотошоп си го праев каков ќе си го напраам коа ќе го купам :(
Прегледај го приврзокот 97594
Боље братче земи си CAPRIOLO, не се многу скапи а имаш и за градска вожња велосипеди каков што гледам сакаш ти. Чекај го само шефот за совети подобри. :D

Прашувам зошто уште го возам собимот од 6 000 еве веќе осма година....знам да чувам и не возам кузнае каде...чисто за по стаза и за до работа...секако би му сменил педаљи,а можеби и пренос и ѕвездици понатаму
Други времиња беа со Собим, барем зе запазуваше нешто од нешто. Овие Мах не вредат за ништо, катастрофа, џабе ќе си ги дадеш парите.

Заради тоа друже јас ќе си земам Canyon и ИЧ не се замарам со локалниве продавници, освен за сервис (и тоа само она што нема да можам сам да го научам).

Еве линк доле, кој не се разбира во точаци нека ги спореди цените според деловите што ги имаат, со цените (за точаци со тие делови) на брендовите во македонските продавници:
http://www.canyon.com/_en/
Да се разбериме, кањонот е супер има и одлична цена, но реалноста е поинаква, 290 евра достава до Македонија, кога ќе ти акнат царина и ддв на целата цена ќе те кошта ѓаоипол.

Да, така секако е легално да се направи, @M-1.
Од друга страна достава до Грција/Бугарија е триестина евра... :свиркам:

Ме бендиса како не, само чекам на одмор да отидам... ;)

Кај го има тој? Колку му се двиши цена? :D
Боље братче земи си CAPRIOLO, не се многу скапи а имаш и за градска вожња велосипеди каков што гледам сакаш ти. Чекај го само шефот за совети подобри. :D

Кај го има тој? Колку му се двиши цена? :D
Види, кога купуваш велосипед најдобро е да разгледаш прво во сите продавници што има понуда. На крај може да завршиш со нешто сосем трето или па најдеш тоа што ти треба, а на друго место поевтино да е. Разгледај имаш избор во Скопје иако се малце "солени" цените. Бајк Маркет, Мастерспорт, Вучко итн.итн.. А не би било лошо и огласи да завртиш за да видиш поволни што како има.

Pulsadores-sran-x7-y-frenos-shimano-m505-a-estrena-20140329030935.jpg

Да не сака некој хидро кочници Shimano ?? Рачки M505 и шапи М446, исти како на сликата, без дискови. Возени еден месец по асфалт. Повеќе инфо по ПП. :)

Незнам дали оваа видео го има веќе на темата, дека не сум активен. Но добро се гледа во каков очај се патеките за велосипеди во Скопје како и очајната некултура на нашите ценети возачи на автомобили.

Последно уредено:
Да, така секако е легално да се направи, @M-1.
Од друга страна достава до Грција/Бугарија е триестина евра... :свиркам:
Да али цената на велосипедот не иста како и за Македонија;). Како и да е пак ќе имаш трошок али нема да е голем колку оној за кај нас, тоа е факт. Чим си наумил за некој модел од кањонот да го земаш тогаш супер избор. Во секој случај со среќа.

Да али цената на велосипедот не иста како и за Македонија;).
Ги контактирав луѓето и потврдија дека ќе испратат такс-фри формулари. :cool:

Здраво луѓе, ме интересира каде има да се купи облека ( сеа дали е тоа точниот израз ? ) за возење точак. Поточно ми треба маичка и шорцеви, а се мислам и за кацига. Има ли некаде во Македонијава и какви се од прилика цените?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom