Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Се гледа дека си голем стручњак и имаш поминато мн километри со точак и ги имаш спознаено благодетите на немање Lock на амортизерот.
ПС: за доброто на сите понатаму воздржисе од давање совети за велосипеди!!!!
ти благодарам многу што му одговори на hnv, вели "чудо големо со што била" колку да се мрчело нешо, ако си стручњак објасни и АРГУМЕНТИРАЈ зошто не чини предниот амортизер да има remote lockout. Воедно не ми е јасно што сака да постигне со прашањето, "зошто ти тогаш е вилушка?"....да не беше добро вилушките да имаат lockout, немаше да ги прават и немаше да се поскапи...плус има и remote.
--- надополнето: 21 мај 2013 во 07:13 ---
По шо заклучи?
Инаку јас не би фрлил толку пари за тој точак ...
во ред, благодарам, но зошто?, што според тебе не чини на тој бајк? т.е кој друг бајк може да се купи на ново со подобри делови и рам???
добро би било кога ќе дадеш одговор малку да објасниш, арументираш, инаку вака твојот одговор е некредибилен т.е. сувопарен и не држи вода.

Дечки, имам понуда од БајкМаркет од 33.000мкд за Merida TFS 300D ве молам ѕирнете ја спецификацијата и плус е со remote lockout на виклушка (тоа не го пишува во спецификацијата). Дали се исплати да ја земам?
Супер е точачето (бела/сина/црна боја) и мислам дека за парите нема да најдеш друг со тие делови. Јас мислам дека се исплати. :)

Се гледа дека си голем стручњак и имаш поминато мн километри со точак и ги имаш спознаено благодетите на немање Lock на амортизерот.
ПС: за доброто на сите понатаму воздржисе од давање совети за велосипеди!!!!
За МТБ убајни со Lock ... Ај кажи шо ти менва Lockout? А за то колку имам поминато со точак... ти со кола немаш толку ..

Абе нешто налепници да не знаете каде може да најдам?

За МТБ убајни со Lock ... Ај кажи шо ти менва Lockout? А за то колку имам поминато со точак... ти со кола немаш толку ..
Друже, сака да ти каже дека локаут на МТБ се користи на угорница и е многу корисна работа. Ја заклучуваш вилушката да не амортизира и не губиш од силата при искачување т.е. не пумпа амортизерот на секое замавнување со педалите и си многу побрз и помалку се заморуваш. Очигледно немаш пробано а ?? :)

Друже, сака да ти каже дека локаут на МТБ се користи на угорница и е многу корисна работа. Ја заклучуваш вилушката да не амортизира и не губиш од силата при искачување т.е. не пумпа амортизерот на секое замавнување со педалите и си многу побрз и помалку се заморуваш. Очигледно немаш пробано а ?? :)
Кај кој како ... мене ми смета ... инаку и кај мене има lockout..

Кај кој како ... мене ми смета ... инаку и кај мене има lockout..
Е па изгледа си единствениот што знае дека има и за што служи што не го користи. Дефинитивно сакаш да се измачуваш за џабе. Или пак не возиш угорници. :D

Е па изгледа си единствениот што знае дека има и за што служи што не го користи. Дефинитивно сакаш да се измачуваш за џабе. Или пак не возиш угорници. :D
Не ќе да сум еднинствениот ... познавам и мн. други кој не го користат а го имаат
--- надополнето: 21 мај 2013 во 12:07 ---
Абе нешто налепници да не знаете каде може да најдам?
Од Ebay порачајси ако ти се чека ... :D

Тогаш (без навреда) врска немате од МТБ. Но за се има прв пат. :pos:
Ограничен затоа не се ни мачев да му коментирам џабе ке си трошам тастатурата :D

Zdravo , sakam da zemam tocak do 500 eur. go vidov ovoj na raklama 5
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=774617 , sto mislite za lefty amortizerot i dali vredi tocakot za taa cena ?
A gledav i http://www.bikemarket.mk/index.php?Itemid=97&option=com_kh&view=item&category_id=28&item_id=289 nov doaga nakade okolu 25000 - 26000 denari.
Jas 80 % bi go vozel niz grad no sakam i da vozam i offroad (20%).
Pozdrav

P.S. razlika pomegu 26 i 29 inch-ni trkala za sto se podobri ili poloshi ednite od drugite

Колку кошта Scott scale 80 овде,и дали има голема разлика во цена ако се донесе од страна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom