Лизимах Македонецот

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
многу интересно , после некој ќе ми каже нема македонци ....

Ovoj Makedonec vladeel so Trakija i Pont,no toa na nikoj Makedonec ne go spomna,a so samoto toa sto vladeel tamu mozeme da si ja barame Trakija kako pravilni akcioneri "naslednici".

Ovoj Makedonec vladeel so Trakija i Pont,no toa na nikoj Makedonec ne go spomna,a so samoto toa sto vladeel tamu mozeme da si ja barame Trakija kako pravilni akcioneri "naslednici".

АБЕ НИКОЈ НЕ МИ ВЕРУВА КОГА ЌЕ КАЖАМ „ЦЕЛА ВСЕЛЕНА Е МАКЕДОНИЈА“

Za vselenata neznam no za nekoi balkanski zemji so sigurnost tvrdam deka se MK

Ова е најсилниот и најхрабриот АлексЛорд(Александров генерал)
Мислам дека не треба да се изуми
http://mk.wikipedia.org/wiki/Лизимах

mislam deka ne treba da davame superlativi ko "naj" na nieden Makedonec.

Aleksandar beshe neviden voen strateg, i ima mnogu mistika okolu nego...

Filip politicar

Ptolomej Nauchnik mozebi povekje nego General

treba da se proucuvaat preostanatite dokumenti... i sekako kaj nas, da se kopa, i da se tumaci, objasnuva, razotkriva...

Inace, Trakija... dolga prikazna, najubavo ke ja raskazes ako odis na videogoogle ili youtube, najdis nekolku videa so folklorni grupi koi izveduvaat ora i rituali od trakija :)

nemoj da se zbunis ko kje slushnis Zurlite i Tapanite...

Лизимах? Оште един г'ркоман с мегаломански претенции. Гетите (тракијско племе от Добруджа) обаче са му разказали играта.

Лизимах? Оште един г'ркоман с мегаломански претенции. Гетите (тракијско племе от Добруджа) обаче са му разказали играта.

Vasil?..uste eden pravoslaven so grecko(man) ime tatar-lar...
sto gi citas arapo-grecite..
Lisi (demek grcki zbor) bil lose?..
a ovie..
Goth ili fra-liusan
Germ. vir-lisosan

sto gi citas arapo-grecite..
mache? (demek grcki zbor) bil battle?..

vidi sega..
mahAdhana,mahAhava,mahAmRdha,mahAraNa,mahAsUci i t.n...
vidi sega..
mava,mavta,mlati...

a Keops?..i toj bil grkoman?..neuk tatarlar

mislam deka ne treba da davame superlativi ko "naj" na nieden Makedonec.
Aleksandar beshe neviden voen strateg, i ima mnogu mistika okolu nego...

Filip politicar

Ptolomej Nauchnik mozebi povekje nego General

treba da se proucuvaat preostanatite dokumenti... i sekako kaj nas, da se kopa, i da se tumaci, objasnuva, razotkriva...

Inace, Trakija... dolga prikazna, najubavo ke ja raskazes ako odis na videogoogle ili youtube, najdis nekolku videa so folklorni grupi koi izveduvaat ora i rituali od trakija :)

nemoj da se zbunis ko kje slushnis Zurlite i Tapanite...

Nemoj da mislish deka samo Lisimah go cenam.Ne,gi cenam site podednakvo tie se velikani na Makedonskata rana istorija,no sepak najzasluzen go smetam makedonskiot narod:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom