Оживување

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Јебига, јас сум... махер за наслови на теми али во моментот на отварање на темава патев од недостиг на инспирација, така да дојде до куршлус и овој наслов беше онака исфрлен од мојата фантазија. За да не го тупам повеќе, да објаснам што сакав со темава.

Значи, имате моќ да оживеете еден мртов музичар.
Кој музичар вие би го оживеале, кој е музичарот за кого сметате дека имал уште многу да каже т.е. испее?

Убава тема, во листава наjрпво би го ставил Тоше, нека му е лесна земјата, како и на другите што ќе бидат спомнати ... Боб Марли (како најдобар реге изведувач), Алија (една од најдобрите р`н`б изведувачки) и Тупак (евентуално ако може четврт) :) a ти Јове?

Eric Carr - Најдобриот тапанар во KISS после Питер Крис.

Ivan Vdovic, Bojan Pecar, Milan Mladenovic, Margita Stefanovic, Chuck Schuldiner...

пааа Jimmy Morrison, 2pac, Notorius BIG и уште некој

Тоше. Дефинитивно ветуваше многу и сум сигурна дека ќе имаше светска кариера.

би го спомнала Тоше.Неговата смрт ме погоди,но не го пишувам поради тоа.Го пишувам затоа што мислам дека имаше уште многу да даде од себе,уште многу песни да испее и сигурна сум дека ќе станеше светски славен.
Алаја.на врвот на својата кариера трагично го заврши својот живот(леле исто ко Тоше).мислам дека и таа имаше квалитети кои не ги искористи до крај

Искрено- ТОШЕ.
Може ќе звучи себично ( бидејќи не е поради неговата светска кариера и поради сите добри дела што ги правеше... ), но имам неопислива желба да го гушнам.:(

Најпрвин, за да ги спречам сите очајни обиди да се најде негова (не)достојна замена, би го оживеала the one and only - Freddie Mercury.

Потоа, се разбира, кралот Елвис, Мерилин Монро, и ред други музички икони.

И на крај ако ми останат шанси, би ги оживеала Џон Ленон и Џорџ Харисон само колку да направат уште еден концерт за мене :pipi: и да се вратат во небеските градини.:salut:

Chuck Shuldiner и Dimebag Darell на други не ми текнува во моментов....

Chuck, иако веќе доста докажан, почитуван од сите, икона на дет металот, заедно со Death едни од бендовите што преставуваат би рекол корења на дет металот почнувајќи со Scream Bloody Gore преку кој успеваат да се афирмираат и себеси како бенд и дет металот како музички правец, кој мислам дека почна да добива огромна популарност благодарение на нив.... би го оживеал затоа шо мислам дека и покрај сите ремек дела шо ги има оставено зад себе и сета таа креативност и интелигенција шо ги поседува преку кои успеа да напише толку длабоки текстови шо стварно знаат да погодат емоционално, верувам дека ќе успееше да остави уште многу за паметење....R.I.P

А, за Dime ми е посебно жал поради начинот на кој загина.... среде концерт на бендот во кој свиреше после Pantera , Damage Plan, и тоа поради некоја будала шо немал друга работа и решил да фати и да убива...
Убедливо еден од најдобрите метал гитаристи, еден од ретките што поседува извонредна техника, свирејќи без ниедна грешка дури и на концертите...R.I.P

Tose eh da mozam da go vratam vremeto i se da bidi po staro da go ima Tose ama toa e nevozmozno

BobMarley.jpg

Bob Marley
Jimi_Hendrix_on_stage_fender_stratocaster.jpg

Jimi Hendrix
elvis-pres.jpg

Elvis Presley
odb2.jpg

Ol' Dirty Bastard
BigL.jpg

Big L
jam-master.jpg

Jam Master Jay (RUN DMC)
eazy-e.gif

EAZY E

Значи, имате моќ да оживеете еден мртов музичар.
Кој музичар вие би го оживеале, кој е музичарот за кого сметате дека имал уште многу да каже т.е. испее?

Прашање на кое мојот единствен одговор би бил- FREDDIE MERCURY!

Oвие најтесен список има уште многу

Attachments

• EAZYE.jpg
    EAZYE.jpg
    76,9 KB · Прегледи: 48
  • 8VFfDF959761-02.jpg
    8VFfDF959761-02.jpg
    64,9 KB · Прегледи: 49

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom