Покајте се инаку ќе изгинете!

• Креатор на темата Креатор на темата Marina_21
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2::pos2::pos2: КОЈА ХРИСТИЈАНСКА БЕ кои камења.... ти си од секта ти си ЈЕХОВИН СВЕДОК.

ti ne go razbra prasanjeno ... vaka glasi: 1. На која религија си ти прiврзаник ?

a Jehovini ti se zabegani... takvite go unistija hristijanstvoto...

da de, jas sum od sekta, crna ruza, si cul?

a sto ako ti recam jas sum pravoslavna, ili katolik, ili protestantka itn. sto ke ti smeni toa tebe? a jas ke ostanam da se deklariram kako hristijanka ne mi trebaat lepenki, orthodox, katolik, protestant itn.
a ti kako sakas reci me, ne mi igra uloga toa....

Е кажи де дали си протестант, католик, православен верник. Штом не сакаш да се декларираш значи си од некоја секта. А штом зборуваш за крај на светот, покајување, главните теми на Јеховините сведоци, значи си од нив.

Е кажи де дали си протестант, католик, православен верник. Штом не сакаш да се декларираш значи си од некоја секта. А штом зборуваш за крај на светот, покајување, главните теми на Јеховините сведоци, значи си од нив.
Епа и е Јеховин сведок... кликни и на никот види и ја листата на пријатели и другарчиња :pos2:

Епа и е Јеховин сведок... кликни и на никот види и ја листата на пријатели и другарчиња :pos2:
Не знам брат не одам толку често на религија, ама штом ги не сум ги видел по други теми значи или киснат во тема за Counter Strike или во религија пробуваат да лажат луѓе. :vozbud:

a dobro, dali si svesen deka temava e sepak za vernici koj go veruvaat toj Suden den i deka e nasocena za niv, za toa kako go dozivuvaat toa personalno... i dali se plasime itn. kako sto navedov pogore...
a ako ne veruvas vo Gospod i vo Negoviot den sto treba da dojde, togas nemozes da diskutiras na konkretnata tema od prosta pricina sto ne veruvas i nemozes da go dozivuvas toa... samo ke se nategame "ke nema Suden den, ke ima, ke nema , ke ima, itn.... ako veruvas togas ukluci se na temata... ne se raboti za ubeduvanje veruvaj u Suden den , ne veruvaj... tuku ako veruvas... itn.

Затоа шо не верува во Бог и не смее да постира тука...Кој кажа така Бог?
Мислам дека темата е отворена и за оние кои не веруваат во Бог и дека смеат да се изјаснат,а ако ти си замислила да ја поставиш само за верниците, требало да одиш и да ја поставиш во манастир, а не тука на форум....
Ако требало тука да постираат само верниците, тогаш има модератори, администратори ќе поставеле услови за оваа тема и ќе нагласеле дека тука можат да постираат само они....

jas ne razbiram, sto barate da pisuvate na druga tema koga si ima tema, a vie 100000000 drugi temi otvarate samo na ovaa sto e dadena ne zborite , mnogu cudni lugje... a i nema da kazam neka vi ostane misterija, kako nekoj babi ste "aaa ovaa ne mi lici kako da e od sortata na prababa mi...

Mnogu ste mi smeshni vie ateistite... primer tema da ima kako sto ja ima onaa "za koj 5 raboti ste mu blagodarni na Bog", vie ke se ubacite so "aa cekaj evolucija, pa fakti dali postoi, pa ne postoi, pa Darvin vaka rekol, pa naukata onaka, itn. a ne sfakate deka toa si e edna ednostavna tema za vernici za da si kazat, a vie ne razbirate... smeshno mi e :))

aj ako nema vernici na ovaa tema ne vi vrakam na vasite drugi temi, ne me interesiraat, barem otvorete novi temi i ke se ubacam tamu... a ne ovde kaj sto ne e mesto...

Марина те молам само дај ми одговор на ова:
КРСТ или КОЛ ???

Затоа шо не верува во Бог и не смее да постира тука...Кој кажа така Бог?
Мислам дека темата е отворена и за оние кои не веруваат во Бог и дека смеат да се изјаснат,а ако ти си замислила да ја поставиш само за верниците, требало да одиш и да ја поставиш во манастир, а не тука на форум....
Ако требало тука да постираат само верниците, тогаш има модератори, администратори ќе поставеле услови за оваа тема и ќе нагласеле дека тука можат да постираат само они....

a dali e samo "borba" ateisti so vernici forumov? drugo ne smee?
se ima tema, a vie za drugi temi zborite, cudaci...

Чудаци....
Па ти отвараш тема за некаков суден ден,шо никогаш нема да дојде,и сеа ние сме чудаци....фааааак....:toe:

Фала - искрено мислев дека кол ќе ти биде одговор.

Ако темата била како шо треба немаше да има одскокнувања од неа....а, очигледно дека не им се допадна на повеќето, не само темата туку и името....
ПОКАЈТЕ СЕ ИНАКУ ЌЕ ИЗГИНЕТЕ....
Колку само заканувачки звучи, не само атеистите, туку на воа ќе се спротивстават и верниците....

ako temata se procitase ke se razberese... ocigledno okoto samo ja gleda zakanata a drugoto ne, izgleda samo naslovot se cita a ona ne....
toa e taka zasto nekeme da ni se mesa nekoj vo grevovite i sovesta zatoa se gleda samo zakana... i nekeme da pomislime na toa deka eden den ke mora smetka da se polozi nekade... ke si ja cuvame sovesta takva kako sto nie si sakame... da ali moze da dojde do shok eden den...

Се извинувам за овој :oftopic:но да кажам дека XENIA рулз.
Поздрави ја кога ќе ја видиш:back:, во последно време ретко ни се вкрстуваат патиштата.

ako temata se procitase ke se razberese... ocigledno okoto samo ja gleda zakanata a drugoto ne, izgleda samo naslovot se cita a ona ne....
toa e taka zasto nekeme da ni se mesa nekoj vo grevovite i sovesta zatoa se gleda samo zakana... i nekeme da pomislime na toa deka eden den ke mora smetka da se polozi nekade... ke si ja cuvame sovesta takva kako sto nie si sakame... da ali moze da dojde do shok eden den...

Не можам јас да предодредувам во што да веруваш, ама не знам која е потребата од верување во нешто вакво....
Не го прочитав само насловот, туку прочитав убаво шо напиша....сакаш да дознаеш колку сме ние свесни за тоа дека ако не се покаеме, ќе доживееме втора,а воедно и конечна смрт....
Свесен сум дека тој Суден Ден, на кој ти му придаваш толку големо значење нема да дојде никогаш....
Убаво нагласи тука во последната реченица -da ali moze da dojde do shok eden den....
Може да дојде, а дали ќе дојде .....(на сон ќе дојде:vozbud:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom