Лажен почеток

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми се случила ваква работа. Претпоставка ми е дека кога ќе ја дознаам вистината, ќе сфатам дали вистински го љубам или целата наша врска е базирана на сожалување.

Ако сум сигурна во своите чувства ќе останам покрај него.
Одредено време ќе бидам лута и бесна, можеби ќе се појави и криза во врската, но тоа ќе биде само поради фактот што искористил таква работа за да ме придобие крај себе.
Кога ќе се потсетам дека сум среќна со таа личност, дека ми го исполнува животот, ќе ми помине.

А дали некогаш, во недостиг на начини да добиете некого, би го наседнале со некоја подла лага колку барем да започне со вас?

Според моите принципи, не дозволувам некој да биде со мене од сожалување, морална или било каква одговорност, а не па јас да го наведам на тоа.
Колку и да ни цвета врската, мене совеста секогаш ќе ме гризе.

Ќе образложам повеќе, за да ја сфатите подобро темава ...

Сте блиски со некого, но се двоумите дали да прифатите и врска. Но тогаш, ви кажува некој негов голем проблем (здравствен, психички, финансиски итн), кој ви прави пресврт во вашите чувства и решавате да бидете со таа личност. Тоа би можело да биде несвесно сожалување, гест на човечност или што и да е друго, но важно е дека токму поради тоа вие се решавате на таа врска.
Испаѓа после се` дека добро се сложувате, па постепено се заљубувате се` повеќе и ви е добро со тој партнер.
После долго време, самиот тој или некој од страна ви кажува дека всушност почетниот негов проблем бил лага, со која сакал да ве наседне и добие. Подла постапка, но се случила и поради неа сте со дотичната личност во сериозна и долга врска. Како ќе реагирате?

Дали во тој момент кога веќе се чувствувате потполно сигурни во своите чувства кон партнерот би му простиле, па дури и би му заблагодариле што се решил на таков ризичен начин да ве добие со што ве усреќил?
Или можеби цело време поминато заедно и цела љубов која ја чувствувате ќе ги заборавите во тој момент и ќе го избркате партнерот од себе?

Можеби и сте имале веќе ваква ситуација? Како завршила врската?
Вие сте го направиле тоа или ви било направено вас?
А дали некогаш, во недостиг на начини да добиете некого, би го наседнале со некоја подла лага колку барем да започне со вас?

И така ...:pusi:

Me pogodi temava ...ke bidam poopsiren

Ova e prica mog zivota uvek sum bil sucker za takvi devojki so nekoj problem, SE ZALJUBUEM odma , nesot se desava so emen se praam nekoj princ i se praam da i pomognam . I od mnogu emocii sto im davam obicno oni mene me ostavaat ili tek prekasno sfakaat deka trebalo da go ispostuvaat toa. Mada do sea nikoja namerno ne mi pokazuvala falinka , bar ne sum nasetil ama dovolno e malce da vidam deka nesto i fali , nesto ja machi odma prorabotue nekoj Vitez u mene i se sjebuvam ...tuzno ali istinito. Glup sum toa e mojata ahilova peta

Ќе образложам повеќе, за да ја сфатите подобро темава ...

Сте блиски со некого, но се двоумите дали да прифатите и врска. Но тогаш, ви кажува некој негов голем проблем (здравствен, психички, финансиски итн), кој ви прави пресврт во вашите чувства и решавате да бидете со таа личност. Тоа би можело да биде несвесно сожалување, гест на човечност или што и да е друго, но важно е дека токму поради тоа вие се решавате на таа врска.
Испаѓа после се` дека добро се сложувате, па постепено се заљубувате се` повеќе и ви е добро со тој партнер.
После долго време, самиот тој или некој од страна ви кажува дека всушност почетниот негов проблем бил лага, со која сакал да ве наседне и добие. Подла постапка, но се случила и поради неа сте со дотичната личност во сериозна и долга врска. Како ќе реагирате?

Дали во тој момент кога веќе се чувствувате потполно сигурни во своите чувства кон партнерот би му простиле, па дури и би му заблагодариле што се решил на таков ризичен начин да ве добие со што ве усреќил?
Или можеби цело време поминато заедно и цела љубов која ја чувствувате ќе ги заборавите во тој момент и ќе го избркате партнерот од себе?

Можеби и сте имале веќе ваква ситуација? Како завршила врската?
Вие сте го направиле тоа или ви било направено вас?

И така ...:pusi:
би му простила...ми се има случено нешто вакво,,но не истите примери,,нешто поразлично но и не толку симпатично,,но бидејќи испадна да се заљубам ептен простив,,но затоа за другпат ќе си бидам попретпазлива:pipi:

Ne sum se nasla vo vakva situacija...:nesvest:,ama ke bidam mnogu luta sto krie i ne mi kazuval

Целта не секогаш ги оправдува средствата...

Али што е тука е, ако врската е сериозна и трае долго време ( и за тоа време таа ми покажала дека ме сака, и значам, ако врската е на високо ниво) мислам дека би и простил (иако факт е дека нема да биде исто ко порано)...
Некогаш кога сакаме некој, правиме се и сешто за да го добиеме неговото срце, да ја добиеме неговата љубов. За неа (љубовта) вреди да се направи СЕ, дури и многу повеќе од кажување лаги и глумење жртва... (иако не го одобрувам во целост тој начин на освојување туѓо срце)
:toe:

Ne sum se nasla vo takva situacija ali koga bi se nasla bi oprostila. Sigurno toj sto go napravil toa me poznaval dobro i znael deka ke padnam na tie zborovi. Koga sakame nekoj ne birame nacin kako da dojdime do nego. Vo ljubovta i vojnata se e dozvoleno. Pa na kraj kraeva toa go napravil toa zatoa sto me sakal, zosto ne bi mu prostila.

во ваква ситуација доколку би се нашла и имам долга и сериозна врска би му простила што избрал таков начин да ме придобие нема да го заборавам поминатото време заедно, нема да ја раскинам врската би продолжила понатака да го сакам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom