Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Имам едно прашање во врска со правописот и ми треба помош од некој што точно го знае одговорот.Дали откако ќе се почне една реченица во која сакаме да набројуваме, компонентите, деловите што ги набројуваме ги пишуваме секој од нив во нов ред, дали тие се пишуваат со голема или мала почетна буква?

Како тоа во нов ред? Не знам дали не те разбирам, или ти поставуваш прашање кое би требало да е јсно. Да речеме дека сакаш да наброиш што имало на креветот после сексот со девојка ти. Вака би гласела:
“На креветот по вртоглавиот секс каде огразмот беше сосема не важен, можеше да се видат сите нешта кои ги употребивме. Кондомите, облеката, маслото, лисиците, перниците за придушување, се`.“

Како тоа во нов ред? Не знам дали не те разбирам, или ти поставуваш прашање кое би требало да е јсно. Да речеме дека сакаш да наброиш што имало на креветот после сексот со девојка ти. Вака би гласела:
“На креветот по вртоглавиот секс каде огразмот беше сосема не важен, можеше да се видат сите нешта кои ги употребивме. Кондомите, облеката, маслото, лисиците, перниците за придушување, се`.“

На ова мислев.На креветот после вртоглавиот секс каде оргазмот беше сосема не важен можеше да се видат сите нешта кои ги употребивме:
-Кондомите
-Облеката
-Маслото
-Лисиците
-Перниците за придушување

Е сега, сите овие што ги набројав, дали се пишуваат со почетна голема или мала буква?

На ова мислев.На креветот после вртоглавиот секс каде оргазмот беше сосема не важен можеше да се видат сите нешта кои ги употребивме:
-Кондомите
-Облеката
-Маслото
-Лисиците
-Перниците за придушување

Е сега, сите овие што ги набројав, дали се пишуваат со почетна голема или мала буква?
Со мала буква, освен ако не набројуваш нешто што се именува со сопствена именка, пр. имиња и сл.

Ве премолува ако некој ја има од Ж.Расин Александар Македонски да ми ја дадете ве премооооооооооолувам

ZDR

Dali znaes so treba da se pisuva za esej za demokratija?
pls vrati

Mi treba esej za Demokratija ITNO!!!!!

MI TREBA ESEJ ZA DEMOKRATIJA ITNO!!!!

Значи вака , барам книга во која е објаснета христијанската Демонолгија , односно наука за Демоните во христијанството. Енибади ? Имиња на книги , препорачки енд стаф. Може и на англиски.

Има некој поопширна биографија за Ѓорѓи Абаџиев? Најдолгото нешто што го најдов на интернет беше на македонската википедија. :(

Знае ли некој од кој писател беа Преживеалниците на Лукчо ? :)

Барам некоја песна од Бели Мугри, било која, само да не е "Копачите". Многу ми треба! Фала :smir:

Едит: Најдов :)

ми треба околку една страна за роберт индиана и неколку слики ако мозе од него и неговите дела ...барав но немозев да најдам однапред фала :toe:

Есејјј за Евангелие по Јован ИТНООООО!!!:vozbud::vozbud::vozbud:

да ми ја даде некој книгата "Господа Глембаеви" од Мирослав Крлежа pdf формат по можност....

Кратка содржина на книга.Помош!!!

Може ли некој да ми најде кратка содржина на една книга:Ернест Хемингвеј-За кого бијат камбаните?Плс.!!!Но што побрзо!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom