ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Kakegurui e интересно аниме и Aho girl ги гледам сезонава . Слабо гледам аниме во последно време , се заразив со друг порок , kdrama :popce::popce::popce:

Kakegurui e интересно аниме и Aho girl ги гледам сезонава . Слабо гледам аниме во последно време , се заразив со друг порок , kdrama :popce::popce::popce:
За КДрама, а воедни и Кинеска, Тајванска и Јапонска, ѕирни ја Ракутен Вики апликацијата и сајтот https://www.viki.com/ Има добар избор на кдрама.

Фала за линкот , дробро е да се има повеќе страни ако некоја падне . Ја обично гледам на http://kissasian.com/ супер е страната ама знае да заебава некад . Ти ако гледаш дај некој предлог

Фала за линкот , дробро е да се има повеќе страни ако некоја падне . Ја обично гледам на http://kissasian.com/ супер е страната ама знае да заебава некад . Ти ако гледаш дај некој предлог
Ретко гледам, повеќе Јапонски драми гледам, од Корејски онаа младоженец на покривот ја гледав скоро, добра беше смешна.

Ретко гледам, повеќе Јапонски драми гледам, од Корејски онаа младоженец на покривот ја гледав скоро, добра беше смешна.

Јапонски не сум гледал , пробав да гледам една епизода од овие од манга што се инспирирани ама не ми се по вкус , почнав да гледам корејски па јапонскиве некако не ми се свиѓаат .
ОК да не ја полниве темава со :oftopik: ствари , се извинувам на другите членови што постирав за вон аниме теми .

Area 88 (TV),(OAV) i (MOVIE),
аниме за авионски платеник кој е соочен со безнадежната ситуација во која се наоѓа, има интересни ликови, негативецот мислам дека не беше баш разработен како што треба, музиката од почетното интро ми се допаѓа, ја слушам одвреме навреме музиката, се на се супер аниме.

Arei no Kagami: Way to the Virgin Space (movie), анимево се фокусира на човечкиот род и неговата деструктивана природа, за жал недоволно прикажано за да имам било какво мислење за анимево.

Argento Soma (TV) и Argento Soma Special (special),
серијата се базира околу мека битки со вонземјани, главниот лик се менува од негативен лик во позитивен, обработува теми на заговор, одмазда итн. има интересен плот твист, така да ми се допаднаа серијата и специјалот, да и специјалот се работи за еден од споредните ликови, има некоја тажна сцена ама се на се ми се допаднаа анимеава.

Area no Kishi (TV), анимево ми е едно од омилените спортски анимеа, од добри ликови до супер моменти, многу ми се допадна анимево освен крајот, т.е. нема крај.

Neo Yokio, ново оригинално аниме на Нетфликс. Се работи нешто за футуристички град како комбинација од Њу Јорк и Токио. Jude Law стандардно маестрален, ама ич не го можам Jaden Smith, може се да униште. Затоа ја препорачувам Јапонската верзија, доколку можете да ја најдете.

Синоќа дури го гледав ''Your name''. Где ли си се до сад скривалаааа *шмрц*:place::love: #свакачаС
Пред некој месец испадна Блуреј верзијата, искрено не вредеше да се гледа со старата верзија. Секогаш каснат блуреј изданијата.

aria the animation (2005, TV), Aria the avvenire (2015, special), Aria the Natural (2006, TV), Aria the Origination (2008, TV), Aria the Arietta (2007, special),
аниме за гондолиери, има си фи елементи, атмосферата на целото аниме е прилично релаксирачко, има интересни ликови, ова аниме го сфаќам како феел гуд аниме, ми се допаднаа анимеава.

Arion (1986), (Movie), аниме со грчки богови и јунаци ако може да се кажат како такви, 80% од ликовите имаат атрибути на негативни ликови, интересно аниме ама не ми се допадна.

Ark IX (2013), (OVA), многу кратко аниме со натприродни суштества и нинџа, има премалку тука за да се каже аниме повеќе делува ко шорт, така да сум неопределен во врска со ова аниме.

Armed Blue Gunvolt (2017), (OVA), иако е кратко аниме сепак за толку малку време успеа да ја пренесе целата приказна, ми се допадна анимево.

Armitage III (1995), (OVA), и Armitage III: Dual-Matrix (2002), (Movie), анимеа што ми наликува на стим панк аниме, со роботи, полно акција, брутални акции, ликовиве се прикажани како гадови, има интересни елементи што додава на приказнава, не е лосо, просецни анимеа.

Re: Zero

Само една сезона, 25 епизоди, главниот "јунак" кога ќе умре се враќа назад во времето до одреден дел, само тој памти се што се случило. Нема jump-cuts , секој негов живот го гледаме.

Inuyashiki

Само една сезона, 11 епизоди, главниот јунак кога ќе умре по грешка, е воскреснат од вонземјани во облик на семоќна машина со доволно деструктивна моќ да ја уништи земјата, во исто време и главниот антагонист умира и станува машини, но за разлика од јунакот кој ги користи своите моќи за да спасува животи, тој ги користи за да убива. Јунакот е старец, а антагонистот е средношколец. За жал мангата е прекината од страна на авторот и нема да има втора сезона и целиот заплет е завршен. Еве еден краток инсерт од анимето//Споилер Алерт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom