Минимално зголемување на брзината на компјутерот

• Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Локација
Скопје
Отворете notepad и напишете mystring=(80000000) Save As ram.vbe

Компјутерот ќе ви работи малце побрзо-Верувајте

И кликнете 2 пати

Отворете notepad и напишете mystring=(80000000) Save As ram.vbe

Компјутерот ќе ви работи малце побрзо-Верувајте

И....? Поентата на зголемувањето на брзината на компјутерот за 0.00000000000000001% што ќе ми смени?

И....? Поентата на зголемувањето на брзината на компјутерот за 0.00000000000000001% што ќе ми смени?

Незнам од кај ти е ова.. Ова го имам пробано на 3 компјутера и се осеќаше дека иде побрзо..

Абе чим викаш дека е минимално тогаш сигурно нема да иде побрзо...нема да се осети. Напиј се минимално количество пиво (едно капаче) и напиј се максимално (гајба две) што е појако?

Абе, не почнувајте со ремет, кога не знаете зошто служи тоа....

Mystring = (80000000)

Со ова се ослободува непотребниот РАМ во моментот. Ви се случило да играте некоја игра, или да користите Фотошоп, или некоја друга апликација кога цица РАМ.

И после гасењето на апликацијата, сеуште има кочење/сецкање/блокирање на компјутерот... т.е. во зависност од компјутерот и во зависност од „тежината“ на апликацијата. Со ова, тој непотребен РАМ се ослободува, и да, КОМПЈУТЕРОТ работи многу побрзо...

Абе, не почнувајте со ремет, кога не знаете зошто служи тоа....

Mystring = (80000000)

Со ова се ослободува непотребниот РАМ во моментот. Ви се случило да играте некоја игра, или да користите Фотошоп, или некоја друга апликација кога цица РАМ.

И после гасењето на апликацијата, сеуште има кочење/сецкање/блокирање на компјутерот... т.е. во зависност од компјутерот и во зависност од „тежината“ на апликацијата. Со ова, тој непотребен РАМ се ослободува, и да, КОМПЈУТЕРОТ работи многу побрзо...

Најискрено брат, ни ја не сум ја знаел причината... Ама како што кажа се случува при игри што цицаат рам, фотошоп и други апликации... Игри.. Може да се каже дека не играм, а за фотошоп да не зборувам.. што значи тоа минимално забрзување ми е од други апликации што цицаат рам..

Ова само за оние што имаат 256 или 512 рам. Стај си еден batch на десктоп и кликај го после секоја игра/масивен програм.

Ова само за оние што имаат 256 или 512 рам. Стај си еден batch на десктоп и кликај го после секоја игра/масивен програм.

Нема врска... Јас имам 640ram па ради, а кликам еднаш, само кога го уклучувам компјутерот

Мене на лаптопот и тоа како ми треба.

512 шерд мемори...

После некоја потешка апликација, му треба време да се среди. Со ова, е ок, за неколку секунди...

А... можам кај сакам да го преместам фајлов? :kesa:

Да. Само најдобро е да ти е на прегледно место. Кај мене е во Quick Launch за секогаш кога ќе почне сецкање, да можеш да кликнеш

Имам 2 гига рам така да.... Ич не пробувам вакви работи. Се наоѓа по малце рам за се :) Инаку интересно е, да го знаев кога имав п2 компјутер со 64 рам...

Ама не го знаеше, и јас сеа тоа си велам ех да го знаев... :) Ама сега ова не ми е потребно со 2 Gb, а за некој ден 3 Gb RAM. :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom