Втора Светска Војна

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
daryll, не зезај. :) Швабите се цареви за визуелно импресивна војска. (Хуго Бос е крив :))

Хммм, не сте виделе на живо што значи имперски блесок и армиja.
Россија, третата Рома.
«Божьеј поспешествујуштеј милостьју, Мы, Николај Второј (в некоторых манифестах церковнославјанскаја форма — Николај Вторыј), Император и Самодержец Всероссијскиј, Московскиј, Киевскиј, Владимирскиј, Новгородскиј; Царь Казанскиј, Царь Астраханскиј, Царь Польскиј, Царь Сибирскиј, Царь Херсонеса Таврического, Царь Грузинскиј; Государь Псковскиј и Великиј Кнјазь Смоленскиј, Литовскиј, Волынскиј, Подольскиј и Финлјандскиј; Кнјазь Эстлјандскиј, Лифлјандскиј, Курлјандскиј и Семигальскиј, Самогитскиј, Белостокскиј, Корельскиј, Тверскиј, југорскиј, Пермскиј, Вјатскиј, Болгарскиј и иных; Государь и Великиј Кнјазь Новагорода низовскија земли́, Черниговскиј, Рјазанскиј, Полотскиј, Ростовскиј, јарославскиј, Белозерскиј, Удорскиј, Обдорскиј, Кондијскиј, Витебскиј, Мстиславскиј и всеја северныја страны́ Повелитель; и Государь Иверскија, Карталинскија и Кабардинскија земли́ и области Арменскија; Черкасских и Горских Кнјазеј и иных Наследныј Государь и Обладатель, Государь Туркестанскиј; Наследник Норвежскиј, Герцог Шлезвиг-Голштејнскиј, Стормарнскиј, Дитмарсенскиј и Ольденбургскиј и прочаја, и прочаја, и прочаја».

Русите пред да ги видат швабите во полн сјај и дисциплина сигурно не знаеле како изгледа војниците да бидат искапени и во чисти униформи а уште повеќе и истите да бидат под конец..

Хммм, не сте виделе на живо што значи имперски блесок и армиja.
Россија, третата Рома.
«Божьеј поспешествујуштеј милостьју, Мы, Николај Второј (в некоторых манифестах церковнославјанскаја форма — Николај Вторыј), Император и Самодержец Всероссијскиј, Московскиј, Киевскиј, Владимирскиј, Новгородскиј; Царь Казанскиј, Царь Астраханскиј, Царь Польскиј, Царь Сибирскиј, Царь Херсонеса Таврического, Царь Грузинскиј; Государь Псковскиј и Великиј Кнјазь Смоленскиј, Литовскиј, Волынскиј, Подольскиј и Финлјандскиј; Кнјазь Эстлјандскиј, Лифлјандскиј, Курлјандскиј и Семигальскиј, Самогитскиј, Белостокскиј, Корельскиј, Тверскиј, југорскиј, Пермскиј, Вјатскиј, Болгарскиј и иных; Государь и Великиј Кнјазь Новагорода низовскија земли́, Черниговскиј, Рјазанскиј, Полотскиј, Ростовскиј, јарославскиј, Белозерскиј, Удорскиј, Обдорскиј, Кондијскиј, Витебскиј, Мстиславскиј и всеја северныја страны́ Повелитель; и Государь Иверскија, Карталинскија и Кабардинскија земли́ и области Арменскија; Черкасских и Горских Кнјазеј и иных Наследныј Государь и Обладатель, Государь Туркестанскиј; Наследник Норвежскиј, Герцог Шлезвиг-Голштејнскиј, Стормарнскиј, Дитмарсенскиј и Ольденбургскиј и прочаја, и прочаја, и прочаја».

Аман бе овој дур го прочита учителката ќе помини часот.
А замисли да ти е жирант за кредит и треба да ти се потпише.
Па А0 формат документ му треба.

Русите пред да ги видат швабите во полн сјај и дисциплина сигурно не знаеле како изгледа војниците да бидат искапени и во чисти униформи а уште повеќе и истите да бидат под конец..

Можда ви се види чудно, през целата историja Германиja и Русиja били врагове во воjните и први приjaтели во мир. Па дури и сега можда видите каква политика водеше Шредер, а сега Меркел. Уште од средните векови Русиja е била како магнит за германците, ги тегли натаму, цели населби, цели градови има основани од германци во Русиja. и уште ги има. Истовременно целата елита на Русиja е минувала през германски школи, не само, но претежно. Помеггу двата народа секогаш е имало взаимна возхита. Едната од причините на Хитлер да нападне Русија е таа што великата Рус е паднала под евреjскиот заговор, тој оди там да ја ослободи и се надевал на поддржката на рускиoт народ. Но едно нешто не разбрал, коj и да ja води Русиja, кога се напагja Русиja, целиот народ станува како еден. После пак каторга може да стане Русиja, али чужда, колониja, никогаш.

Се додека Сталин не ја изигра картата на национализам,војната изгледаше црно за него.Иронија нели социјалистичка земја која се стреми на братсво,единство и еднаквост да игра на национализам.

Аман бе овој дур го прочита учителката ќе помини часот.
А замисли да ти е жирант за кредит и треба да ти се потпише.
Па А0 формат документ му треба.

:tv:. Император е тоа, на една пета од Земјата, не е шала. За таков жирант и билборд му ставам за подпис.

Британците ја уништија Германската флота, тоа е факт.

Како ја уништија знаеш ли тоа???
Или пак прво Германците им ја уништија нивната флота, па овие бараа помош од Американците да им направат нова флота, и на крај со бродовите (од америчко потекло) Британците им ја уништија флотата на Германците.

GermanPOWsRussia1944.jpg

20080408055746%21German_pow_1943_by_Soviet_troops.JPG

Russia1944-POW.jpg

1944_july_17_moscow_german_pow.jpg

parislibparade.jpg

nurnberg1945.gif

Како ја уништија знаеш ли тоа???
Или пак прво Германците им ја уништија нивната флота, па овие бараа помош од Американците да им направат нова флота, и на крај со бродовите (од америчко потекло) Британците им ја уништија флотата на Германците.

Германците немаа шанса против британската флота. На почеток имале по некој помал успех но Британците релативно брзо ја совладеа Германската флота па и им го пресекоа патот преку морето. Американците покасно учествувале во војната мо во тоа време Германците веќе изгубиле на море. Хитлер многу ја прецени неговата флота мислеќи дека конечно и беше рамен на британската но британците од секогаш на море биле најјаки.

I swear by God this sacred oath

That i shell render unconditional obedience to Adolf Hitler
Fuhrer of the German Reich and People
Supreme Comander of the Armed Forces
And that a shell at all times be ready as a brave soldier to give my life for this oath
:wink:

Јас го величам Хитлер, да поживееше уште малце ке имаше само чисти раси, ке ги немаше Албанците, власи, евреи и така натаму, само требало да си остане Југославија во сојуз со Германија и ке било весело.

I swear by God this sacred oath

That i shell render unconditional obedience to Adolf Hitler
Fuhrer of the German Reich and People
Supreme Comander of the Armed Forces
And that a shell at all times be ready as a brave soldier to give my life for this oath
:wink:
Некој го гледал Valkyrie :))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom