Скијање и сноуборд

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување

Што возите на снег?

• Вкупно гласачи
    250
Bez navredi ama bordaat samo tie sto ne naucile nikogas da skijaat i se iskompleksirani poradi toa (cesen isklucok e jove). Snowboarderi se onie koj sakaat da se dokazat na snegot a so skii ne mozat bidejki e mnogu potesko i ima mnogu mnogu podobri od niv so mnogu pogolemo skijacko iskustvo. So bord mozes da se pustis na najstrmnata staza posle 3 dena probuvajki i pagajki sam na nekoja banalna staza. So skii posle edna nedela so profesor ke uspees da go pustis galicki, deka e mnogu sirok...ne za drugi. So skii si posloboden mozes da imas pogolemi dvizenja, pogolemi skokovi, pogolemi brzini po mobilen si, nozete ne ti se spoeni i mozes da pravis sto sakas so niv. Normalno dokolku znaes, dokolku si stenmark. Tie skokovi sto mozat da se napravat so skii borderite mozat da gi sanjaat. Istoto vazi i so brzinata. Istoto vazi i za brzinata

Скијање. По голема убавина има во скијањето и поголем е филингот.
Башка, по спортски е. Незнам, ама сноуборд ми е некако дебилски... Некои дебели улежани дечиња, не научиле да скијаат никогаш, па си купиле даска. :-)

санка ти е закон ствар бе:icon_lol:

Зашто бе така збориш, јас порано имам скиано и не дека бев некој ептен скијач ама знаев да си скијам добро и по сите стази да си се пуштам, норамлно без плуг и такви срања. Точно дека со скии се осекав постабилен поготово во спуст, зашто на борд мора да си на некоја кантна навален и ако малку ти се закочи предната отиде на нос.Но мене повеќе мерак ми е да возам во длабок снег, да речеме на белички од десна страна по падините, на галички исто од страните или на црвениот па денсо по падината па продолжуваш по стаза

e toa ti zboram be

ne znaes da skijas so skii vo dlabok sneg i si si kupil bord bidejki e polesno

Сакам повеќе екстримни спортови,така да,за мене даската е под нозе на снегот...

Dimitarc напиша:
e toa ti zboram be

ne znaes da skijas so skii vo dlabok sneg i si si kupil bord bidejki e polesno
кој рече дека незнам, реков дека со борд повеќе ми е мерак, а за тоа дека со борд не можат да се прават добри скокови грешка си. Според мене со борд и подобри можат да се прават од скии, само што мене тоа не ми е мерак. Мене најмерачко би ми било нешто како што имам гледано те носат на некоја планина со хеликоптер и нема човек во близина само вие 2-3 и се пуштате со саати надоле во длабок неистапкан снег. Абе мераци

А истотака возам и windsurf, а сакам да пробам и обичен surf. Може да се рече дека мене ми фале даска па затоа само даски возам да надокнадам:icon_mrgr

abe druze....garfield neka ti kaze kako e da se spustis so skii vo dlabok sneg. So bord e polesno...kazav koj vozat bordovi....

Prasaj go stenmarC dali ne se pravat skokovi so skii

Hm... ja samo sanka praktikuvam iako sakam na snowboard i isto mn mi se sviga koa ke vidam nekoj snowboarder!:wink: taka da snowboard:)

mene podobro mi se gleda snowboard (iako ne sum probal niednas da voazm) ama sum probal so skii.

Ја ке ви кажам сега на скии и дупло побрзо и поубаво отколку на даска ама на даска е по кремски така да за моја душа си скијам ама кога ке има некој на кој треба да му се привлече вниманието го менувам превозното средство а инаку на двете сум одлична!

А да се спуштате на тоа што ви одговара. Мислам, ти моеш да привлекуваш внимание ама ако се искршиш ќе привлечеш внимание и на тој што не треба

SANKA I SAMO SANKA

Dimitarc напиша:
abe druze....garfield neka ti kaze kako e da se spustis so skii vo dlabok sneg. So bord e polesno...kazav koj vozat bordovi....

Prasaj go stenmarC dali ne se pravat skokovi so skii
Добро братче тоа е твое гледање, ама имам едно другарче кое многу добро знае да скија, ама пред 3 години проба борд и сега само на борд е. Од време на време ќе ги земе скиите ама повеќе си поштува борд
А на борд може лесно е отпоцеток да се научи да се вози на целата подлога, но после имаш друга техника кога возиш на кантната што е многу потешко

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom