Пилешки батаци

  • Креатор на темата Креатор на темата Tutkar
  • Време на започнување Време на започнување
Со извадена коска.... оставени во масло и лук плус зачини да отстојат едно 12 саати па истите на скара..... неверојатно вкусно и добро.... сега таман ручав од ова што ги пишувам пак ми се пријади....
 
Ги обожавам, особено кога се потпржени и помрснички:vozbud:
 
не се замарам многу дали се леви или десни што знам и со што се полни битно да се убаво направени и да се јаде чим не се умира од тоа не е страшно многу
 
Батаци подготвени со сенф (премачкани пред печење) и да бидат крцкави и може и мааалце кари да се стаи.........фак огладнев!
 
Со извадена коска.... оставени во масло и лук плус зачини да отстојат едно 12 саати па истите на скара..... неверојатно вкусно и добро.... сега таман ручав од ова што ги пишувам пак ми се пријади....

Најдоброто нешто на скара според мене.Ништо не ми е вкусно на скара како батаци жими све.За велигден правевме со батаци еве и вчера за први мај.Уживам во тоа.Татко ми некаде ги нашол чистени батаци 140 мислам дека рече биле и таман ми се погодија.Мераци за на скара, далеку подобро од стек
 
Пилешки батаци за на скара спремам на следен начин: ги мачкам со масло, сенф, малку свеж сок од портокал и зачини по желба. Ги оставам некое време за да впијат од состојките и после ги печеме на скара. Ммм, мераци!!!

Не знам дали некој пробал чадени батаци? Тоа е совршено нешто!

Инаку, јас сега се префрлив на мисирка. Купеното пилешкото е за никаде, освен домашно пилешко друго не јадам.
 
Пилешки батаци за на скара спремам на следен начин: ги мачкам со масло, сенф, малку свеж сок од портокал и зачини по желба. Ги оставам некое време за да впијат од состојките и после ги печеме на скара. Ммм, мераци!!!

Не знам дали некој пробал чадени батаци? Тоа е совршено нешто!

Инаку, јас сега се префрлив на мисирка. Купеното пилешкото е за никаде, освен домашно пилешко друго не јадам.

Тоа за батаците на скара не сум пробал така т.е не сум ни спремал воопшто јас превземам одговорност само откако ке ги спуштам на скара пред тоа низ кои процедури минуваат незнам.А чадените батаци посебно мисиркини ауууууу тоа е нешто феноменално.И од кокошка сум јадел чадени копанчиња ама од мисирка ми се посебно вкусни и поголемки се така хаха петка.Делишс
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom