Чувството на припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Вистинско доживување на љубов е да се има најскапоценото нешто на светот без да се поседува.

Еве оваа фраза најдобро ја објаснува темата (за сите оние што ја разбраа погрешно).

Ако не си потполно предадена на машкото, никаква врска и среќа нема да видиш.
Живти напредните мисли.
п.с. не се обраќам на малолетнички, општо.:)

Чувство на припадност имаме додека не доживееме разочарување кое ќе ни ја покаже личноста во вистинско светло. Може па и има исклучоци... :raz:

Хммм Хммм Хммм...

И припаѓам на мајками...дамн!Само таа може што сака да прави со мене,татко ми исто така,друг...кхммммм нот!!!Некогаш и некаде кога тој што ќе ми го одземе здивот,што ќе ме следи во чекор,ќе ме прави среќна секој ден и ќе ми го докажува тоа и кога поради сето ова ќе чувствувам нешто многу големо за него и кога ќе бидам сигурна во себе за него можеби тогаш ќе речам дека му припаѓам.А иначе вака...не се давамsmiz:

А мене ми припраѓаат:
Зарче (мачката моја најсакана)retard:
Маја,Кика,Ана и Бојана (моите најверни другарки)
Марче (човекот што ми е како братче што го имам ама сепак...)
Компјутерот делумно....

Сакале нејќеле ми припаѓате сите вие хохохо:devil3: (и ве сакам многу е така да си знаете)smiz:

Oh the sweet irony kills me. Колку пати е ова видено, 17 годишно двојче отвора тема за припаѓање и за тешка хардкор љубов...а за некоја година или месец не е ни важно ќе раскинат.

Девојки бидете паметни ве молам.

Аман бе па и ти, остави го девојчето да се искаже и да ужива!!
Нема врска дали ќе раскинат ( не дај боже ) или не...битно е да и е убаво барем додека тоа трае.
Ете она не е во врска, а сепак се чуствува убаво колку што сфатив.
Тендер грл јас сум со тебе овие нека си зборат што сакаат, а бај да веј стварно е убаво чувството!!! :wub: Прекрасно!!! :love1: :smir:

Хммм Хммм Хммм...

И припаѓам на мајками...дамн!Само таа може што сака да прави со мене,татко ми исто така,друг...кхммммм нот!!!Некогаш и некаде кога тој што ќе ми го одземе здивот,што ќе ме следи во чекор,ќе ме прави среќна секој ден и ќе ми го докажува тоа и кога поради сето ова ќе чувствувам нешто многу големо за него и кога ќе бидам сигурна во себе за него можеби тогаш ќе речам дека му припаѓам.А иначе вака...не се давамsmiz:

А мене ми припраѓаат:
Зарче (мачката моја најсакана)retard:
Маја,Кика,Ана и Бојана (моите најверни другарки)
Марче (човекот што ми е како братче што го имам ама сепак...)
Компјутерот делумно....

Сакале нејќеле ми припаѓате сите вие хохохо:devil3: (и ве сакам многу е така да си знаете)smiz:

Премногу размислување за ништо.:)Не си го почувствувала тоа чувство и точка.Нема што да зборувате ако не го сфаќате така како што ви го објаснив.
А кога веќе спомна за мајките, дури ни тие не можат да прават што сакат со тебе.Никој не смее! Дури и оној (доколку постои) на кого чувствуваш дека му припаѓаш.Ве молам, не мешајте ги работите.И веќе не објаснувам зашто изгледа дека не вреди, или воопшто не ме читате или ме читате само ради реда.:toe:

Ако не си потполно предадена на машкото, никаква врска и среќа нема да видиш.
Живти напредните мисли.
п.с. не се обраќам на малолетнички, општо.:)

Никола, јас тебе ќе ти се обратам и ќе извиниш.Само да ти кажам дека не треба да правиш ограничувања во зависност од годините.Не знам зошто толкава важност им придавате.За 2-3 месеци ќе наполнам 18 год. и голема промена ќе се случи кај мене во моите сфаќања и ставови? Не !
Сакам да кажам дека барем од годините тоа не зависи туку од искуството.А некои ставови пак нема да ги променам и со 50 години „љубовно„ искуство.:toe:

Никогаш не сум чувствувала дека припаѓам на некој или нешто.Од секогаш сакам самостојност и независност.

Крејзи и Драма..Тендер Гирл уште на самиот почеток рече дека се работи за чувство на припадност, а не за сопственост и поседување.
Кога си заљубен, некако самото по себе си иди то: „Шубо, тој е мој!“
А дефинитивно не е некое поседување, туку чувство дека тој тебе ти припаѓа и дека сте родени да бидите заедно.

Крејзи и Драма..Тендер Гирл уште на самиот почеток рече дека се работи за чувство на припадност, а не за сопственост и поседување.
Кога си заљубен, некако самото по себе си иди то: „Шубо, тој е мој!“
А дефинитивно не е некое поседување, туку чувство дека тој тебе ти припаѓа и дека сте родени да бидите заедно.

Како и да е...Сепак,никогаш не сум се почувствувала дека припаѓам некому.Никогаш не сум рекла дека јас сум негова или он е мој.
Не сум го почувствувала досега тоа.

Никола, јас тебе ќе ти се обратам и ќе извиниш.Само да ти кажам дека не треба да правиш ограничувања во зависност од годините.Не знам зошто толкава важност им придавате.За 2-3 месеци ќе наполнам 18 год. и голема промена ќе се случи кај мене во моите сфаќања и ставови? Не !
Сакам да кажам дека барем од годините тоа не зависи туку од искуството.А некои ставови пак нема да ги променам и со 50 години „љубовно„ искуство.:toe:
Сонце, изглеа не го пратиш Никола редовно низ форумов, а?:smir:
Него годините стварно имаат улога. Ова не го викам у склоп на кометарот на Никола, него општо.
Што од чист хормонален баланс, што од немање време за довлно обид-грешка моменти кои ствараат искуство, девојка на 17 години нема да резонира исто кога ќе биде на 23. До тогаш и чуството на припадност, и разни други "љубовни закони" ќе паднат у вода.

А на темава..Ниту сум осетила дека припаѓам, ниту сакам тоа да го осетам. Наклоност и љубов, да, али некои илузии као мојата совршена половина, итд., фала не. Сакам да се имам себе пред се. Да си припаѓам целосно само на себе. А другите доаѓаат и си одат. Во согласност со тоа им давам и само делче од припадноста.

Не знам зашто некои не ја разбираат темава :smir: . Моментално немам такво чувство ама морам да признаам дека некогаш и јас сум го имала. И како што кажа Тендер Гирл тоа не значи дека тој некој тебе те поседува или дека манипулира со тебе,твојата индивидуална слобода секако дека е задржана, но станува збор за едно чувство што тој некој или таа безралика, ги чувствуваш како нешто свое, што повторно не значи дека ќе манипулираш со нив, туку ги чувствуваш како дел од себе и дел од твојот живот па од тука следува и тоа чувство што го добиваме дека тој некој (или таа) е твој и дека ти си негова а не мора да значи дека вие двајцата сте заедно.

ахх да, јас сум негова целосно. Го сакам повеке од се.. сакам да му припагам како што он ми припага мене. Кога сум до него кога ке го пољубам прегнам и допрам цела треперам и после година едноставно го уживам неговиот допир мирис вкус и тоа прави да се осекам најпрекрасно. Осекам дека е мој! Само мој! Неможам да опишам. Го сакам тоа чувство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom