Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Acid напиша:Баш гледав пред некој месец емисија за Аткинсоновата диета! Колку што знам - дозволено беше да јадеш колку сакаш мрснотии и место, а пак слабееш! Најчудната и најефикасната диета доста, така ја окарактеризиираа во емисијата. Мене ми е чудно како всушност функционира....другарче напиша:пред летната сезона месец дена држев аткинс диета (уз вежбање) и се изненадив од резултати. догодина пред летната сезона пак![]()
Ќе ти биде ли тешко тука да ја напишеш?
Acid напиша:Баш гледав пред некој месец емисија за Аткинсоновата диета! Колку што знам - дозволено беше да јадеш колку сакаш мрснотии и место, а пак слабееш! Најчудната и најефикасната диета доста, така ја окарактеризиираа во емисијата. Мене ми е чудно како всушност функционира....
Ќе ти биде ли тешко тука да ја напишеш?
Acid напиша:Нема смисла. Да не се јаде се што е здраво, а да се јаде тоа што е нездраво - мислејќи на холестеролот!
Имаше и во емисијата критики од некои испитувања. Можеби слабеете, но диетата е неверојатно лоша за срцето!
другарче напиша:Acid напиша:Нема смисла. Да не се јаде се што е здраво, а да се јаде тоа што е нездраво - мислејќи на холестеролот!
Имаше и во емисијата критики од некои испитувања. Можеби слабеете, но диетата е неверојатно лоша за срцето!
како шо читав у книгата со диетата го КОНТРОЛИРАШ холестеролот, а не го зголемуваш. да да чудно ама наводно вистинито. точно е дека Аткинс сам умрел од срцев удар али типот сам не си ја држел диетата како што препорачува а и плус тоа умира од срцев после некои 20 години секојдневно јадење на ултра мрсни работи. многу интересен лик е, а умира неверојатно богат од таа негова диета. У Америка има безброј прехрамбени продукти што се др. аткинс сертифицирани, т.е. имаат помали количини карбохидрати.
Не ја фалам диетата (ниту било која диета), најдобро е со спорт да си се одржуваш у форма али ако сакаш резултати побрзо диетата како краткорочно решение не е лоша.
OBDN напиша:Ko shto rekov, dietata e za faci koi se po 400 kila i na koi i taka i taka dokolku ne pocnat da slabeat ke im prsne srceto.
Bese popularna u Amerika dodeka ne pocnaa ispituvanja da izleguvaat na povrsina... ne ke da e vekje tolku popularna, i ziva srekja shto umre, posto nemashe uste dolgo da si go gleda bogatsvoto.
Ne e tocno deka odrzuva holesterol, eden milion ispituvanja pokazuvaat tesko opteretuvanje na srceto. Nemoze ishrana koja e dokazano deka go opteretuva i mu steti na srceto i koja prva se isfrla od ishranata na srcevo bolni da bide dobra dieta.
Neshto mnogu slicno primenuva Zan Mitrev vo Makedonija, megjutoa zelencuk e #1 vo ishranta, a meso i se slicno mora da e vareno, vo nikoj slucaj przeno, i vo nikoj slucaj svinjetina so dzimirinki od strana. Atkinsovata dieta e cist biznis, daj im ti na slonovite da mi prostish da mavaat stake i leb cel den a uz toa da gubat kilogrami, mislis deka ke mislat oni na sopstvenoto srce? Ne mislele in the first place ko stanale 400 kila zashto sea da mislat... zatoa atkins naprai pari kako shto naprai.
Mene licno me fakja strav koga slusam deka lugje ja primenuvaat negovata dieta.
p.s. Umrel zatoa shto ne se pridrzuval - am ako tolku mu e stalo za zdravjeto na lugjeto (cija cel e dietata neli) koj kredibilitet go ima toj, i kako jas da mu veruvam koga samiot ne ja primenuval?
Ne umre samo on od srcev udar, mnogu zavrsija u bolnica, za shto ima indikacii deka e od nacinot na ishrana sleden od atkins.
другарче напиша:нешто си многу многу против диетата немам појма зошто. о.
OBDN напиша:...Taka da nishto licno protiv tebe i ne go svakjaj licno, ako tvoeto pisanie e citirano, odgovaram na iskazanite idei, bez razlika od kogo doagjaat....
другарче напиша:OBDN напиша:...Taka da nishto licno protiv tebe i ne go svakjaj licno, ako tvoeto pisanie e citirano, odgovaram na iskazanite idei, bez razlika od kogo doagjaat....
не го ни сфатив лично него го сфатив како да велиш дека не сум у право, никој у никој случај да не пробува да слабее со аткинс. ти тоа шо го викаш држи вода и така али за у Америка. Тука корисниците се (претежно) македонци кои (се надевам) не се у таа група на луѓе од кој аткинс би сакал да профитира. не ме сфакај сега ти мене погрешно, не викам дека не требало да искажуваш мислење или слично него само некако според мене не држеше вода такви агресивни коментари у подфорум здравје, мода и убавина![]()