Ја внесов и ми излезе ова
Прегледај го приврзокот 106861
Имаш еден куп синтаксички грешки...
Твој е кодот?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја внесов и ми излезе ова
Прегледај го приврзокот 106861
Како што го ставив, така го напиша на табла професорката а ние го препишавме и бидејќи немаше време ни рече да го испробаме дома дали работи.Aко некој професор ви пишал ваков код, тогаш стварно не знам што да речам.
Инаку, тие функциите кои ти се горе поставени, треба да ги дефинираш ( да им напишеш тело). Бидејќи ти во случајов повикуваш функции кои што воопшто не се дефинирани. Тие се само "најавени" дека постојат, но не вршат никаква функција.
На пример ако имаш програма во која сакаш да напишеш некои 2 функции, funkcija1 и funkcija2 вака треба да ти изгледа структурата на програмата.
int funckija1();
int funkcija2(int b);
int main() {
//ovde e main funkcijata
}
int funkcija1() {
//kodot na funkcija 1
}
int funkcija2(int b) {
//kodot na funkcija2
}
Eпа тогаш го имаш моето сочувство... Олку лош код во живот не сум видел...Како што го ставив, така го напиша на табла професорката а ние го препишавме и бидејќи немаше време ни рече да го испробаме дома дали работи.
Тоа е тоа, скоро сите програми што ги пишаме во школото, кога ги пишам дома ми јавува многу грешки, некои успеам да ги средам, некои не.Eпа тогаш го имаш моето сочувство... Олку лош код во живот не сум видел...
Ништо, кога имаш толку фаил професор ќе мораш сам да седнеш и да учиш дома. Најбитно е да пробуваш сам да ги решиш задачите. Во случајот на оваа задача, подобро е да го искуцаш кодот од почеток.Тоа е тоа, скоро сите програми што ги пишаме во школото, кога ги пишам дома ми јавува многу грешки, некои успеам да ги средам, некои не.
Па бидејќи сум 4-та год и планирам да продолжам на Финки здравје, си седнав дома и си вежбам различни програмки.Ништо, кога имаш толку фаил професор ќе мораш сам да седнеш и да учиш дома. Најбитно е да пробуваш сам да ги решиш задачите. Во случајот на оваа задача, подобро е да го искуцаш кодот од почеток.
Душичка, каков оптимистПа бидејќи сум 4-та год и планирам да продолжам на Финки здравје, си седнав дома и си вежбам различни програмки.![]()
Хех, професорката пиша, јас препишувам. Или таа е лошо препишала нешто или јас.Душичка, каков оптимист
Тоа после return 0 ти е лошо препишано, ако приметив добро надолу ти е дефинирана функцијата за печатење на матрица.
Ти да не си професорката?Душичка, каков оптимист
Тоа после return 0 ти е лошо препишано, ако приметив добро надолу ти е дефинирана функцијата за печатење на матрица.
Може сум му соученичка што добро препишала. Шала на страна, викам лошо препишал затоа што не може мојот мозок да поднесе дека е возможно некој да напише таков код, навистина не може. Премногу болно е.Ти да не си професорката?![]()
Многу убав автатар имашМоже сум му соученичка што добро препишала. Шала на страна, викам лошо препишал затоа што не може мојот мозок да поднесе дека е возможно некој да напише таков код, навистина не може. Премногу болно е.