Да бидам мудар/а или среќен/а?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Темата за изневерувањето ме инспирираше, дека ако му простиме на некој неверство, тогаш би биле веројатно среќни со таа личност ако успееме да преминеме преку тоа, но кога би го продолжиле животот, би биле помудри.
Не ми се допаѓа воопшто оваа реченица. Прво мислам дека во оваа “што би било кога би било“ реченица мудроста и среќата се поставени на погрешно место, односно треба да си ги заменат местата.

Потоа да не спомнувам дека е индивидуално, конкретно за мене а со тоа и за светот (бидејќи нели јас сум Виктор, светот и светото гг), сметам дека ситуацијата зависи од чувствата на изневерениот пред се` а потоа и од навиките и карактерот.

Да бидам мудар или среќен се поими кои не можат да стојат заедно всушност. Баби и жаби што би рекол народниот творец. Мудроста доаѓа со искуството и рациото, а среќата доаѓа со игнорантноста, но не со онаа присилната, туку со неприметната, онаа која не сме успеале со време да ја премостиме на другата страна каде не чека можноста за снаоѓање во ситуации и умешноста на реално расудување. Оп, тоа е мудрост... ај да не претерувам... :helou:

Sekogas sum mudra... pa kolku i da go sakam, kolku i da mi znaci, ako zgresi nesto (ok, ako zgresi mnogu) tesko brzo da prostam. Nekogas i stradam zaradi toa, ama sto da pravam, pregolema gordost :D

Sreken , ne e poenta da baras ucitelka nego zena ... ebes mudrost bez sreka

Не разбирам само каква е таа среќа со рогови на глава???
Кој може да си тера и свирка после такво нешто и да се прави среќен??
Јас лично не би можела, и во овој случај би била мудра, затоа што не верувам во ова второто дека можам среќна да бидам , ако партнеро е таков и таков.... И таква среќа кратко би траела, сепак тој не е со тебе за да те направи среќна, туку да си го лади, и никогаш таквите не буделе среќа кај мене, туку обратно мудроста ја оживуваат веднаш!

Sakam samo da sum srekna a i temava ke nema kraj vaka...

Со мудроста ке ја добиеш среќата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom