- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Не ми се допаѓа воопшто оваа реченица. Прво мислам дека во оваа “што би било кога би било“ реченица мудроста и среќата се поставени на погрешно место, односно треба да си ги заменат местата.Темата за изневерувањето ме инспирираше, дека ако му простиме на некој неверство, тогаш би биле веројатно среќни со таа личност ако успееме да преминеме преку тоа, но кога би го продолжиле животот, би биле помудри.
Потоа да не спомнувам дека е индивидуално, конкретно за мене а со тоа и за светот (бидејќи нели јас сум Виктор, светот и светото гг), сметам дека ситуацијата зависи од чувствата на изневерениот пред се` а потоа и од навиките и карактерот.
Да бидам мудар или среќен се поими кои не можат да стојат заедно всушност. Баби и жаби што би рекол народниот творец. Мудроста доаѓа со искуството и рациото, а среќата доаѓа со игнорантноста, но не со онаа присилната, туку со неприметната, онаа која не сме успеале со време да ја премостиме на другата страна каде не чека можноста за снаоѓање во ситуации и умешноста на реално расудување. Оп, тоа е мудрост... ај да не претерувам... :helou: