Која е "Македонија" од Каталонија?

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.869
Поени од реакции
5.761
Се викаат „Македонија„. Седиштето им е во Каталонија. Цитат од прилог емитуван на ТВ Каталонија: „.. во источниот дел на Европа живеат македонци и зборуваат на македонски јазик во земјата која се вика MACEDONIA. Затоа последното ЦД го нарекоа САКАМ ТЕ, што всушност на каталонски значи "T´estimo".Јазикот на кој пишуваат и пеат е каталонски.

Macedonia.jpg

повеќе информации тука

bravo - pa pokanete gi na koncert ????
pozZ

На италјански јазик мачедониа(macedonia)значи овошна салата.Е сега не сум сигурен на шпански(ики каталонски) дали го имат истото значење,ама на страната на групава го прочитав ова
Un petó de fruites .Дали е нешо поврзано со овошје неам појма.:toe: :helou:

Абе троа грдички се али ако фино нека се викаат Македонија се најубаво во кариерата со тој назив....хе хе ''сакам те'' овие од источна се негде

Абе троа грдички се али ако фино нека се викаат Македонија се најубаво во кариерата со тој назив....хе хе ''сакам те'' овие од источна се негде

:pos2::pos2::pos2:Sigurno se negde od istocna

На италјански јазик мачедониа(macedonia)значи овошна салата.Е сега не сум сигурен на шпански(ики каталонски) дали го имат истото значење,ама на страната на групава го прочитав ова

Koja e web stranata na grupava?

Леле колку се само убави и прекрасни. Сигурно и звучат божествено па плус се користат со веќе проверени маркетиншки трикови...леле одлични се.
веднаш идам да купам 10 оригинални албуми па може и ќе дојдат кај нас на концерт, само некој чудаци ко дип парпл и пласибо ни носат тука.

ама друже албумот им се вика "Сакам ТЕ" така да не верува дека има врска со овошје :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom