Кадрава или права коса?

Кадрава или права коса?

• Права

Гласови: 200 65,6%
  • Кадрава

Гласови: 105 34,4%

• Вкупно гласачи
    305
значи со мојата коса имам преживеано патешествија:)
како помала имав ептен виткана коса,преубави локни и ми беше до струк.ама пуста градинка и тие вошките ми го кажаа вицот:)и морав да се шишам:(
кога имав негде 11 год косата ми се исправи,ама не скрос,онака брановита и како што ми е густа беше тешко да се справам со неа и многу се нервирав:)
па пак ми се навитка во 8мо,ама не како порано.и таква ми е и сеа,виткана,ама многу сакам права коса иако сите ми викаат дека е подобро виткана.во последно време често ја исправувам и баш ми се допаѓа
дефинитивно е точно дека сите(повеќето барем)што имаат виткана коса сакаат права,а тие што имаат права сакаат виткана.секогаш е поубаво она што не е твое:)
едит:забораив,за права коса сум:)

Па вака сега, јас имам права коса и цел живот давам пари за да ми ја виткаат. А каква коса на кој како му стои, мислам дека најдобро на секого би му стоела природната, бидејки таа најдобро му одговара на лицето. А инаку многуууу сакам кадрава коса :back:

И кадрава и права коса,и двете ги сакам.
Имам права коса,ама некогаш знае да ми забега,а пошто ми е многу тенка, како што ќе ја наместам,така ми седи.Инаку и ја виткам и ја пеглам,зависи како ќе ми текне.

Права коса имам и не сум од оние кои жалат што немаат виткана коса. Можеби помалку мака би видела во животов и еден час плус ќе си имав кога ќе се спремав за излегување ако ми беше кадрава, немаше да ја тинтрам толку многу, ама па немаше да ми е интересно и цели тертипи да си имам.
Некогаш ми текнува да ја извиткам (само ако ми е долга најмалку до половина грб), ама онака како прекршена. Не ми стојат ситни локни.

Имам права коса, а многу сакам виткана да имам. Одескогаш ми било желба да имам виткана коса, така да направив ладна и многу си се бендисав, ама тоа беше одамна и сеа ми е пак права. :toe:

imam prava kosa iako na momenti posakuvam i kadrava ali toa e samo na momenti obicno spoed mene mislam deka poubavo izgledam so prava :D

Права, наравно. :ojea:

Права си имам и многу си ја сакам. :pipi:
Никогаш не би ја мењала за кадрава. :nenene:

imam kadriva kosa i sakam prava i skoro sekoj den ja peglam i toa so pegla za alista (zada bide poprava) :ija: :pos:

Vaka sega jas nemam nekoj shablon za devojki taka da mi se svigjaat i so prava i so kadrava kosa znaci liceto mi e povazno, e sega vo momentov ima edna kadrava devojka sto mnogu mi se dopagja...

jas imam ni vitkana ni prava...i me nervira epten poradi toa i zatoa vo 99% od slucaite ja feniram ili peglem za da ja ispravam i mnogu si ja ostetuvam...vo posledno vreme sum zadovolna epten od nivea toa ko maska za ispravuvanje so e zoso gi imav i shamponot i regeneratorot ali dzabe bese a ova ok mi e sega
znaci ne deka ne sakam koga mi e i navitkana ubavo ali sepak sum poveke za prava kosa :)

Ја имам долга права коса и си ја сакам како таква :)
ама понекоаш знам и да ја свиткам :)

Jас имам кадрава коса, што си ја сакам највеќе на свет, иако понекогаш се вадам од такт, што ми здивува на моменти :) ама се трпи и проаѓа со шишање, еднаш или два пати годишно :pos: е сеа па сакам девојки со права коса, ретко сум начекал некоја со кадрава а да и фрлам окце.

Јас имам права коса и среќна си сум со таква коса.За излегвање знам да ја извиткам понекогаш,ама не би ја менвала за виткана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom