Кога би одлучиле да побегнете од дома...

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јануари 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
vi se smacilo od se od problemite doma.....oditelite vi dozvoluvaat da ziveete sami so dugarki/i , dali bi odlucile da ziveete sami ili so drugari...i koga mislite deka e najsoodvetna vozrast za toa?

Најсоодветна возраст нема, тоа е моментот кога ке почнеш сам да се грижиш за себе (да заработуваш, переш, пеглаш, готвиш и сл). И со цимери/ки е интересно, башка поевтина кирија. Бегам од дома у прва прилика шо ке ми се укаже.

Meet Tina, nine-teen years old.
Fed up with life and the way things are going,
she decides to run away from home.
But on her way out, she has a sudden change of heart.
And suddenly, her conscience comes into play...

*xtina no.1*
Ок, стој.
Пред да го слушниш тресок од затворената врата,
да завртиш на грб на се што си правела до тогаш,
семејство, спомени, проблеми, радости...
Размисли за последиците.

*xtina no.2*
Нема врска.
Кои се оние две глупави суштества да ти ја одредуваат иднината. Не ти даваат пари за излегување. Не ти даваат пари за фустанче од Тера Нова кое го меркаш две недели, дечко ти го биело лош глас, не бил тој за тебе, не си учела...
Па што?
Нека видат како ќе живеат без тебе.
Оди си!
Замини!
Не ти требаат они. Ти и твоите другарки можете се.

*xtina no.1*

Ама од каде пари за преживување.
Што ако се тргни погрешно и не можеш да најдеш едно пристојно место за живееше. Каде ќе спиеш, како ќе се прехраниш?
Што?
Кога?
Како?
Зошто?

*xtina no.2*
Размислив.
Јебига, има огласи во кои се бараат девојки за работа.
Шведска, Стокхолм... или сончева Барселона е моја дестинација. Плажа, одмор, добро платена работа. Ќе си живеам живот свој, иако ти изгледа како научна фантастика.

Решение.

a)
Завршува во високо образование, во подрум во Украина.
б) Завршува високо образование, се средува. Фамилија, деца, работа, добро ситуирана.

Поврзи ги работите, за да го добиеш вистинскиот одговор.

ma sosema pogresno svatena temava?.....i pogresno prevedena bese "koga bi odlucile da ziveete sami ili so dugarki/i "a ne e fintava da se skaras so roditelive....pred se tie se tie koi ti go dale zivotot i te gledale za da stanes vistinska licnost
pogresno e prevedena od administratorite i moderatorite

*xtina no.1*
Ок, стој.
Размисли за последиците.

*xtina no.2*
Нема врска.
Кои се оние две глупави суштества да ти ја одредуваат иднината. Не ти даваат пари за излегување. Не ти даваат пари за фустанче од Тера Нова кое го меркаш две недели, дечко ти го биело лош глас, не бил тој за тебе, не си учела...
Па што?
Оди си!
Замини!

*xtina no.1*

Што ако се тргни погрешно и не можеш да најдеш едно пристојно место за живееше. Каде ќе спиеш, како ќе се прехраниш?
Што?
Кога?
Како?
Зошто?

*xtina no.2*
Размислив.
Шведска, Стокхолм... или сончев Мадрид е моја дестинација. Плажа, одмор, добро платена работа. Ќе си живеам живот свој, иако ти изгледа како научна фантастика.

Решение.

a)
б) Завршува високо образование, се средува. Фамилија, деца, работа, добро ситуирана.

Согласувам се со напишаното, али имам една примедба. Откај бе плажа у Мадрид?

Хаха, на Барцелона мислев. Сега ќе средам.
Едит:
Тинче, така ти е воведот во темата. Затоа опишувајте ги темите, јас јесте читам мисли ама не успева тоа кај сите.
Едит два:
Темата ти беше така поставена, сега ти го промени воведот.
Едит три:
Вака како што ти е поставена(едитираната верзија)... темава е двојна. Преведено, има ваква тема.

*xtina no.1*
Ок, стој.
Размисли за последиците.

*xtina no.2*
Нема врска.
Па што?
Оди си!
Замини!

*xtina no.1*

Што?
Кога?
Како?
Зошто?

*xtina no.2*
Размислив.
Шведска, Стокхолм... или сончева Барселона е моја дестинација. Плажа, одмор, добро платена работа. Ќе си живеам живот свој, иако ти изгледа како научна фантастика.

Решение.

a)

pa i jas se soglasuvam so se sepak mislam deka podobro zvucese moeto napisano prvobitniot naslov na temava..smeni ja

Еднаш кога бев мал киднав од дома сбајле накај 9 негде накај 17 ми се пријаде ептен и им се ''смирив'' и прекинав да паламудам од тогаш

п.с Јоване многу си крвав жими све :bil:

Јас не бегам од дома,освен на неколку дена кога морам,кога сум хорни и кога ќе ме викнат да преспијам негде,после тоа пак се враќам дома...аха ко ороспетина :icon_lol:

Најсоодветна возраст нема, ама има најсоодветно време...а тоа е кога ќе си имаш најдеш работа, бидејќи ако си одлучил да живееш настрана од родителите мора да бидеш независен! Мора сам да се грижиш за домот, сметките, храна.Нема повеќе мама и тато дајте пари, дај направите ова она... Затоа ско веќе си решил да се осамостоиш треба да бидеш 100% спремен на овие работи!
Не може ти да си живееш посебно, а тие се да ти плаќаат чекај си на готово! Е ќе си работаш!

Ако си уште издржуван од твоите дома мора да си бидеш почесто дома, ако евентуално полека си најдеш работа и годините ти дојдат да се чувствуваш дека треба да си зивееш сам/а тогаш летај да те нема од дома

моите веќе 4-5 години се обидуваат да ме избркаат :pos:

zdravje zavrsuvam 4 god, odam na fakultet, i si pocnuvam moj zivot,

zdravje zavrsuvam 4 god, odam na fakultet, i si pocnuvam moj zivot,
да беше така лесно... :drk:

како растеш се повеќе и повеќе потреби ќе имаш... верувај. :) немој да мислиш дека ако живееш сам се ке ти биде решено.:pusk:

Неколку пати се имам така лошо скарано со мојте дома и сум помислувал да заминам (иако заминував на 2 дена) али подоцна се враќав и мојте во паника ги наоѓам дома 2 дена не ме виделе WOW :vozbud: којзнае што било ;(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom