Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Сестрами беше рече дека имало доста добри книги купила три Бадем од Неџма, Папата Јована и Третата тајна од Стив Бери.Кога ке имам време ке седнам да ги прочитам:pipi:

Veni, vidi, се наоружав и плус .... си добив една книга на поклон. :costumed3
Quo vadis од Хенрик Сјенкјевич. :pipi:

И да ви кажам, сум се израдувала како мало дете, бидејќи таа книга ја имам читано уште во средно и ми остави голем впечаток, а никогаш не сум си купила еден примерок. Што е најинтересно, книгата не беше на попуст и дечкото што таму работи самиот се понуди.
Ми го разубави денот, господ здравје да му даде. :back:

А што очекуваш да најдеш во Матица? Јасен е концептот на работа на таа куќа. Профит. Што не е толку за осудување, мора да признаеш, луѓето сакаат да читаат таква литература.

Ја очекувам СФ класици, со едуциран превод. :vozbud: И нема. И на крај си ги купувам англиските или хрватските изданија.

Саемот на книгата е повторно актуелен. Оној главниот вистинскиот. Страстните читатели го чекаат како прочка... и тој годинава доаѓа од 15 до 20 април.

Спремни? :)

супер, баш тогаш ќе бидам скопје...:pipi:
п.с. како се движат одприлика цените? и на кое место е?

па годинава пак би требало да има орагнизиран превоз како лани од на школо, така да ќе дојдам пак се надевам... супер беше лани иако не си купив многу книги само 3,ама вредеше одењето и за нив :)
ај се надевам годинава ке си ја зголемам библиотекава со повеќе..
мислам секогаш татко ми кога оди скопје му порачувам книги, пошо има картичка за попуст од матица,ама сепак друго е кога сама ќе си одбереш:pipi:

Одговорете ми бе на прашањавааа:sakas_ust

Местото е саем-метрополис арената.
Цената на влезницата е 30 денари,а ако прашаше за цените на книгите тие се 10-20% поефтини од продажните цените во книжарите,иако моето искуство во последните 2-3 години е разочарувачко зошто актуелните книги и книгите кои се пласирани мегу најдобрите во издавачката кука си ги држат стандарт тие цени,оносно цени што не се адекватни за саем.
Но како и да е има избор на книги кои се поефтини.

Местото е саем-метрополис арената.
Цената на влезницата е 30 денари,а ако прашаше за цените на книгите тие се 10-20% поефтини од продажните цените во книжарите,иако моето искуство во последните 2-3 години е разочарувачко зошто актуелните книги и книгите кои се пласирани мегу најдобрите во издавачката кука си ги држат стандарт тие цени,оносно цени што не се адекватни за саем.
Но како и да е има избор на книги кои се поефтини.
Фалааа:back:

Ај ќе ве замолам тие што биле на саемот на книга на Скопски Саем, нека се пофалат што има, каков е изборот, како одат цените и то...

Плус, ако некој си купил книгичка, нека каже која и дали е добра, а може и да препорачате некоја.

Бев и да ти кажам парво се разочарав...Катастрофа...дваесетина тезги...избор никаков....а стручна литература нула...Досега најлошиот саем на книга на кој сум бил.

Јас бев на саемот за образование и кариера, го претрчав саемот на книга, зашто ако подзастанав готово сите пари отидоа, а немав ни време, али утре е ден резервиран само за саем на книга после факултет.:smir:

Јас па пукнав од мака што не можам да дојдам! :( Барем да не ми е криво

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom