Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Potvrdeno e, ne letal po koridol, bil vektoriran. Interesno e deka ne mozhel da fati ILS, ne znam zashto i kako, doprva kje se utvrdi koga kje se preispituva letaloto. ILS sigurno ne fatil, deka se gleda na sama traka koja e preslushana.
Pri eventualno (ne e potvrdeno) mal ispad vo manevriranjeto, mnogu lesno mozhe da dojde do gubenje na kontrola na letaloto, koe inace tezhelo od prilika 15 toni, so shto letaloto pagja so 200m/s.
Dokolu so takva brzina pagjal, a so sigurnost se naogjal na 800m visina, togash letaloto se srushilo za 4 sekundi.
Pri takov eventualen pad, se pretpostavuva deka e padnato na zadniot del, i pri udar so zemja, so ogled tezinata i municijata vo nego, se odbil od zemja, i eksplodiral.
Конкретен.....Вчера прочитав дека една од причините би можела да биде закачување на ротор(елисата) во мотор...
Дали е тоа навистина можно или се работи за дефект на турбините и лајсните кои го оштетиле моторот...
И како хеликоптерот летал на толку мала висина...дали е можно да имал проблем со инструментите..
@Sver, уште еден испад и бан.
Епа и мене не ми е јасно..еден "талентиран" новинар го изјави ова на Сител..демек тоа било причината за падот..затоа и прашувам дали е тоа воопшто можно...МИ-8/17 има два мотора, треба да откажат обата за да се сруши.
А, молим те, објасни како тоа елисата може да се закачи во мотор??? Не разбирам?
Јас многупати имам летано со МИ-8, еднаш ни откажа еднито мотор, но продолживме да летаме додека не слетавме на соодветно место да се извршат поправки, друг пат ни падна притисокот на маслото во моторот (хидрауликата пропушти масло и снема притисок), слетавме, со мали проблеми т.е како по скали се спушташе, но слета, се поправи набрзина и продолживме.
Чудно е што се случило ова.
Нејсе, реков, трагедија за семејствата, за загинатите и за Македонија воопшто.
Дали траката за која зборуваш е GPS запис или тонски, и дали ти директно имаш видено/слушнато. Сепак бил на коридор, само не dead on.
Така лесно не се губи контролата, посебно не со хеликоптер. Треба прво 2 сек. да добие забрзување во слободен пад.
Нема зошто да биде на 800м, обично таму веќе се многу блиску до земја, максимум до 400м над земја ги возат.
Ili pa ne?Ќе треба да има огромна дупка таму каде што се одбил.
Само тонскиот запис од контрола и хеликоптерот даваат реална ситуација, никогаш нема да биде објавен. Дококу имал некаков проблем ќе пријавел, а исто така и ако бил пингуван од стингер или евентуално со нешто друго погоден, ќе има каква таква реакција на тонскиот запис.
Za kogo kakoЌе си остане мистерија.
Ќе помине како, човечки фактор, дотраена опрема и временски услови
:ija:
Керозинот оружје? :nesvest:
Pa ne bea celi tela, tuku epten malku ostanato od lugjeto. Zar ne vide koga gi nosea na obdukcija, vo sto gi nosea. Vo kesinja.ako helikopterot bil srusen od zemja togas toj ke eksplodira vo vozduh i od telata ke bea najdeni samo mali isprzeni delovi a ne celi tela . ubavo rekol narodot od baba nevesta ne biduva taka i od helikopterite od ukraina kolku da gi modernizirame i odrzuvame tie ke bidat stari i dotraeni masini koi nikogas ne se sigurni