Акваристика

• Креатор на темата Креатор на темата perun
  • Време на започнување Време на започнување
Јас порано како мала имав аквариум и тоа два еден голем убав и еден мал обичен ама пошто еднаш ми се расипал термометарот и си останал така вклучен ми се сварија сите риби од големиот аквариум и тоа најубавите риби пошто многу си ги сакав тие и некако ми помина меракот за аквариум :toe: и сега немам.

Јас порано како мала имав аквариум и тоа два еден голем убав и еден мал обичен ама пошто еднаш ми се расипал термометарот и си останал така вклучен ми се сварија сите риби од големиот аквариум и тоа најубавите риби пошто многу си ги сакав тие и некако ми помина меракот за аквариум :toe: и сега немам.

Ваквите случаеви се најчести кога имаат луѓето помор на риби најчесто се откажуваат од ова убаво хоби и јас пред неколку години се бев откажал поради ваква случка ама не издржав премногу го сакам водниот свет и тебе би те советувал ако можеш активирај го барем малиот аквариум стави неколку рибки некое растение и уживај во нивното присуство во твојот дом.

јас еднаш си купив риба за 60 денари и во тегла ја чував, тоа е целото мое искуство со рибите

Многу сакам риби.И сакам да ги чувам ама немам никакво искуство со нив,па се плашам да не ми умрат.
Знае некој колку е потребно за еден нормален аквариум да се купи и да се среди со целосна опрема,без рибичките?

Многу сакам риби.И сакам да ги чувам ама немам никакво искуство со нив,па се плашам да не ми умрат.
Знае некој колку е потребно за еден нормален аквариум да се купи и да се среди со целосна опрема,без рибичките?
Под 100е не минувас мада се зависи од димензиите на аквариумот и од тоа како ке ја напраиш филтрацијата,еве и еден линк каде можеш да поднаучиш нешто www.reefzone.net.

Под 100е не минувас мада се зависи од димензиите на аквариумот и од тоа како ке ја напраиш филтрацијата,еве и еден линк каде можеш да поднаучиш нешто www.reefzone.net.

Фала многу.

Мене не ми е проблем само аквариумот,проблем е и каде да го сместам,сепак треба нешто саглам стабилно за убав просечна големина аквариум.

Јас имам аквариум од околу 250 литри и имам неколку Скалари и уште неколку пропратни :) Риби чувам околу 20 години.

Форумов е сменет и сега се вика www.aquaticacentral.com исто како и новоотворената продавница во Скопје Акватика.

Сакам да се занимавам со тоа, ама немам дозвола од дома waa

Чувам јас аквариум.Од 6 години чувам па се до сега.Сега бидејќи се преселував направив пауза од некој месец, али оваа недела пак си го уредив аквариумот.Сега по ред секоја недела ќе си купувам риби и пополека пак да почнам со таа занимација.Моментално во аквариумот имам две Ксифо-Лири, Муљаш-Чистач, од тие чисталите за стакло.Моментално само тие другата недела уште ќе докупам.
Мислам дека чувањето на аквариум е најчистата работа, и не е кој знае колку голема обврска.

ние му купивме на брат ми една риба за роденден и дека кога ке ја видеше мајка ми како доаѓа накај нејзе скокаше од водата и така пред некој ден ја промарши топката кај шо живееше и се нашла на земја и ја најдов накај 13 саат кога станав од спиење а мајка ми и давала јадење во 7 саат и мачорот се најаде едно шарено рибче:nesvest:

Akvaristikata e mnogu ubava rabota samo sto e skapa, golem fan sum imav golem akvarium koj sto mi pukna i ne mi se isplatese da go obnovuvam :(

имам кугла а внатре 4 ГУПИ како да ги препознавам кој се мажјаци а кој женки ако може некој да ми даде одговор :D

Јас имам три аквариуми моментално два со разновидни рибки и еден со црвени ракчиња, може да се видат претставени се на www.mkreef.com и www.plantedtank.net и на www.aqua-art.org

Имам аквариум од многу мал. Моите ми купија некаде кога бев 6/7 години. Чувам до ден денес. Моментално имам еден карас, два ксифофоруса, и две риби не знам што раса беа али од тие со специфичните имиња (од толку многу избор на имиња). Имам и околе 20 мали ксифофоруси, нив ги чувам во надворешната пумпа кај сунгерот. За месец два ќе ги пуштам во аквариумот и нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom