За мажите: машинка за бричење или стариот добар брич?

Е добро штом така,сеа ке купиме уште по една ние штом ти проблем си немал
Купујте сите Филипс
Ne de poso tebe ne ti svigja nikoj ne treba da kupuva :D

Si napisa ti mislenje, si napisav i ja mislenje od moe iskustvo taka da ne znam sto sakas da kazis so postov kao demek samo ti mozes mislenje da imas a?

Za tvoe info sum pominal niz eden kup masinki za bricenje bidejki kupuvam pocesto. Philips bas sea gleav, imam series 1000, 3000, 5000 i one blade. Imam Wahl, i sum pominal niz nekolku imam nekolku modeli na Braun. Sum koristel philips koi bile katastrofa, ali za ovaa konkretno imam samo pofalni zborovi.

Si napisa ti mislenje, si napisav i ja mislenje od moe iskustvo taka da ne znam sto sakas da kazis so postov kao demek samo ti mozes mislenje da imas a?

Za tvoe info sum pominal niz eden kup masinki za bricenje bidejki kupuvam pocesto. Philips bas sea gleav, imam series 1000, 3000, 5000 i one blade. Imam Wahl, i sum pominal niz nekolku imam nekolku modeli na Braun. Sum koristel philips koi bile katastrofa, ali za ovaa konkretno imam samo pofalni zborovi.
Ок,сеа идам да купам таква.За енглеско тржиште да барам или било каква може?

Да не листам наназад, ако сакаш препостирај која машинка за бричење по твое е добра

После 36 години користење на жилети/бричови, преминав на машинка... :eek:

Ок,сеа идам да купам таква.За енглеско тржиште да барам или било каква може?
Popoleka samo ne se zaletuvaj mnogu. Stvarno ne te sfakjam sto ti e poentata, ali aj golem si ti si znaes sto te maci. Produzi da si mislis deka samo ti imas pravo na mislenje.

Popoleka samo ne se zaletuvaj mnogu. Stvarno ne te sfakjam sto ti e poentata, ali aj golem si ti si znaes sto te maci. Produzi da si mislis deka samo ti imas pravo na mislenje.
Не бе нема проблем,вулканизерот од Англија ке го послушам,колегите од Виница и Моноспитово што ги стрижел со Филипс машинка :D

Да не листам наназад, ако сакаш препостирај која машинка за бричење по твое е добра

После 36 години користење на жилети/бричови, преминав на машинка... :eek:
Druze realno niedna nema da bide dobra ko zilet/bric. U princip ne preporacav niedna, samo spomnav deka ja imaam onaa za koja prasaa i deka sum zadovolen od taa specificna masinka.

Problem so masinkite e sho treba da probas nekolku za da vidis koja ti vrsi rabota posho ne se site isti a ne se site bradi isti.
Автоматски споено мислење:

Не бе нема проблем,вулканизерот од Англија ке го послушам,колегите од Виница и Моноспитово што ги стрижел со Филипс машинка :D
Moja preporaka, vidi se so doktorot poso bladas nesto :D

Последно уредено:
Druze realno niedna nema da bide dobra ko zilet/bric. U princip ne preporacav niedna, samo spomnav deka ja imaam onaa za koja prasaa i deka sum zadovolen od taa specificna masinka.

Problem so masinkite e sho treba da probas nekolku za da vidis koja ti vrsi rabota posho ne se site isti a ne se site bradi isti.
Автоматски споено мислење:

Moja preporaka, vidi se so doktorot poso bladas nesto :D
Ти каде што одиш сега јас сум бил и сум се вратил од таму,јасно? Продавај им на соселаните муда за бубрези

Ти каде што одиш сега јас сум бил и сум се вратил од таму,јасно? Продавај им на соселаните муда за бубрези
So ogled na toa kako se ponasas, mi izglea ko ti da si ispadnal od seloto, ali seloto ne ispadnalo od tebe.

Mi se cini deka za razlicni masinki zborite. Ne znam kako bi retcel kosa so one blade koa e za bricenje.

Jas imam philips one blade pro (Model: QP6650/30) i veke poveke od godina vreme ja koristam za bricenje i za telo bez nikakov problem.
loso, nekompletno se izraziv, za istata masinka zboruvame, eden e one blade :D

ja bricam glavata, i koristam remington masinka za bricenje na glava (so rotiracki glavi).
ako ne ja izbricam nedela dena, raste do nekoe nivo na koe mi treba malo retcenje so klasicna masinka,
pred da mozam da ja bricam. go imam probano i toa so one blade, ne mi vrsi rabota.

imam edna masinka za glava, druga za telo, treta za retcenje brada (isto koga ne sum bricen povekje od edna nedela).
philips one blade ne mi koristi za nisto od toa.

Со кој квалитет се, и гледам на темава се збори за MÜHLE бричевите, дали има разлика и дали вреди споредбено со овие од DM
Нов сум во овој свет :)
Vredi od licno iskustvo.

Од кај си баце? Пред да отидеш да береш јагоди?
Koj si ja ima muvata na glavata, si ja brka. Druze seriozno ti so muabetov koa se falis na drugi temi deka u hotel rabotis(valjda tanjiri miis spored muabetov tvoj) i jadenje bez pari ti davale . Jebiga nekoj more i na pecalba da ide. Kuti si tamu i traj si, ne se brukaj vaka.

Koj si ja ima muvata na glavata, si ja brka. Druze seriozno ti so muabetov koa se falis na drugi temi deka u hotel rabotis(valjda tanjiri miis spored muabetov tvoj) i jadenje bez pari ti davale . Jebiga nekoj more i na pecalba da ide. Kuti si tamu i traj si, ne se brukaj vaka.
Ок

Со кој квалитет се, и гледам на темава се збори за MÜHLE бричевите, дали има разлика и дали вреди споредбено со овие од DM
Нов сум во овој свет :)
Toj Gillette king e sranje, go kupiv od radoznalost, megju najeftinite e,
ama preslab, mlak e. Samo dizajn i marketing, nisto performans od nego.

Muhle se institucija. Imam eden bric od niv, planiram vo skoro vreme da zemam uste eden.
Site proizvodi im vredat za parite.

Jas kolku sto znam, vo Makedonija ne moze da najdes ni asalen safety razor ni cetka.
Prva prilika na setanje (Grcija, Italija, SPanija, Germanija) gledaj da se opremis komplet,
dolgo traat proizvodite, kje imas za godina i vishe unapred.

striktno safety razor koristam za se.

imam nekolku tuka kupeno na pazar za 150 MKD, nekolku mi se narachani na aliexpress za ista ili slicna suma, gi koristam za brichenje na se i sum epten zadovolen, realno iako epten eftino gi imam zemeno ne osekjam potreba za nekoj poskapi safety razor zatoa sto si ja vrshat rabotata perfektno.

topla preporaka sekomu koj se brici sekojdnevno i/ili saka da uziva dur se brichi, safety razor e najbolja investicija za toa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom