За мажите: машинка за бричење или стариот добар брич?

Tie proraso, odea so nekoi Vintage metalni kupii, epten se ... (kje pustam slika od tie, doma mi se)
Kolekcii bea, pre-shave, tuba krema i after-shave, zatoa tolku se nasobraa.
Kolku so znam gi nema vo Mkd, bi trebalo da gi ima vo povekjeto EU zemji.

Bogami nema kraj, nekako uspeav da zastanam (i dobar del od taa slika vekje istrosiv).

Za after-shave, generalno e dobra preporaka da se koristi bez alkohol. Ama ima nekoi (spanski/portugalski),
imaat nekoj mal % na alkohol, epten jaka svezina davaat, posebno vo mediteranska klima i leten period.

Mnogu si greska za penata. Otvori koe sakas video na YT, kje vidis koja e razlika megju bocite i sapunite.
(ako imas cuvstvitelna kozha e posebno izrazeno)
Ako iskombiniras sapun so soodvetna cetka i soodvetno kolicina voda, kje pocnis da ja lizis penata :ROFLMAO:

Jas se bricam 1-2 pati nedelno, i eventualno plus ako ima nekoja prigoda.
Ne mi baraat na rabota, do nedela dena se toleriram :D

Тоа за чувствителна кожа зависи и од самиот начин на кој се бричи човекот.

Мене ме чуди со каква леснотија се бричат некои луѓе контра, бричење контра е главниот извор на сите иритации според мене.
Генерално при бричење треба да се следи правецот на раст на самото влакно, толку, евентуално може и она across the grain.

Инаку контра особено на вратот кадешто кожата е најтенка и да се не исече човек, партали ќе ја направи кожата.

Мене ме чуди со каква леснотија се бричат некои луѓе контра, бричење контра е главниот извор на сите иритации според мене.
Генерално при бричење треба да се следи правецот на раст на самото влакно, толку, евентуално може и она across the grain.

Инаку контра особено на вратот кадешто кожата е најтенка и да се не исече човек, партали ќе ја направи кожата.
Bricenje kontra na vratot e razlikata od deca i mazi :pos:
Mala shega, ama ima i dobar del tocnost vo nea.

Edna od osnovite na classic-wet-shave logikata e da se koristi 1 secilo/noz/zilet od povekje strani/agli,
sporedeno so Gillette Fusion i ostali kade imas od 2 do 5 noza koi pominuvaat vo edna nasoka.

Tocno e deka iritacijata nastanuva od kontrata, tuka nema beganje.
Ama koga kje pogodis dobra kontra, e toa ti e next level shave.
Nema sporedba bez i so kontra (i soodveten post tretman normalno)

Tuka mu e odlicno objasneto na Geo, mada ima mnogu slicni videa.

Problemot so kontrata na vratot e so, na vratot najcesto nema prava ili konstantna linija/nasoka na vlaknata
(fakjaat krivini). Kaj mene najcuvstvitelni se delovite okolu "dolniot del na vratot".

Jas teram 3 passes/pominuvanja. Prvoto e with the grain, vtoroto across the grain - naprecno, i tretoto kontra.
Ima sitni podesuvanja koi go pravat kontra delot popodnosliv - bricenje pod drug agol, stavanje podebela pena na odredeni delovi,
namaluvanje na pritisok i red drugi.
Ama dodeka da go usovrsis, ce treba dosta krv da pustis, nema beganje od toa.

Сега како е модата со бради наоколу може и со моторна пила.
i bradata si ima umetnost vo odrzuvanje, postuvam izrasnata i sredena brada.
ama kaj nas 99% e ala mashijafska ili "abe shekjer" serii shema, videle ne razbrale :ROFLMAO:

Многу продукти си изнакупувал, верувам дека се квалитетни особено тие на прорасо (коишто мислам дека ги нема во мк, така?)
Добро е што си се стабилизирал инаку и со ова да почнеш нема крај :D

Иначе јас за афтершејф користам од орифлејм едно без алкохол, глејте да нема алкохол во афтершејфовите.
Сметам дека сапуните/кремите за пена мислам дека не прават значителна разлика од боците со пена, бричењето е тоа

Инаку секојдневно ли се бричите или ? Јас еве секој втор ден се поминувам, повеќе од 3-4 дена ако седам не бричен полудувам
Да нема алкохол поради иритација или?
Иначе кога сум на работа секој ден а кога сум слободен по неколку денови ми се дешава да не се избричам ама откако почнав со класичново бричење и да сум слободен и да не сум јас си се бричам :D

Да нема алкохол поради иритација или?
Иначе кога сум на работа секој ден а кога сум слободен по неколку денови ми се дешава да не се избричам ама откако почнав со класичново бричење и да сум слободен и да не сум јас си се бричам :D
Алкохолот дополнително ја суши косата и плус иритант е

Татко ми се бричи без пена, само вода пред бричење и гајле нема и контра и секако се врви а и не става лосион на крај :toe:

Bricenje kontra na vratot e razlikata od deca i mazi :pos:
Mala shega, ama ima i dobar del tocnost vo nea.

Edna od osnovite na classic-wet-shave logikata e da se koristi 1 secilo/noz/zilet od povekje strani/agli,
sporedeno so Gillette Fusion i ostali kade imas od 2 do 5 noza koi pominuvaat vo edna nasoka.

Tocno e deka iritacijata nastanuva od kontrata, tuka nema beganje.
Ama koga kje pogodis dobra kontra, e toa ti e next level shave.
Nema sporedba bez i so kontra (i soodveten post tretman normalno)

Tuka mu e odlicno objasneto na Geo, mada ima mnogu slicni videa.

Problemot so kontrata na vratot e so, na vratot najcesto nema prava ili konstantna linija/nasoka na vlaknata
(fakjaat krivini). Kaj mene najcuvstvitelni se delovite okolu "dolniot del na vratot".

Jas teram 3 passes/pominuvanja. Prvoto e with the grain, vtoroto across the grain - naprecno, i tretoto kontra.
Ima sitni podesuvanja koi go pravat kontra delot popodnosliv - bricenje pod drug agol, stavanje podebela pena na odredeni delovi,
namaluvanje na pritisok i red drugi.
Ama dodeka da go usovrsis, ce treba dosta krv da pustis, nema beganje od toa.

Контра не ми исплати мене и онака се бричам секој друг ден, ништо не ми менува освен тоа што ќе се фаќам по лицето од што ќе ми е мазно :D

Eдинствено ако почнам секој ден да се бричам па да терам така
Автоматски споено мислење:

ама откако почнав со класичново бричење и да сум слободен и да не сум јас си се бричам :D
Уживај додека трае тоа, после како и секоја друга работа станува

Алкохолот дополнително ја суши косата и плус иритант е
Еднаш ставив од оваа колонска Golf и мозолки ми излегоа одма 80º :pos:и многу одамна имам ставено некои други исто така (евтини) и чувството беше безвезално :eek:
lemon-cologne-250ml.jpg
А сега ставам од Magistre Cоsmetics наш македонски производ и се е ок, според производителот составот му е: "разблажен алкохол(55%, кој не и дава на кожата лесно да се иритира), флавоноиди(кои ја смируваат кожата и ја нормализираат циркулацијата на истата) и масло од чајно дрво кое овозможува добра дезинфекција и ја прекинува иритацијата, а со тоа и црвенилото кое се појавува веднаш по бричењето. "
171639615_113842624142907_6250748573286139594_n.jpg

Еднаш ставив од оваа колонска Golf и мозолки ми излегоа одма 80º :pos:и многу одамна имам ставено некои други исто така (евтини) и чувството беше безвезално :eek:
Прегледај го приврзокот 326904
А сега ставам од Magistre Cоsmetics наш македонски производ и се е ок, според производителот составот му е: "разблажен алкохол(55%, кој не и дава на кожата лесно да се иритира), флавоноиди(кои ја смируваат кожата и ја нормализираат циркулацијата на истата) и масло од чајно дрво кое овозможува добра дезинфекција и ја прекинува иритацијата, а со тоа и црвенилото кое се појавува веднаш по бричењето. "
Прегледај го приврзокот 326905
Од кај го купи ова магистре и што цена е?

Најблиска продавница каде што може да најдеме од пиле млеко ни е https://kosmosman.gr/en/ , во Солун.
Дали некој што е активен на темава за брзо време планира да го посети Солун, да му нарачам две работи.
Од тоа што ќе го земам, слободно нека си го врати данокот на граница

Инаку секојдневно ли се бричите или ? Јас еве секој втор ден се поминувам, повеќе од 3-4 дена ако седам не бричен полудувам
Секој втор ден се поминувам со safety razor, откако почнав со ваков метален брич да се бричам поинтересно ми стана бричењето и полуксузно некако. Гледам да не брзам, за 15-20 минути сум готов, а и се поретко ми се иритираат деловите кај што се бричам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom