Што научивте од вашите родители...

• Креатор на темата Креатор на темата Antagonist
  • Време на започнување Време на започнување
....Синко свести се , нема пријатели денес....се е од корист (ова од искуствата на татко ми ):toe:

Можеби е навистина така, ама звучи песимистички...иако се и,ам многу често изгорено, некако и не сакам да верувам....али добар совет, во секој случај...:wink:

А тоа што јас го научив од моите родители ќе ми остане вечно, затоа што пред се, никогаш не бев советувана-ме научија сама да извлекувам заклучоци...не е секогаш најдобар метод, ама веруваа во мене, па израснав успешно во здрава личност и фала им...
Тоа што сама го увидов, благодарение на тоа што секогаш сум имала пристап кон информации и состојби, без да кријат нешто заради тоа што сум мала, па нема да сватам, ми користи далеку повеќе од сувопарните совети, кои навистина се паметни, но во моментот кога не ги доживуваме дирекно звучат апстрактни....

Благодарение на тоа, знам да штедам и кога имам, да сакам и кога ме мразат, да ценам и кога ме понижуваат.... МАМО,ТАТО, ФАЛА:smir: хехе

Пред да испаѓаш од дома, провери дали сите апарати се исклучени...:pos2:

Сине нем да си пил на нова година ејј тоа ке заврше за 8 саата(зборовите на мајка ми),Сине пивни си ама по малце оти од една чашка ке те фане..(Тоа се зборовите на тато):)

~*~

Се надевам дека сте научиле многу....Ама на темава издвојте некоја поголема работа.

....Синко свести се , нема пријатели денес....се е од корист (ова од искуствата на татко ми ):toe:

Да се борам за тоа што ми треба, ако сакам да успеам.:cut:

Научив дека во животот секогаш ќе има промени (дали добри, дали лоши сеедно) а јас треба да се навикнувам на нив, зошто никој друг нема да го стори тоа за мене.

ме научија да си создадам свој став..ме научија да не им верувам на секој и на секого бидејки не сите ми се пријатели и не сите ми мислат добро..ми помогнаа да се изградам како подобра личност:pipi:

Добро те нучиле! Јас еднас така дома пожар направив.. од тогаш наваму се вракам по 5 пати да проверувам:):uvo:

Не се задоволувај со она што си го постигнал, секогаш стреми се кон повеќе.
Не заборавај од каде си и помагај им колку можеш на оние кои ќе побараат помош.

Ауу...работите кои ги имам научена се толку многу што долго време ќе ми треба да ги напишам.

Главно, го научив она правилото да бидам човек-вистински кој никогаш во животот нема да има намера не некого да му нанесе зло. Човек кој секогаш ќе знае да го цени своето и она што го има во животот, без никакви стремежи кон она што е туѓу или недостапно.

Секогаш сум бил учен и воспитуван во духот на „Ако некој те мава со камења ти воврати му со леб“ или „Ако некој ти го удри едниот образ ти сврти му го другиот„, сега можеби сфаќам дека не е баш така но воспитувањето-домашно не ми дозволува да се однесува поинаку.

Учен сум семејството, пријателите и блиските без разлика на се да ми бидат врвен приоритет во животот.

Со сево ова од моите родители ме научија да бидам и ме направија ЧОВЕК.

Лелее со ова на глава ми се има качено мајка ми леле ми се јавува само тоа да ме праша. :pos2::pos2:

Секогаш биди со подигната глава,и насмеана без разлика како се чувствуваш и колку пари во новчаникот имаш.Подобро нека ти завидуваат отколку да те сожалуваат.

Od mojte nauciv mnogu ama najpokje nauciv deka treba da bidam cesna i da im pomagam na drgite sekako ako mozam.Isto taka ja nauciv i iskrenosta i deka treba da gi cenam lugjeto po ona sto se a ne po oblekata i materijalnoto.

‘‘Создади си свој став, не дозволувај некој да влијае на тебе, па дури и ние твоите родители, брани го она што е твое, а кога не си во право навали го муцето и не мој многу да креваш врева:pos2:, онаму кај што не те викаат не се мешај‘‘

se od roditelite nauciv sto oni znaat i umeat da mi kazat da mi pomognat da me poducat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom