Сексуален нагон

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување

Kaj kogo e poizrazen seksualniot nagon?

• Вкупно гласачи
    29
  • Гласањето е завршено на .
И толку од нагоните или?Или немате нагон за пишување за нагонот?

Мислам дека кај мажите сексуалниот нагон поочигледно се манифестира, поотворено зборат за тоа („Леле ми се ебе, ми се рика... Како би и’ го начукал на онаа...“), а кај жените тоа е поинтимен момент. Али затоа коа ќе им се укаже прилика... :hump: :sekss: :pusk:

Мислам дека вкупната количина на нагон е иста, само е различна распределбата по возраст, кај мажите и жените.

Шознам колку е ова релевантно за претходната дискусија, ама кај мене се случува следното:

Ако немам секс подолго време, некако замирам, ко да заборавам како се праи тоа, а нагоните .. ко да ми ослабуваат. Станувам срамежлива и се потешко ми е да се замислам со некого сексуално, и тука влагам у loop.

Од друга страна, ако еднаш ми тргне со некој, тогаш.. не ми е доста една вечер, сакам уште, сакам пак, се будат хормони, се лачат феромони, што и да се :) Почнува да ми се допаѓа мирисот на мажи, се вртам по жени, шљапам другар/ки по гз. Одеднаш изгледам подобро и се осеќам попривлечно.. интересен феномен, нема што :pos2:

Сексуалниот нагон е движечка сила.Јас му посветувам големо внимание.Без секс ништо од бизнисот.Без добро ебење,нема ни насмевка за ручек,а камоли врска.Љубовта нема врска со квалитетен секс.Оној кој е под притисок на сексуалниот нагон,ја става љубовта 50/50 со сексот.Оној кој живее во фантазија ја става љубовта пред сексот.Ако незнае да ме задоволи,подобро нека ја затвори вратата од другата страна.Можам да дадам пробно,дополнителен тест,додека се навикнеме еден на друг,но дневникот за оцена не го заборавам.Или не го бива или го бива,нема што да се соблекуваме без потреба.Или ќе побарам пак за 5 минути или ќе најдам друг за ебење.Побарувачката на пазарот е голема,не се испушта добро парче без дебела причина.Ако знае да ебе,ќе го побараат пак,ако не знае,ќе се фали самиот по комшии.
Сакам кога ми го чита погледот,кога знае дека имам потреба,кога ми течат лиги за добра партија.Сакам да ме спопалува,да ме искористува,да ме инспирира,да фантазира,да менува,да ме полудува.Сакам кога истото му го правам,кога ја водам играта,кога гледам уморно лице од сексање.Сакам кога заспива до мене,со мисла дека ќе го оставам на мира.

Дали е сексот потреба?

zdravo jas sum nov clen i sakam da slusnam vase mislene na ovaa tema.znaeme deka niz istorijata za zeni(SEX)se predavani kralstva.dali i deneska seksot e glavna pricina sto se dvizime nanapred ili nesto sosema drugo.sekade kade i da se svrtis seksot e omilena tema pa duri i na internet eve i na kajgana naj poseteni se komentarite za seks POZDRAV.

Не сте во Чек Дис Аут, ниту на квиз, па да одговарате со Да и Не. Образложувајте ги своите одговори. Благодарам.

Moра со да/не? Сакам со прашање.
Дали цигарите се потреба?

СИНКО, секој за него. Неможеш да генерализираш. Неможе да се утврди тоа.
За кој како, за некој потреба за некој тепање време.
Некој е зависен од тоа, некој.. aah, lets just get over with.

Не сте во Чек Дис Аут, ниту на квиз, па да одговарате со Да и Не. Образложувајте ги своите одговори. Благодарам.
konecno me razbra nekoj fala i pozdrav do
post_new.gif
денес, 20:00 #2 Crazy in Love

wot me interesira tvoeto mislene ne opsto za site

Лично, е. I am as horny as rabbit, right now. :angel1:

Прекумерната употреба на терминот секс, прави многу луѓе зависни и опседанти со него. Голем дел од луѓето сексот го гледаат само како една работа која е лесно минлива и забавна.
Сексот е потреба. Меѓутоа денес, повеќе е потреба за забава и докажување отколку потреба за задоволување на барањата на телото:smir:

кој не пробал не знае :pos: :pos:
чичко Фројд од тоа што иам читано, тврдел дека сексот е подеднакво важен за човекот како и храната, водата и спиењето. Исто така за да може еден човек нормално да функционира според него потребен му е секс. во многу статии исто така научно е докажано дека нормален и прилично редовен сексуален живот е предуслов за здрав и исполнет живот. Од друга страна пак, недостаток на секс може да биде голем проблем и луѓето кои го немаат доволно, стануваат се понервозни и подепресивни во некои случаи и насилни :). е сеа дали е потреба тоа зависи од особата. за мене на моменти e голема потреба :pos: да си признаам, али не како шо рекол Фројд дека е на исто ниво како водата и храната, ама тука некаде е една или две скали подоле :) :)

Три основни инстикта:
1. глад
2. жед
3. приплод (секс)!

Елем, да прашам: јасно е сега, појасно, сексот е насушна потреба.

Потреба е, ама не би рекла дека е во истата графа со задоволување на глад и жед. Сепак, и без екшуал секс можеш да опстоиш (мастурбирање де) а храната не ја менуваш со ништо:) Во мојот случај, како цура што со дечко и не се гледа со месеци, инстинкотот си е тука, и го доживувам како потреба, ама не превземам ништо за тоа благодарение на разумот ми драг:) А не гледам дека сум нешто понервозна или поагресивна, или како и да кажал чичко Фројд.

Togaj malecko, citni i ke vidis deka klasifiakcijata mi bese inakva, hunger, thirst & procreation! A poslednoto go nema bez sex!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom