Сексуален нагон

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување

Kaj kogo e poizrazen seksualniot nagon?

• Вкупно гласачи
    29
  • Гласањето е завршено на .

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Веб-сајт
maddox.xmission.com
Site imame seksualen nagon, toj e vroden, instinktiven, eden od osnovnite tri (glad, zed, seks)! Me interesira kolku go kontrolirame, koj kolku i vo koja mera se rakovodi spored nego i kako i na koj nacin go zadovoluva. Imeno, potisnuvanje na nagonot poradi odredeni ubeduvanja, moralni ucenja, normi, vpustanje vo seks so relativno taze zapoznat partner. Samo so poznata i proverena licnost. Seks kako ispolnuvanje na nagon ili moraat i cuvstvata da bidat involvirani i do koja mera?

Jas, na primer, bi se seksal sekojdnevno, non-stop, so edna ili poveke partnerki. Ne mora da bidat vkluceni cuvstvata. No, se razbira, so malku poznata ili taze zapoznata licnost so soodvetna zastita, od bolesti, neli, iako preferiram golo, bez kondom, kako i sekoj normalen.

Ima lica koi mozat ili se "nagonishat" samo ako im se cuvstvata maksimalno involvirani t.e. po dolga vrska bez seks, so podetalno zapoznavanje na partnerot. Jas ne. Ja sve bi resnal, sve bi rastapshal, se razbira, koga velam se, se misli na se ona sto spored mojot vkus e OK.

Isto taka, govoram za seks, da se razbereme, vodenje ljubov iako vo sonova ima ista tehnika, malkucka (barem spored mene) se razlikuva od seksot. Pri vodenjeto ljubov se zadovouva nagonot t.e vrodeniot instinkt za prodolzuvanje na vidot i setilno zadovolstvo, no i emotivno i duhovno zadovosltvo.

Temava mi e za ona drugoto, za nagonot, za seks. Kako sto, neli, objasniv pogore!

P.S. I kaj kogo e poprominenten t.e. poizrazen? Kaj mazite ili kaj zenite?

P.P.S. se izvinuvam sto pisuvam na latinica, ama vo momentov sum na PC koj nema kirilica. :) :) :) :)

Секој во себе го носи сексуалниот нагон само што секој различно го искажува. На пр. и ја сум како тебе можам да плеснам се што е ок според мојот вкус, но сепак треба да се има и размислување у врска со се. Ја претпочитам тоа да е партнер шо го знам барем некое време, а не да е моме кое го знам една вечер (иако и за ова немам против). Сепак мислам дека жените имаат поголем сексуален нагон во нив.

Imale, nemale, zenite imaat pogolem nagon, zatoa i nemi e jasno kako si glasal za mazite, bidejki jas glasav za zenite. Ili nekoj glasal bez da pise nesto.
Vo sekoj slucaj, jas ne rekov reskanje so nekoe mome onaka od prva, iako ne bi imal nisto protiv ako toa e vo parametrite na mojoto vkus, neli, jas vakov leecher, kakov sto sum.
Inaku, da sme zivi i zdravi, ama mislam deka iako mnogu zenki ke mi ripmnat za gusa da me fatat, sepak po odrfedena vozrast na covekot t..e mazjakot, toj, preminuva vo onoj koj saka da se nagonishe poretko i so popostojan partner (myself excluded)ortkolku zenkite, tie kako stareat nagonishenjeto im e pogolema potreba i poveke bi se resnale onaka, kolku da se iznagonishat od mazjacite.

Кај жените мислам дека е поголем т.е. не мислам, туку сум прочитал некаде дека е така :)
Е сега, кога станува збор за контролирањето, нормално жените се повторно пред нас тука. Од добро познати причини се лишуваат од прекрасното чувство (на жените им е неколку пати поубаво при секс отколку на мажите - научно докажано) со цел да не испаднат „лесна девојка“
И за крај, не може бе цел свет да е глуп, нашиве македонки да се паметни на тема секс и секс со луѓе кои не ги познаваме. Чак и кај муслиманите почна од пред некоја година сексуална револуција. Со тоа „не можам ја со секого“, „па треба да го познавам“ , „па треба да сум у врска“ губите само они (жените).
Прашај Македонка што мислиш за Бугарките, ќе ти одговори ааааааа курви, вакви, онакви, ороспии, спонзоруши, вамте-тамте. Според таа логика, ороспии (курви или whateva) се и Русинките, Украинките, Романките, Молдавките, Чехињите, Словакињите, Пољакињите, Србинките, Хрватиците, Белорусинките, Латвијките ..... и кои уште не! :zid:

Francuzojkte, Italijankite, spankite, portugalkite, germankite, svedjankite, hoilangjankite, anglicankite, brazilijankite, avstralijankite (Niki i Nate included), samoankite, argentinkite, belgijankite....
Samo nasiive se praat na triipol.
Nego, nagon e nagon, a mene mi se raznagonishue sega, cak i na rabota bi nagonishel nekoja!

Дефинитивно кај жените... разликата меѓу нашите од една страна и бугарките, норвежанките, танзанијките, и марсовките од друга страна, е што нашиве сакаат да си јак во играта на зборови,и ненормално самоуверен, за да ги збариш уште од првата вечер. Иначе пошто си имаат нормален голем нагон (посебно после 28та-30тата година), не е тешко да одведеш женска у кревет уште првата вечер... Ако знаеш како, нели!!! :wink:

E sega, zamisli kolku zenki ke ripnat da ubeduvaat deka toa ne e taka, deka toa ne e tocno, deka ete, oni, t.e. nasive momi se skoro bez nagon i deka nikoj niv ne moze prvata vecer da gi odmkne na reskanje.
A nema veze. Ne samo posle 28-ta godina, i porano, a definitivno koga se postari.
Tuku isto takla ne mi e jasno sozsto zenkite mislat deka mozat da si dozvolat luksuz i da go smetaat seksot kako oruzje for bargaining i uceni. Ne ti daam ne si zasluzil, kako da nema mnogu, mnogu, dostatocno zrna pecenisa vo eden klas i.e. zenki naokolu.

ја бев тој шо гласа за мажјаците без да се пише нешто... причините зашто гласав за понененжниот пол е тоа се што како прво не знам девојка која 10 пати дневно мастурбирала и не знам маж кој има кажано не можам вечер драга ме боли главата. е сеа не оспорувам дека жените имаат поголема контрола на тој сексуален нагон што пак некако ме води да верувам во моето... ако им е полесен за контролирање ондак не е толку јак нагонот.

али едно е сигурно, кога и да се генерализира нешто како во случајов, што и да кажеш грешиш :raz:

:raz: E vidis, ne si vo pravo, jas znam edna devojka, btw mosne zgodna i ubava, na koja i imaat ne eden, dvajca deckovci kazuvano deka gi boli glava, deka se umorni, deka ne mozat itn. A sega, ako ti koa si go otkril ona vtoroto svojstvo na kurenceto, ona za ostanatite zadovolstvija osven mockanjeto i brckanje vo pesok na plaza si drkal 10 pati dnevno nikoj ne ti e kriv. Jas sum drkal i do 15 pati dnevno :), no, ne sekoj den :)!
BTW drkanjeto nema vrska so temava, taa e nagon, i prasanjata koi se postaveni na pocetokot.
Nejse, sekoj ima pravo na svoe mislenje, kolku i da e gresno :).
Se salam, uzivaj, no veruvaj, zelba za seks, potreba od seks i nagon ne se isti nesta.

P.S. generalizacija na opsta tema mora da ima, inaku se odi vo konkretni primeri, a tuka se gubi smislata. Cest na isklucocite, ama sepak.

Garfield напиша:
:raz: E vidis, ne si vo pravo
видам и знам, нели сам реков :) него нешто број да не ти се наога од таа мошне згодна и убава девојка :) не за друго, да го поправиме рејтингот на мажите да не се разочара скроз од мушката популација и да почне да игра за другиот тим. иначе за дркањето го спомнав прибидејќи нели е еден начин да се задоволи сексуалниот нагон а не да се фалам кои се својства ги знам на куренцето :wink: колку си го маал толкав ти бил нагонот, не знам никој да дрка на сила.

а желба за секс и нагон у право си не е исто. али потреба од секс е нагон

Дркањето е сила, дркањето е моќ, дркајте пред ебење, по ебење, дркајте ден, дркајте и в ноќ.

Но, нагон е нагон, а од таа девојката не ти давам број. :) :)

mazite imaat posilen nagon. ste cule za testosteron? aj da ne zborime i za eden kup drugi bioloski faktori.

ZisDead a koja e zenskata varijanta jas za nea neam slushnato, ti imas? :)

А кај кого е вродено и повеќе изразена потребата да за продолжување на видот?? А бе ај.:pishtoldz :ne: :pishtoldz :ne_zboram

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom