СО бе ако умреме у 2012 проектот 2014 скопје во барок стил нема да се оствари лол.Да беше Нибиру ке изјавеа до сеа кој сака да умре луѓе аман.
глупости се ова
прво тие календари што завршуваат у 2012 се завршување на една ера и почнување на друга погрешно протолкувани се
второ 2010 би требало да ја видиме таа планета шо ке не уништи
ја до сеа освен сонце и облаци нишо друго неам видено
трето и да умреме сите за рачиња ке се фатиме и ке пееме humba ja
АМАН! Може некој да прочита две-три страни пред да постира? Крај на светот е затворено прашање, нема да има такво нешто во 2012, веќе се дискутираше тука. Ќе знаевте ако ѕирневте.
Извини моја грешка.... 
Па би требало да е природно да се случуваат повеќе земјотреси и вулкани доколку нешто влијае на гравитацијата на земјата...
А може и поинаку...серија на тектонски поместувања низ целиот огнен прстен, нели ден пред земјотресот во Чиле имаше 7 рихтери земјотрес во Јапонија...
Има планетарно тело кое поминува покрај Нептун, но нема да дојде ни приближно блиску до Земјата. Едноставно тука му е рутата, на поминување е само.
Инаку да, Нибиру за мене е поверојатна опција него ХААРП...
Целиот свет е предводен од корпорацијата, и ако дојде до катастрофа или крај на свет тоа сигурно ке биде направено од страна на таа корпорација. Е сега тие луѓе кои се дел од неа не се видливи за јавноста, стојат зад нивните марионети. а нивни марионети се раководители на држави и др. таа корпорација постои од многу одамна, и тие предизвикувале војни, ратови и со тоа се збогатувале. Тие планираат трета светска војна, во која ке биде употребувано хемиско биолошко оружје и тоа можеби и ке биде крај на свет. Сите ние сме SLAVES TO THE SYSTEM....
'Корпорацијата' има неколку маски позади кои се крие. ЕУ и ОН се едни од нив.
Ме интересира зошто баш Хаити и Чиле, кои се сиромашни земји, зошто тие би биле погодени од ХААРП активност? Не гледам тука некакви интереси на Американците, а богами ни на Русите.
Почнаа со чистење на оние кои ги нарекуваат undesirables.
Не е малку чудно што баш главниот град го погоди? И тоа со каква прецизност, целиот да го урне до темел. Останатите површини недопрени. Загинаа 150.000 луѓе. За почеток.
Од 2004 ОН почна да се меша во аферите на Хаиќаните. Интересно е што се имам најдено за ОН, само ова не е тема за тоа. Може ќе отворам посебна тема.
Зошто
Хаити? 95% се црно население. Една од двете единствени независни држави на Американските Континенти, заедно со Канада. Независна држава со 95% црно население, во сиромашни услови (мислам дека е најсиромашна земја во западот), и плус независна, тоа на еугеничарите им боде очи. Изгуглај
еугеника, ќе разбереш зошто.
Да видиме,
Чиле - една од најпросперитетните држави во Латинска Америка. 17 милиони жители од латино-американско потекло. Ставете ја еугениката пак во равенката. Земја која најмногу ги почитува слободата на говор и слободата на печатот/медиумите од сите Американски држави. Нешто што во последно време полека го снемува во Северна Америка. Една од основачките членки на ОН (интересно, еве ги пак Обединети Нации), а се има жалено многу пати за состојбата на Хаити, и ги има критикувано останатите членки за успорување на процесот на оформувањето и прогресот на Хаити како земја. Од земјотресот загинуваат околу 1000 луѓе а уништени се ститици илјади градби и материјална штета од околу 15 до 30 милијарди долари. 1000 луѓе? Ова ми изгледа како предупредување да седат мирни.
Да во право си....ич не му е гајле за луѓето, но зошто да привлекуваат внимание кога тоа слободно можат да го направат во пустина или сл.
Вака ем тестирање, ем ќе се ослободат од "шунт".
Сепак, во земхотресот во Кина што беше 2008, имало сведоци кои кажувале дека виделе некаква светлина, микс од бои на небото непосредно пред земјотресот....е сега колку е тоа ХААРП
Еве сведок кој вели дека пред да се случи земјтресот во Чиле имало чудни бои на небото:
Чудни светла во Кина непосредно пред земјотресот:
Кај нас кога има земјотреси, кажете ми, гледате вакво light show на небото? Имало ли нешто вакво пред да се случи земјотресот во 1962? I don't think so.
или гравитациони поместувања или пак земјината кора....не знам.
Сепак, сепак јас мислам дека ова е чисто природно...земјотреси се случувале отсекогаш.
Јас не би рекол дека е баш природно. Такви светла немало кај нас, нити сум слушнал дека некогаш имало во минатото.
ЕДИТ:
Туку што дознав дека и Тајван го стресло земјотрес. Ме интересира кој е следен?