Роднини

Се карам со сите мои роднини, и односите се ради реда.Незнам зошто но отсекогаш сум бил црна овца во фамилијата и сум се борел против се и сешто, дали некој има вакво искуство?

Првите братучеди и од двете страни си ги обожавам. Од страна на мајка ми имам двајца братучеди, кои ми се како браќа, едниот се жени пред 3 години, но уште си го имаме истиот однос. Со другиот братучед сум поблиска малку, бидејќи живееме заедно. Поголем е од мене 6 години, но сепак излегвам некогаш со него, си ги кажваме маките, тука е за мене 24/7 :)
Од страна на татко ми имам две брачеди, едната е 1 година поголема, другата 3 :)
Исто како сестри ми се, нон стоп сме заедно кога се тука (студират Ск)..
Со другиот дел од роднините имам добри односи...можеби не сум блиска, ама држиме контакти

фамилијата од таткова страна воопшто не ни ја познавам, тие се во Србија или Црна Гора, на мајка ми сестрите се во Јужна Африка, но контактираме преку нет, но од кога се врати братучед ми веќе две година пребликса сум со него, ко брат ми е!!! со некои од вторите братучеди се слушам онака, ретко а ги гледам од матута на матрура!!!

Со сите први брачеди сум многу блиска.Чичко ми и стрина ми живеет одма до нас и многу убо си се имаме со луѓето.
Блиска сум и со вујна ми и со вујко ми.Еднаш неделно се гледаме.
Тетка ми и тетин ми поретко идет дома,но сепак сме во добри односи.Другите тетка и тетин не се во земјава и се гледаме само ко ќе дојдет ама се слушаме почесто по телефон.
Со другите роднини сум подалечна.Со некој дури се гледаме на неколку години па дури и не се ни познаваме.
Сепак сметам дека тие роднински врски треба да се одржуваат,да опстојуват.
Барем со тие што ти се најблиски роднини.

Имам 10 први братучеди и со сите сум близок.Но,некако во последните десетина години се оддалечуваме.Со другите роднини ретко се гледам,може да се случи и да се сретнеме,а да не се препознаеме.

Ги немам во изобилство и жално е што и со тие што ги имам не одржувам некој посебен контакт.Со тетки,баби највеќе се гледам и слушам по телефон ама со братучеди поретко таков контакт ...може да се каже од празник на празник:toe:

so ogled na toa so imam 3 prvi bratucedi(2 postari od mene i 1 bebence)sum postojano vo kontakt,ama retko se gledame bidejki tie se vo Sk a jas vo provincijata :pos2:

Imam samo dvajca prvo bratucedi, malku se pomali od mene no mnogu sme bliski, si gi sakam kako braka i dvajcata, sestrami ne me pocituva kolku tie sto me pocituvaat. Vtori bratucedi imam mnogu, ne ni gi znam site, ali onie koi gi znam bliska sum skoro so site, isto kako da mi se prvi bratucedi.

Пааа делумно добро ги одржуваме контактите со роднините. Сепак не сме онолку блиски за да секој ден се јавуваме на телефон и се прашуваме како сме, што правиме, меѓутоа имаме одредена комуникација со одредени роднини. Мислам дека така е и најдобро.

Со оние од на мајка ми страната сум многу поблиска.Така било,така останало од порано,а и не верувам дека нешто ќе се смени сега.
Со нејзината мајка и сестра,односно мојата баба и тетка сум најблиска.Тие се тие на кои што можам буквално за се да им се доверам,нивните совети [секако и на мајка ми] се најценети и најприменувани.Со братучедките и братучедите од нејзина страна сум исто така многу поблиска,пофини се некако,мерак да ти е да направиш еден муабет со нив.
Овие од на татко ми страната,освен баба ми и некои братучеди се се некои луѓе кои што се прилично назаинтересирани за ништо останато,освен за бизнисите кои што ги водат и парите кои што ги зимаат.Ги почитувам и тие,но секогаш ги гледам некако поинаку од останатите.Неможам да им ја сфатам таа ненаситност.
Се на се,можам да кажам дека сум блиска со поголемиот дел од роднините,но секогаш некој се одвојува.:)

Со роднините од на мајка ми страната сум ептен блиска.
Ем и блиску живееме па нон стоп сме заедно.
Од кај татко ми имам повеке братучеди ама прилично се постари од мене,во друг град се,и воопшто не сум блиска,од свадба на свадба се гледаме:).

Имам многу голема фамилија. Од страната на мајка ми се наоѓа поголемиот дел. Имам мноогу втори братучеди и братучедки, а само еден 1 братучед од страната на мајка ми. Со нив сум најблиска, и нормално со нивните родители. Знам дека имам и роднини кои воопшто не сум ги запознала, а живеат некаде во Србија изгледа. Од страната на татко ми имам 2 први братучеди, и роднини во Прилеп кои сум ги видела 1-2 пати на свадби, и не контактирам многу.

Потекнувам од најголемата фамилија во Папрадиште значи по на татко ми страната и скоро сите се преселени уште многу одамна во иста населба сега каде што живееме :)фамилијата е најголема од сите фамилии низ велешките села :helou: некои живеат кај мене на улица има некои што се подалеку малку и така.....со сите стојам одлично се гледаме скоро секој ден

Па на денешно време со сите тие проблеми, долги работни саати не останува мн време да посветиш на роднините а особено оние кои не се во близина на твојот град, ама сепак треба да се најдем време и за тоа барем по 2 - 3 пати во годината.Иначе со моите роднини одржувам контакти се разбира со они што ги познавам,а имам и некои кои не ги ни познавам а би сакала да ги запознаам .... ај можеби во некој наредна прилика. :wink:

си ги сакам многу мојте роднини не сите ама повеќето да...посебно мојата братучетка марија ја обожавааааам:back::back::back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom