Роднини

Со овие во Македонија што ми се најискрено и да не се видиме.

Премногу работи сфатив така да и не ми требаат.

Си ги почитувам сите роднини и во Македонија и тие од странство. Сега не можеш со сите да си нај нај ама крвта не е вода. Не се знае во животот кој ќе ти се најде во тешки моменти. Со сите имам коректен однос. Во зависност од тоа кој колку обавези има и се дружиме. Си ја сакам фамилијата и сите роднини!

Со првите брачеди живеам исто ко со сестри, од мали заедно сме, карај се, тепај се :) Имам уште едно прво братучедче, 5 години,ама живеј Германија,е него си го сакам најмногу на цел свет, само штета шо го гледам еднаш годишно. Со втори брачеди помалку живеам,ама колку-толку сме во контакт. И толку... натаму не ги знам :)

Па многу голема фамилија имам најблиските ми во Скопје едно 40% ,50% ми се во Прилеп(сега на свадба сум таму скоро) имам и по Кавадарци и Куманово и имам само еден роднина во Австралија киднал во 60тите негде и никој не знае за него од тогаш..sd
Иначе за живот добро со живеме..од сите братучеди/ки сум најмал од некои и внуци имам дечиња мали..да се живи и здрави сите и тоа sd

Со првите брачеди живеам исто ко со сестри, од мали заедно сме, карај се, тепај се :) Имам уште едно прво братучедче, 5 години,ама живеј Германија,е него си го сакам најмногу на цел свет, само штета шо го гледам еднаш годишно. Со втори брачеди помалку живеам,ама колку-толку сме во контакт. И толку... натаму не ги знам :)

Бетер од сестри :)
Значи, со првите две брачеди живеевме 15 години заедно, во иста куќа и слободно можам да речам дека сме како едно. Лошо в крај ми е шо се заминати Ск на студии, ама ко ќе се тука максимално го користиме времето за да бидиме заедно. Тие имат прва брачеда по мајка, ама и неа ја сметам како сестра, пошто нон стоп сме заедно.

Другите брачеди, по мајка, ми се малце поголеми. Едниот е веќе женет, ама пак сме блиски..А другиот живеј моментално со нас, и ми е како брат. Стално луѓето се бунат, и прашват шо сме, оти му викам Бате.

Со вторите брачеди живеевме појќе ко бевме помали..Тука негде сме со возраста, ептен си се поштоваме, ама не сме толку блиски како порано.
Другите втори брачеди живеат во Ск и се гледаме само налето, а остатокот од фамилијата ми е во Шведска.

Значи, со првите две брачеди живеевме 15 години заедно, во иста куќа и слободно можам да речам дека сме како едно. Лошо в крај ми е шо се заминати Ск на студии, ама ко ќе се тука максимално го користиме времето за да бидиме заедно. Тие имат прва брачеда по мајка, ама и неа ја сметам како сестра, пошто нон стоп сме заедно.

Другите брачеди, по мајка, ми се малце поголеми. Едниот е веќе женет, ама пак сме блиски..А другиот живеј моментално со нас, и ми е како брат. Стално луѓето се бунат, и прашват шо сме, оти му викам Бате.

Со вторите брачеди живеевме појќе ко бевме помали..Тука негде сме со возраста, ептен си се поштоваме, ама не сме толку блиски како порано.
Другите втори брачеди живеат во Ск и се гледаме само налето, а остатокот од фамилијата ми е во Шведска.
Море,се кажавте не оставивте за мене ништо,нема шо да кажам јас:)Можам само да потврдам дека е така,дека со поблиските роднини си се имаме како сестри,баш сме блиски,а со останатите битно комуницираме,важно со никој не сме скрани:helou:

И јас тебе те сметам како сестра бе срцка ... и тебе и Јоцушот ...:back::back::back:

Со роднините од прво колено (2 баби, 2 тетки, 2 тетина, 3 братучетки и едно братучедче) скоро секој ден се слушам и барем 2 пати во неделата се гледам. Имам роднини расеано по целиот свет и по македонија (воглавно Скопје) Со тие по светот еднаш минимум годишно се гледаме (кога ќе се збереме цело племе на море) а овие другиве (исклучок на првото колено (ко статистика да пишувам :))) мнооогу ретко. Зошто појма немам. Честопати ги имаме повикувано на разни прослави ама пак џабе.

Nemam mnogu rodnini.Imam dve prvi bratucedi(edna od strana na majka mi,edna od strana na tatko mi)so koi sum na ista vozrast,potocno ednata e edna godina pomala,i so niv na vremeto bev mnogu bliska...kako drugarki bevme.Otkoga se zapisavme na fakultet postepeno se oddalecivme,ednata se omazi,drugata e vo drug grad i epten retko se gledame.Imam i drugi prvi brtucedi,ama ne sum bliska so niv tolku,a so vtori bratucedi koga ke se vidime edno zdravo samo i tolku.

Имам многу а знам мал дел.Мили роднини имам само едни,тие се од страната на мајка ми.Овие од кај татко ми...чудни луѓе:nesum:...болни во умот и ги множам со нула така да исто како да не ги познавам :)
А тооолку многу сакам родниниииииииииииииии :cry: :cry: :cry:

Колку сум блиска со роднините? Па зависи со кој...

Интересно но, најблиска сум со оние во странство што се.Тие што се овде дури помалку ги гледам, а тие од странство обавезно два пати во годината доаѓаат и кога се овде нон-стоп сме заедно.:toe:

деее имам многу братучеди па и не ги знам сите искрено само први тие со ми се си комуницирам редовно со нив и ретко втори ги знам али повеке од нив не ги знам со е најтрагично кој како се расеани по странство затоа...тоа е

Немам многу роднини, уште се живи само родителите на татко ми, ама тие живеат во населбата Ѓорче Петров, што е прилично далеку.
На мајка ми родителите се починати, Бог да ги прости, а таа нема браќа и сестри.
Сестрата на татко ми (тетка ми) и моите братучеди живеат дури во Австралија, а тетин ми почина пред една недела, Бог да го прости.
Со нив воопшто не сум блиска, нормално, далеку се, а ниту со моите баба и дедо од Ѓорче Петров. :toe:

rodninite nemozam da si gi biram takvi kakvi sto se gi pocituvam,ama od drugata strana ne go cusvuvam istiot stav.nekoj premnogu baraat vnimanie a malku davaat,drugi kritikuvaat,ako prodolzi vaka izgleda se pomalce i pomalce ke se gledame .bidejki ne se custvuvam prijatno.a slobodnoto vreme i taka mi e kratko pa sakam pa sakam da go pominam vo ubava atmosvera.

So nikogo posebno od moite rodnini ne stojam blisku.Neznam,taka ednostavno se desavale rabotite da ni moite roditeli nemale bog znae kakov kontakt pa taka ostanalo i za mene.A so nekoja familija sto i imam nekoj si kontakt toa e mnogu retko da se vidime ili cueme po telefon i se e radi reda da kazam.I bas me briga mnogu za rodnini bolje vaka ne mi ja tupi nikoj glavata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom