Како ви се бендисува American Idiot (Green Day)

• Креатор на темата Креатор на темата Police
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допаѓа албумот American Idiot?

• 1) Да

Гласови: 31 63,3%
  • 2) Не

Гласови: 16 32,7%
  • 3) Не знам

Гласови: 2 4,1%

• Вкупно гласачи
    49
мене лично екстра ми е албумот...малку комерцијален пат фатија...али сепак се супер...boulevard of broken dreams i jesus of surburbia...мој фаворити...

joki напиша:
мене лично екстра ми е албумот...малку комерцијален пат фатија...али сепак се супер...boulevard of broken dreams i jesus of surburbia...мој фаворити...

Potpuno se slagam zasho porano ne bea tolku komercijalni.Sea nekako takov pat fatija.:nenene:

abe ne bea losi grin dej pred ovoj album american idiot.posto mnogu vlegoa u MTV i u komercijala i u takov film.Nemase dovolno "pankeri" na MTV i morase ovie da se izbacat.a imaa pocit porano ama sea.da si kjutime

Green Day nema so da se kaze za niv be zivi legendi bukvalno. Ne se ni svesni kolku samo se najdobri u momentov. sekoja cest im gi imam site albumi i vo nieden moment nemaat zgreseno.

Aceva напиша:
Да се искомерцијализираш - значи да седнеш да ја праиш песната допадлива за широки народни маси, вклучувајќи и фолкерчиња и сличен шљам, односно све што може да плати за да ти го купи и слуша делото. American idiot е на некој начин откажување од еден континент пазар. И што се луѓето криви ако им се допаднале на некои кои и не припаѓаат на слушателската олигархија? Дај боже да е така, мож ќе се промени менталната структура на сељаштвото околу нас.
е, ете дека грешиш. да се искомерцијализираш значи своите песни да ги праиш како му е по ќејф на ку*от на твојот менаџер, зашо во спротивно он ќе престане да ти биде менаџер и сите пари у к*рац. а ако си ја праиш музиката како шо тебе ти се свиѓа, тебе нема да те боли дали многу народ ја слуша таа музика или дали Буш и Путин имаат цеде од тебе, и кога-тогаш ќе се издигнеш у музичката сцена (освен во држави каде што да си музичар е помалку исплатливо од ѓубраџија, вклучувајќи ја и нашава државичка). а ако праиш г’дна музика, кој сака да ти биде менаџер нема да има успех.:helou:

Работата е во моралот. Чоек што нејке да се комерцијализира, не се осеќа убаво во своја кожа со таков статус. Ова му доаѓа ко нешто, да бидеш ороспија или чесна домаќинка.

Сите песни од Green Day се ЗАКОН

Punk pocnav da slusam so Green Day u 6to oddelenie, se dodeka ne svativ so e stvarno PUNK...taka da spored mene Green Day ne cinat i pokraj toa sto se komercijalisti i pokraj muzikata so ja svirat...taka da..."American Idiot" e bas onaka Amerikanski Idiot...ne zboram neso, ok e, koj saka neka si gi slusa...samo toa e mojot stav:toe:

american idiot

naslovot na american idiot e dobar naslov a dobra e i pesnata ama green day epten mu ja preteraa so komercijalata starite pesni im se dobri ama od novite samo american idiot a drugite im se junk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom