mst Defrag - Никогаш повеќе не дефрагментирајте!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Абе не знам што сте толку задоволни од ова mstDefrag, цела вечер е уклучено и цел ден претходно, и нема никаква дефрагментација на дискот. А компјутерот ми е екстремно брз, обично дефрагментирање на Ц кое е полно 20 Гига, е за 15-20 минути. Имам 200 Сата хард.

Ова кажува како нонстоп да работи, се мачи нешо, и уште глеам црвени точки (фрагментирани што се за дефрагментирање).

Одам преку дефрагментот на виндоус, анализирам, исто е се нема промени.

Acid напиша:
Мене не ми се случило, незнам како само вам ви се случуваат вакви работи... :-)

:raz:
Ако му е дискот полн со лоши сектори, многу е веројатно дека ке му се случи загуба на некои фајлови. Немора да се зачувани податоци од игри, може и полошо, системски фајлови да му изчезнат. Мене ми се случило на диск полн со bad sectors после дефрагменирање да ми фалат фајлови и си чукав глава каде ли ги снема кога не сум ги избришал додека не сфатив зошто ги нема. Значи, не дефрагментирајте ако предходно не сте сигурни дека дискот ви е ок и без физички оштетувања. Доколку ги има тогаш е потребно да направите low level formating на вашиот диск за да тие лоши сектори бидат маркирани и за да на нив да не се врши повеќе никаков запис или читање со што ќе се спречи евентуална загуба на податоци а и ширењето на лошите сектори.

Значи...

Значи, не дефрагментирајте ако предходно не сте сигурни дека дискот ви е ок и без физички оштетувања.

Тоа е точно. Кај ОО Дефраг Професионал има опција пред да дефрагментира да скенира за бед сектори и ако ги има да абортира дерфагментирање.

Programi koj sum gi isprobal:
1) Дискеепер 9 - ( се интегрира со WIN дефрагментерот, не е активен постојано и може да се одложи дефрагментирање од 1 до 12 часови, во случај да имате работа и ви требаат ресурсите, а одзема повеќе ресурси од мст дефраг и од ОО дефраг професионал)

2) ОО дефраг професионал - ( е најфлексибилен и има тоа погоре што го нагласив за проверка, има опција за подесување колку ќе одзема од ресурсите т.е. % од процесорот сами да си подесите, дали сите наеднаш да ги дефрагментира за побрзо време а со повеќе ресурси или секој драјв посебно, и има опција во таск менаџерот коа ќе биде активен да се појави икона каде што можете да кликнете и по ќелба да го паузирате и продолќите дефрагментирањето. Би препорачал да дефрагментирате во стелтх мод зашто е начин на дефрагментирање компатибилен со ВИН дефрагментерот ( да не се збуните кога ке видите дека со другите 4 начини уште повеќе ви е црвено кога ќе искенирате во вин дефрегментерот.))

3) МСТ дефраг - (мал и ефикасен програм кој зафака релативно мали ресурси помали од дискиперот, а поголеми од ОО дефраг(заоа што овој има сетинг нели).) Јас немам проблеми со МЦТ дефрагментерот.

За постари конфигурации со помалку ресурси а и со постари хард дискови би препорачал да користат ОО дефраг професионал, заради причините објаснети погоре.

За корисници со 32 битен ЦПУ и ОС МСТ дефраг или дисккиперот кој како сака.

За корисници со ЦПУ 64 битс ОО дефраг професионал или Дискееперот.

Се надевам помогнав.

Поздрав.

Кликни го линкот под потписот за кракови и даље... :icon_lol:

Tose напиша:
A dobro be a crack/serial? Dzabe ke mi e ako ja koristam 1 nedela i posle dobrovidenje amin!
Реков, за кракови и сериски снаоѓајте си се сами. Имате милион сајтови. Имате и приватни пораки. Како и да е, разменување на кракови и сериски на темите не е дозволено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom