Дали забележувате ситници и настани во моментите кога сте со некој?

• Креатор на темата Креатор на темата cry_baby
  • Време на започнување Време на започнување
Датуми, саати, места кај што сум била со некој многу ретко паметам, ама затоа пак се сеќавам апсолутно на секој збор и секој детал од муабетот, најпрецизно секогаш знам се што ми кажал некој , па дури и ако бил некој случаен минуваш во мојот живот.

Не сум ситничар, и секогаш играм на крупни чекори и карти, иако ситниците ги прават мн, нешта преубави,преголеми и прекрасни, но не сум, гледам , радознал сум, со детективски особини, и сакам се да приметам и да видам, но не го критикувам или окарактеризирувам тоа :helou:

Не паметам ситници и детали, ретко паметам и битни ствари....ако размислам подобро не дека не паметам туку во тој момент не забележувам. Еве на пример како да ја памтам датата коа сме излегле кога тој ден воопшто не сум знаела која дата е. Ниту пак некогаш некого заприметувам како е облечен, може некогаш ако ептен ми оставил впечаток некој со облеката би заприметила ама по некое време ќе заборавам кога било тоа. За песна у позадина никогаш не сум забележала која е, за муабети поекогаш не ми текнува цел муабет, а не па точни реченици....незнам, такви работи ич не забележувам, а не дека личноста не ми значи

Jas sum takva licnost sto koga sum nekoj zabelezuvam se okolu sebe..... Nekoi mi se smeat ama jas primetuvam na koja pesna sum se fatila so deckoto, kako sum bila oblecena, kako sum se custvuvala vo momentot, na koja fraza sum padnala.... :)

Sakam da znam dali sum edinstvena ili postojat i drugi kako mene :) :pipi:

да да апсолутно се памтам од збор до збор, од насмевка до насмевка, од тоа како бев облечена јас, каде се бакнавме прв пат, кога ме испрати, која песна и каде сме ја слушнале (уште во колку саатот да помнев)

Ne pamtam nisto,samo bevme znam vo MoviePark i tamu malku zabavno temno i dobro se custvuvav.

Памтам се кога сум во друштво на онаа која ја сакам. :)
Секој детал ми останува во моето сеќавање. :)

Непамтам премногу ситници, ама ми се случува на пример да пуштат некоја песна некаде и одеднаш ми текнува дека на таа песна се случило тоа и тоа, а предходно да ме праша некој што се случило најверојатно нема да ми текне. Чудна некоја работа :nesum:

Памтам голем дел од работите.Имам фотографско памтење:што сум носела,на кое столче сум седела,што сум пиела и слични работи.Ако некој ептен ми оставил впечаток тогаш памтам и за него како бил облечен,што кажал и сл.И често памтам и детали од разговорот,или на пример на кое место сме се шетале додека сме го праеле тој и тој муабет.

Ma pamtam sekakvi sitnici, ne samo nesto sto e povrzano so ljubov. Edinstveno sto ne zabelezuvam i ne pamtam e kako e oblecen covek. Drugo se pamtam. Sto rekol, kako reagiral na odredena fraza, na koja fraza me osvoil, koj zbor najmnogu me pogodil u srce, koa pesna odela dodeka sme sedele nekade. Da pamtev tolku u skolo so kazuva profesorot arno ke bese. :haha:

Паметам секакви ситници, од датуми, места, бои, детали, па и некои небитни работи кои случајно сум ги погледнала.Најмногу паметам што ми зборат дури и до збор што ми кажале доколку личностите ме интересираат, а во спротивно не ни слушам едноставно ги гледам од едно ми влегува од друго излегува:pipi:

Да, да памтам се, дата, места, песни кои сме ги слушале, кој како бил облечен, буквално се :) и си запишувам се, да не ги заборавам тие моменти, зашто во моментот на срќата што ни се случува баш тогаш не сме свесни дека сме среќни после кога се потсетиме свакаме колку е било убаво :)

Никогаш не се трудам да забележам нешто надворешно...
Но секогаш ги запамтувам и забележувам и најмалите ситници кај другата особата што и значат....

Pametam se sto vo momentot na slucuvanjeto sum go zabelezala.Nekogas koga sum so licnost sto mnogu mi znaci ili koga se slucuva nesto sto mnogu mi znaci od golemiot intenzitet na emociite ne mozam na se da obratam vnimanie ama zatoa toa sto sum go zabelezala mi e vrezano vo glava,pa sekavanjata na nego posle toa mi se tolku zivi i mi gi nosat istite emocii koi sum gi doziveala togas.

Па и не баш, памтам основни работи можно е и некој детал ама тоа го памтам у рок од една недела подоцна го заборавам.... кога се фатив со првиот дечко после месец ми текна дека не знам на кој датум сме се фатиле... брукаа:kesa:..па рачунав после правев што правев и израчунав па си знаев...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom