Дали забележувате ситници и настани во моментите кога сте со некој?

• Креатор на темата Креатор на темата cry_baby
  • Време на започнување Време на започнување
Zabelezuvam, ama mnogu malku. Pred se zatoa sto ne mi smetaat, se pojavuvaat samo na momenti. A ne obrnuvaam mnogu vnimanie, ne znam zasto, sepak se sitnici.

Забележувам детали и ги паметам, понекогаш можеби и премногу :)

забележувам и памтам све. се сеќавам што сум облекла,што носеле другите, кај сме седеле, што сме збореле... имам меморија како слон :)

Зависи од ситуацијата.Ако сакам да забележам нешто кај некој тогаш да,а инаку во глобала не забележувам работи.

Да обрнувам внимание и тоа многу. Но не секогаш помнам што сум забележал. Освен ако има некоја промена, па после зошто како, еееј како сети и сл.

Памтам глупости скоро секогаш. Најбизарни детали што ги памтам се како сум била облечена (на неговата гардероба не се сеќавам :icon_lol:) и моментот пред бакнежот.:)

Јас не памтам такви работи,како која песна идела во позадина или која боја на кошула носел...едноставно таква сум,не ги забелжувам многу тие ситници,можеби треба,бидејќи на некого му значат,но тоа е:kesa:

Во основа во секојдневниот живот забележувам ситници а имам и доста добра меморија.Како и да е не се заморувам премногу така да не ги памтам сите можни песни,блузи и сл меѓутоа по нешто секако дека ќе ми остане во глава.

Се` забележувам и помнам. Па тие ситници ми се најинтересни, тие ми ги задржуваат пријатното чувство, вниманието, погледот, заинтересираноста. Ако ми е пријатно во нечија близина, не ни можам да не помнам гестови, движења, реакции, што било кажано, на кој начин било пренесено и сл.

Хм....памтам....памтам на пример во што бил облечен тој( не дека ме интересира ама и да не сакам ете памтам), на кој датум сме биле таму и таму, на кој датум сум запознала некој....
Не се трудам да памтам датуми, ете не знам зошто,ама

памтам ептен многу :toe:
едноставно како може да седиш со него, и да не забележиш какви реакции прави, каде гледа, да забележиш дека кошулата што ја има стварно супер му стои, да ја запамтиш песната на којашто изреагирал дека му се допаѓа....такви работи да!
А не колку пива испил да му ги броеш или па колку пати отишол во вц и колкупати се искашлал :uvo:
Значи доколку се обрнува внимание на прво наведените работи тогаш е добро....Личност која ти се допаѓа и да не сакаш ќе запамтиш вакви работи...само од себе иде тоа:pipi:
А оние вторите работи..., се безвезно оптеретување на мозокот за глупости :uvo:

Ги забележувам ситниците од оние моменти кои ми значеле иако несвесно без намера да ги запамтам едноставно ми остануваат во главата и потоа се потсетувам на нив а, понекогаш сепак успевам да запамтам ситници и од вообичаени и секојдневни моменти и ситуации ама тоа многу ретко....

Ahhhh da, se pamtam ! Takva perfektcionista sum shto toa nema shansi da mi pobegne :) Lele sho ubavo ... mi se vratija spomeni seaaaa :) :pipi:

Pamtam se bukvalno se od atmosfetata do nacinot na koj me dopiral, na koj me gledal, sto mi kazal, sto sum odgovorila i nekogas tie sekavanja me odrzuvaat srekna i silna!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom