Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
pa na PMF e polesno 100 pati. ama spored mene podobro e na elektro.
vo sekoj slucaj ako ti ide matematika nema da imas problemi

Нема врска. Имам другарка на Електро, со препишување пројде неколку предмети. Иди види на страната на ИИ по колку положени има од секој предмет. Од сите студенти (а многу се, верувај), по 30 положуваат

ЕЛЕКТРО И ПМФ НЕ СЕ ИДНИНАТА. Сакаш една добра причина за ова што го кажав? Технологијата се развива, за 10-20 години бројот на програмери и други луѓе се очекува ЗНАЧИТЕЛНО ДА СЕ НАМАЛИ. Така што, професиите како менаџери, правници се очекува ДА СЕ ЗГОЛЕМИ. Компјутерот е во способност да програмира и да извршува сложени математички операции, меѓутоа далеку е од можностите да размислува во контект да поврзува работи како човечкиот ум.

Така што, работиве што ги болдирав а што ти ги кажа не се точни воопшто. Безброј истражувања се против тебе.

Не е точно. Сите зборат дека во информатиката е иднината, само ти го тврдиш спротивното и ти си во право???? Хм...
Компјутерот го прави само она за кое е програмиран да го направи, така да дури постојат компјутери, ќе има потреба од информатичари

Друже да ти кажам право и јас пред година дена се мислев дали да одам на електро или на пмф не можев да одлучам се прашував која е разликата помеѓу пмф и електро, најпрвин решив да отидам на отворените денови на двата факултета. Од првите впечатоци што ги добив од факул. како организираноста, начинот на презентирање, опременоста мислам дека во тоа беа многу подобри електро, кога ќе има отворен ден отиди ќе се увериш и самиот, после тоа ги разгледував програмите и на крај се одлучив на електро, а да ти кажам право и не зажалив сега сум прва го завршив првиот семестар ми остана само програмирање да го одам на испит за многумина лесен предмет, но сепак јас не ни одев на предавања така да не ни очекував нешто да направам инаку тој е еден од најлесните во прва год. Математика не знам ни јас самиот колку тетратки потрошив за вежбање, но сепак на крајот се исплатеше истото важи и за другите предмети, но општо кажано факултетот е ужасно тежок но сепак не е ни недостижен, а во врска со пмф имам цимери кои се на пмф они досега не положија ниту еден предмет математиките им се вода за разлика од нас слично учат со тоа ние што го учиме но е многу полесно, така кажано тие задачи со поглед ги решавам,а не положија поради тоа што немаа отворено книга цел семестар и сега тешко им било, епа тешко ќе им биде. И затоа ако сакаш вистински да научиш отиди на електро, може на почетокот потешко ќе ти биде но ќе се навикнеш, како викаат секој почеток е тежок :)

Нема врска. Ги чувам тефтерите кои ги наполнив со задачи Калкулус. Се скинав вежбајќи. И не само тој еден предмет.
И јас имам другарка на Електро, блазе си и. Со препишување ќе пројде се. Од математиките тоа што и е нејасно јас и го објаснувам. Па сега видете вие

Нема врска. Ги чувам тефтерите кои ги наполнив со задачи Калкулус. Се скинав вежбајќи. И не само тој еден предмет.
И јас имам другарка на Електро, блазе си и. Со препишување ќе пројде се. Од математиките тоа што и е нејасно јас и го објаснувам. Па сега видете вие

аха да сигурно 100% ке пројде се со препишување нека се лаже она а и тебе нека те лаже :pos: се знае кај може да се препишува ако е на енергетика. ако е на дактилографија (информатика) таму на испит знаат и по 10 чувари да стават како приемен за НАСА да полагаш :pos:

Епа она пројде. Знам дека се лаже себеси ама пројде

koj smer potocno? Imas elektronika i radio procesiranje signali, pa imas elektro energetski sistemi, pa elektroenergetski uredi, elektroenergetika i upravuvanje...ima mnogu...

A i imas info na sajtot se!!!
Tolku ne ste otvorile sajt? Jas koga se zapisuvav na elektro znaev sto se uci na povekjeto smerovi. i idev na sekoj otvoren den na faxot... eve ti link i imas predmeti i sekoj predmet vo PDF sto kje ucis po toj predmet!!

http://w3.etf.ukim.edu.mk/mk/studii/dodipl/novimod.html

Ја погледав страната на ИКИ на ФЕИТ и имам неколку прашања:
- Во една година колку семестра се?
- Дали од изборните предмети се бира само еден?

аха да сигурно 100% ке пројде се со препишување нека се лаже она а и тебе нека те лаже :pos: се знае кај може да се препишува ако е на енергетика. ако е на дактилографија (информатика) таму на испит знаат и по 10 чувари да стават како приемен за НАСА да полагаш :pos:

:pos::pos::pos: Сварно бе. Па тоа проверки, па услови, па ова-она, па десет души контрола и професори и асистенти и демонстратори, ела препиши.

Бог да чува. Па кога ви викам, препишува. Со ММС, не знам уште како ама препишува

abe aj vaka, kazete mi plasticno, kolku pari zema prosecen inzener vo makedonija, inaku 2 god sum, ama da znam dali da se zapisam na prirodna a poso denes i utre se ispiite, dali vredi da se zapisam na matematika, pa posle na elektro

abe aj vaka, kazete mi plasticno, kolku pari zema prosecen inzener vo makedonija, inaku 2 god sum, ama da znam dali da se zapisam na prirodna a poso denes i utre se ispiite, dali vredi da se zapisam na matematika, pa posle na elektro

mislev na upisite de :baeh:

Бог да чува. Па кога ви викам, препишува. Со ММС, не знам уште како ама препишува

Што си запнала па ти другарка ми препишува па препишува
може еднаш препишала и сега ти кажува како секој пат да го прави тоа
А да прашам другарка ти да не иде често на консултации, бидејќи да беше запознаена таквите случаи се посебна приказна секој ден се во канцеларија кај асистентот и можеш да замислиш после зашто препишала, прашај си ја како и дозволиле да препишува да не замижел или свртел поглед асистентот(поточно кажано веќе нејзин другар)

Мојот совет е да одиш на природно математички.Никој не знае подобро математика од природно математичарите, а потоа, на кој и факултет да одиш тоа знаење нема да биде за џабе.:toe:

Оnce upon a time .... неколку фаци на електро препишуваа ...

Ten years later!

Тие конечно добија шанса да го преполагаат предметот

:tapp::tapp:

Ја на Инфо препишување не сум видел ... а и не ни ти помага многу ... зашто као прво треба да знаеш што како иде ... (и книги ни се дозволени) .. така да ем нема потреба од препишување ем и да сакаш да препишеш нема да знаеш што како.

Што си запнала па ти другарка ми препишува па препишува
може еднаш препишала и сега ти кажува како секој пат да го прави тоа
А да прашам другарка ти да не иде често на консултации, бидејќи да беше запознаена таквите случаи се посебна приказна секој ден се во канцеларија кај асистентот и можеш да замислиш после зашто препишала, прашај си ја како и дозволиле да препишува да не замижел или свртел поглед асистентот(поточно кажано веќе нејзин другар)

Не иде на консултации. И по повеќе предмети препишува, не само по еден. Нема шанси да ме лаже, ја гледам дури прави припреми, спрема листиња и се договара по телефони. Вика дека мн нејзини другари препишуваат. НЕМА шанси да ме лаже.
И не иде често на консултации

Без двоумење да се запишеш на природна А, само под услов да знаеш добро математика, затоа што ќе се изгубиш. Посебно тешка ќе ти е едната математика (линеарна алгебра и аналитичка геометрија), пошо таму скоро со сите теми прв пат ќе се среќаваш: векторски простори, матрици, вектори ( не од тие што ги знаеш) равенки на рамнина,права,вектор,нормала... Сепак со оптимален труд ќе ти биде полесно.
Иначе според мене иднината се техничките факултети. Значи, нема да згрешиш ако се запишеш на ПМП А.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom