Како се запознаа моите родители...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
mama so visok sarm,tato pretpostavuvam deluval nezainteresirano a umiral od zelba da frli zbor dva so mama,po so i sega e vistinski dzeltamen,sekoja cest...inaku ne znam kade pocnalo ninoto poznanstvo.

На свадба,се држеле со марамче :) После некое време татко ми минувал 4 села со точак и штипки на пачавици,додека не му се смачило и ја побарал за жена.
Сега се 42 години во брак,им посакувам уште толку да доживеат.

Моите се запознале на слава, татко ми кај најдобриот другар, а мајка ми ја дружела колешката што им била другарка на друштвото на татко ми. У неврзан муабет(после кујзнае колку шприцери)се понудил да и помогне нешто околу електриката по станот и според неговата верзија кога ја прашал „Сакаш ли да се засакаме“ одма одговорила „да“:pos::pos::pos:

Моите како и многу други парови од другари станале пар.Значи, друштво, корзо, ова она, татко ми имал побајаги долга врска а мајка ми била соло и му била другарка.Татко ми раскинува со девојката и кој да го теши се знае, другарката.И така од другарство оп врска.Не знам точно колку оделе ама заедно се сега 27 години во брак.И се гордеам со нив.А инаку што е најсмешно во целава приказна таа девојката на татко ми се омажи за братучед на мајка ми.Смешки:vozbud:

Лелеј и моите на корзо се запознале, али само после 2 часа татко ми ја побарал мајка ми за зена и еве ги 30 год се во брак, лове ат д фрст сајт:tapp: неми се веруваше коа ми кажаа ама така било има луѓе сведоци на местото.....:pos:

Моите не ми кажуваат каде се запознале.Тие викаат на автобуска:pos2: .Ама јас не им верувам

Хехе и мојте викаат на автобуска и тоа двајцата секој ден се сретнувале на иста автобуска во исто време и така наводно се ќариле подетално незнам :pos2:

PA VAKA ,TOA BILO VI DALECNATA 1975 GODINA.ETA SE4 POGODIL NEKOJ RODENDEN I DVAJCATA ,OP TAMU.I MOJOT TATKO VO TOA VREME FRAER JA BENDISAL MOJATA MAJKA VO TOA VREME ZENSKA .I NEZNAM TAKA VECERTA SI MUABETELE I PADNAL DOGOVOR ZA UTREDENTA VO KINO.ARNO AM FRAEROV(MOJOT TATKO SI DOSOL SO DRUGAR MU NA DOGOVORENOTO MESTO T.E PRED BIBLIOTEKA.EEEE KAKO BILO VO TOA VREME . OVAA ZENSKAVA I DOSLA MALKU DUSATA NA MESTO . SI GO IZGLEALE FILMOT DRUGAROT SI OTISOL DOMA A ZA PONATAKA NISTO NE KAZUVAAT

На факултет во Штип.
Мајка ми го изгубила индексот и татко ми како врвно шмекериште кога ја видол сликата ја барал низ цел Штип. После 1 недела и заѕвонил на врата и и рекол дека не и го враќа индексот ако не излезе со него :pos2:
Мајка ми „морала„ да излезе па после 3 месеци се венчале. :helou:

Како се запознаа ..

Епа у нашето село има една голема чешма , на сред село е , и таму воглавно се врши шмекањето , на нашки кажано “полнењето на бардачињата“ .. Тако ми го голем фраер , се качил на мулето и тргнал накај чешмата .. По патот , видол една мома , наведната како бере мајчина душичка ( камилица ) .. и пришол од позади и и рекол : Ви треба асистенција ?

мајка ми , изненадена , рекла да , а тоа во селото на татко ми значи дека ако речеш да , мораш да се омажиш за тој човек .. и така се земале во селска свадба , 9 морам да напоменам дека кумот ( селскиот кмет ) беше многу дарешлив и им подари кутљача за свадбата ) .. И така отишле на меден месец во ливадата , и како нуспојава на тој меден месец сум излегол јас ..

Епа татко ми го испуштил автобусот на за факс, а мајка ми ја шетала тетка ми низ населба и на автобуска почнале да си прават муабет. Си размениле броеви и татко ми рекол ако поминам на испитов ќе и се јавам. Поминал на испитот, поминало некое време и пред 17 години решија да се заебат, пардон, да стапат во брак.:)

Па мајка ми била на гости кај некоја другарка(која одела со братучед на татко ми) и таму се запознале, а по некое време се виделе пак во Скопје, каде што учеле двајцата и се фатиле. Иначе во брак се веќе 27 години. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom