Reviews:Nokia N98 - the Iphone killer

• Креатор на темата Креатор на темата Torte Mobile
  • Време на започнување Време на започнување

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
:helou:направен е НОКИА Н98 многу личи на ајфоун ама далеку е од него ехехеееј !!!
не за џабе го крстиле i-phone killer :violent1:
ова е сеуште концепт но би требало да излезе наскоро како сериски модел според информациите што ги прочитав
јас би го купил уште одма:vozbud::vozbud::vozbud:
еве и некоја слика

еве некои од поважните функции

General Features

Weight
120 GrWidth
60 mmHeight 110 mm1023
Thickness 15 mm1023
Network
GSM850 - GSM900 - GSM1800 - GSM1900 Vibration Yes
Handsfree Yes 1023
Bluetooth
Yes Voice dial Yes
Voice memo
Yes Battery type Li-Ion 1023
Stand-by
300 HourTalk time 4 Hour
3G Yes 1023
HSPDA
Yes Flying mode Yes 1023
Bluetooth version 2.0 1023
USB Yes
GPS Yes 1023
Screen Features
Colour Screen
Yes Color 16700000
Screen resolution 640 x 480 px1023
Tounch Screen Yes 1023

Memory Features

Phone memory 160 MB 1023
External Memory Yes 1023
Max. Card Memory 2 GB

Internet Features

Wap Yes
Wap versiyon WAP 2.0 1023
GPRS Yes
GPRS slot
4+1/3+2 GPRS class
12 HCSDCD
Yes XHTML Browser Yes 1023
HTML browser Yes
UMTS
Yes E-mail
Yes EDGE Yes
Instant Messaging Yes 1023

Multimedia Features

Polyphonic melodies
Yes MMS Yes 1023
Screen saver Yes
Java support
Yes Mp3 player Yes
Radio
Yes Camera Yes 1023
Video capture Yes
Video player Yes 1023
File support MP3, WAV, AAC, AAC+, e-AAC, MPEG, AVI, AMR, 3GP 1023
Second internal camera Yes

Camera Features

Resolution 7.2 MP 1023
Digital zoom
20X Second camera features 640 x 480
Optical zoom 5X
Recordable video formats
MPEG, AVI, 3GP

Software Features
User profiles Yes 1023
Calculator Yes
Calendar Yes 1023
Sync Yes 1023
OS Symbian 1023
OS version Symbian S70 3rd 1023
Theme Yes
Java games
Yes

Accessories

Charge Yes
Data cable Yes 1023
Memory card adaptor Yes
* 7.2 mega pixel camera with Carl Zeiss lens
* Optical zoom x5 and digital zoom x20
* 3.5 inch VGA 16 million color touch screen
* Symbian S70 3rd edition (now that would be something)
* Graphics accelerator !!!
* Bluetooth/WIFI b+g+n/HSDPA

пратете ги само болдираните податоци кои за мене беа најважни
ЛЕЛЕЕЕЕ !!! ГО САКАМ ТЕЛЕФОНОВ :vozbud::vozbud::vozbud:

Attachments

• nokia-n98-02.jpg
    nokia-n98-02.jpg
    38,9 KB · Прегледи: 163
  • nokia.JPG
    nokia.JPG
    33,3 KB · Прегледи: 164
Не требало I Phone Killer....требало I Phone Imitation
Нокиа само билда цени, јес да и ај фоунот не е топла вода ама ај

e ova e telefon a ne ona sranjeno i-phone zver e nokiava i mnogu ubavo izgleda se nadevam ke go ima vo prodazba a ne samo vaka prototip

mnogu mi lici na 8600 luna samo sto e touch i ne se otvara taka

Каде го најде "прототипов"?
iPhone wannabes...

e ova e telefon a ne ona sranjeno i-phone zver e nokiava i mnogu ubavo izgleda se nadevam ke go ima vo prodazba a ne samo vaka prototip

mnogu mi lici na 8600 luna samo sto e touch i ne se otvara taka

јас зверка си го крстив I-SHIT вака поубаво ми звучи за еден така нефункционален телефон, ејјј у денешно време да неможеш да го поврзеш преку блутут со друг телефон, снимање на видео ејј човече па пред колку години којзнае има видео клип на мобилен да снимаш, е тоа веќе нервира + многу други недостатоци, ги почитувам Apple другите производи посебно I-POD другар зема и тоа најновиот со 160 гига е тоа веќе е нешто квалитетно :vozbud:

ве молам сите пофалби и поплаки за I-phone во другите теми за него да не ја мешаме во оваа тема со нокиава

Не гледам зашто не би го споменувала iPhone во темава кога стои и во насловот и во твоето претставување на телефонот. Барем да беа малце покреативни, ова е разочарувачки (во смисла на имитација) дизајн на Nokia

Не гледам зашто не би го споменувала iPhone во темава кога стои и во насловот и во твоето претставување на телефонот. Барем да беа малце покреативни, ова е разочарувачки (во смисла на имитација) дизајн на Nokia

:nenene:у смисол да не пишуваме за i-Phone мислења бидејќи има веќе неколку теми отворено за него, работата ми беше да дадете мислење за НОКИА-ва и да направите споредба со него, иначе за дизајн има слични на i-Phone од повеќе марки ама за тоа да соберам информации па уште една тема :wink:

Прво дизајнов поише на Луна личи него на И-фон. Ако ги споредуваме опциите, имаме ферари со 600 коња, 5000 кубика, и се што измислиле до сега и планираат да измислат:), наспрема рено клио 1.4 мотор со 60 коња со радио со цд, прозори што не се отвараат, и нема рикверц него вози само право.:nesum:
А дизајнот е прашање на вкус.

WOOOOOW! Vooduseven sum od telefonov, zver e! Kojznaj koja cena ke ja ima kaj nas...debelo ke kosta! kakva kamera, telefonov e bez niedna zamerka! :D go sakaaaaaaaaam:vozbud:

Повеќе личи на Луна? Хмм...

Луна

iPhone

You decide...
Btw се прашувам зашто сеуште го нема на gsmarena?...

Каде го најде "прототипов"?
iPhone wannabes...
Не знам зашто воопште да се прави муабет за I-phone, телефонот е брука. во секој смисол.
Спореден со нокиава е како да споредуваш Сеат Леон со Ferrari F430
Да бе, и леонот е убава кола + брза + фраерска... Ама едноставно нема место да се споередува со ферари :nesum:

Баш затоа што не можат да се споредуваат не знам зашто би се спомнувал iPhone во конотација со другиов. На некој му се битни карактеристики, на други дизајн итн.. За различна клиентела се наменети. Прашање на вкус, секако.

Прво дизајнов поише на Луна личи него на И-фон. Ако ги споредуваме опциите, имаме ферари со 600 коња, 5000 кубика, и се што измислиле до сега и планираат да измислат:), наспрема рено клио 1.4 мотор со 60 коња со радио со цд, прозори што не се отвараат, и нема рикверц него вози само право.:nesum:
А дизајнот е прашање на вкус.

јане дизајнов е како ај фоун сеа за тоа нема муабет,каква луна жити се а ова споредбава ти е ТОП :pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom