Страв од училиште

Незнам зошто да имам страв што има страшно во тоа ако имаш единица тест. Јас имам и петки и единици па не се замарам :toe: кога не ми оде некој предмет што да правам, времето кога одиме на училиште мине и не сакам да го поминам во страв не е важно дали од професор или од оценки па затоа го поминувам како сакам зошто после може ќе ми биде криво ама ќе ги нема тие денови:star:

Верувајте дека многу е тешко да се живее со оваа фобија!
Мене прв пат ми се појави во шесто одделение, некаде на почетокот од мојот пубертет(период кога стануваме почувствителни), и ден денес се борам со неа(прва година сум сега)...
Едноставно ќе научам се, спремна сум за на училиште, но штом ќе дојде моментот да тргнам на училиште без причина се појавува страв, забрзано работење на срцето, болка во стомакот(а сум потполно здрава!)...и неможам да отидам!

Никогаш не сум се плашела од школото или од некој наставнк/професор.Најлошото нешто што тие можеле да ми го направат е да ми стават 1, а тоа никогаш не се случило бидејќи секогаш сум била спремна за на час.Доколку еве утре правам тест по најтешкиот предмет и имам научено - нема зошто да се плашам, а сепак се има случувано да ми фали самодоверба...:nesum:

Немам никаков страв ни од професор ни од ништо.
Само пред испрашување или тест немам самодоверба.:toe:

никад не сум се плашел од школо само сум го мрзел :)
не на почетокот од 1 до 4 со мерак идев у школо и си учев и се али после некако не ми се ни учеше ни ми се идеше не дека ми беше страв од нешо али тоа ти е...
ова со стравов може да е ефект на повеќе фактори. страв од слаба оцена да не добие страв од наставник или наставничка.. зависи како се однсуваат со децата они пред се можда и заради односот со другарите т.е врсниците на нивна возраст и слично.

па да ко бев 2-3то одд ми беше страв за рецитирање на песнички .. :kesa:

Од 1во до 7мо таму негде, имав голема трема на табла кога ќе ме извадеа наставниците, (иако знаев за 5) и самодоверба=0 ама после тоа како што поминуваше време така се повеќе се здобивав со самодоверба, и сега во 1ва год. кога ќе излезам на табла, прав ко пушка почињам без страв и трема да ги рецитирам лекциите или да решавам задачи :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom